Jump to content
Българският форум за музиканти

Моето Diy проектче - Voice Of Rock


Recommended Posts

...Много добре се получава също,ако набараш нейде някое много старо видео-от тия дето са без интегрални схеми.Вътре е пълно с първокласни кондензатори и транзистори,все истински. А електролитите-гарантирано аудиофилски,добре е все пак ако можеш да ги поизмериш-капацитет и ESR.Знам,че някои от колегите тук ще се изсмеят на последното,дето съм го написал,но това не ме тревожи.

Тези, които биха се отнесли по този начин са предимно от младото поколение с изместени морални критерии. Това си остава за тяхна сметка. В друга тема бях споменал, че след 3 часа консултация на мой познат, си купи най-скапаната система, защото жена му я избрала да се "връзва" с пердетата...

Който има поне малко знания няма да се смее, а ще разсъждава - елементите в апаратура излезнала на пазара, особено през 70-те и 80-те години са гарантирано качествени, защото са подбирани и преминали изпитанието на времето. Има изследвания, където се показва, че най-малко повреди има не в началото на жизнения път на изделието, а по средата, която може да е много дълга. Тук ще спомена, че лампите на Telefunken са забележителен пример. Цените на техни лампи по над 50 години са стократно по-високи от сегашните красавици от Чайна и СССР. И има защо - измервания показват 90 до 100% покриване на параметрите им въпреки отминалото време, при това работещи през това време! В същото време някои от "новите" се скапват за нула време...

 

Да си кажа и аз мнението за работата на shtur4o. Много добро, главно поради отношението и старанието, нищо, че е пръв опит. По-важна е отдалечеността от измекярството, характерно за повечето първоначални опити на много други. Посоката е правилна, това е най-важно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Червените керамични по 22нано защо да са лоши... ?

В схемата са префърлящи , и макар че са точни около 10% толерансът им няма значение .

Утечка този тип нямат абс. никаква , тя можеше да е проблем .

 

Може да са лоши за радиочестоти , и за високи напрежения евентуално ...

така си мисля , не искам да се заяждам .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Щурчо,Щурчо....Добър ник си избрал! :D Ама не си прав за едно-намери едно такова видео,за които ти говоря и ще видиш що нещо ще изпадне отвътре!Все пак всеки сам си избира как да се справя...Просто дадох идея...

Евтимов,тези кондензатори от снимката са с маркировка Z-толеранс доколкото помня 80%,като почти никога маркировката на кюстендилските кондензатори не е отговаряла на действителността!Действителността понякога е била в пъти по-зле от маркираното :thumbdown: Дори и не съм поглеждал в кои вериги са тези кондензатори.Просто не си струва човек да си навлича главоболия с такива боклуци!

Колкото до състейна,мисля че добавянето на предусилвател няма да подобри нещата в този случай,напротив-може да ги омаже.Спасението тук ще е с компресорче след схемата.

Иначе визията на ефекта е впечатляваща!Сега с тия лазери,праховото боядисване и други гъдели фасонът може да се докара като на истинско заводско изделие...Завиждам на колегите от големите градове за тези възможности,които имат!

Редактирано от ditronix
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

А какви кондензатори да се ползват, щото един път бях взел уред който мери и кондензатори и се убедих, че при тези червените наистина не са за предпочитане. Бях питал Никифeна и каза, че ползва немски(пак едни червени) ама май ги има само в Комет, а Комет май има само в Пловдив и София, за мое съжаление. В моя град май освен червените се намират и от този вид те пак са керамични май - http://picbg.net/img.php?file=0fd6450b44026d28.jpg не знам при тях как е положението.

Редактирано от gost
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако питаш за жълтите от снимката-подобни,да не кажа същите са като червените германски от КОМЕТ.И са добри! Има и едни синички,позаоблени-не са за предпочитане.Подобни жълто-кафяви на SAMSUNG има тук-там и са добри и те.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извинявам се че се намесвам така нахално,ако в София някой иска такова лазерно гравиране знам един чичо в двора на военното училище в Суходол,мога да дам координати.Между другото ефекта може ли да се пробва някъде?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Успях да открия тема за Reliability and Availability Basics в потвърждение на коментара ми за по-голямата стабилност на работилите елементи, посочена по-горе в темата.

bath_tub_curve.gif

Допълвам, за да не остане само мнение без доказателство, и да не се подминава с "да бе да, ..." :thx:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извинявам се че се намесвам така нахално,ако в София някой иска такова лазерно гравиране знам един чичо в двора на военното училище в Суходол,мога да дам координати.Между другото ефекта може ли да се пробва някъде?

 

За лазерното гравиране, който се интересува, може да провери в най-близката рекламна агенция.В повечето правят.

Ако става дума за моето ефектче, аз съм от Варна.Може да се пробва като се уговорим допълнително.Нека е на ЛС.

От друга страна ако става дума за оригинала на Z-Vex, май ще е доста трудно. :headbang:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Звукът е верно мн. благ , но не затихва ли бързо ?

Повече компресия и удължаване няма ли да е по- добре ?

Евент. още един транзистор - отпред ?

Здравейте и от мен ефектчето е супер :punk_guitar: Искам да поясня, че когато записвахме звука е включен само този ефект за да се добие представа за звук само от него :virtuoz: а ако се свири с такъв дистър аз лично бих добавил компресор при необходимост и ехо или хал, който както предпочита :) след записчето позакачихме още някое камионче и звукчето стана още по-благо. :ok::)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

E аз далеч не съм някакъв специалист , и за това така питам ...

Обаче с компресор отпред вярно ще ми хареса . :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:) Не става дума за това дали си специалист или не, ни най-малко искам да се заяждам :) просто видях, че е писано за този ефект и реших да пиша, защото го пробвахме в нашата репетиционна :) не мога да остана безучастен :) То и аз не съм специалист, просто направих пояснение за това което видях, пипнах и чух :girl_witch::(
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.