Parni_Valjak Отговорено Март 7, 2010 Отговорено Март 7, 2010 ...Много добре се получава също,ако набараш нейде някое много старо видео-от тия дето са без интегрални схеми.Вътре е пълно с първокласни кондензатори и транзистори,все истински. А електролитите-гарантирано аудиофилски,добре е все пак ако можеш да ги поизмериш-капацитет и ESR.Знам,че някои от колегите тук ще се изсмеят на последното,дето съм го написал,но това не ме тревожи. Тези, които биха се отнесли по този начин са предимно от младото поколение с изместени морални критерии. Това си остава за тяхна сметка. В друга тема бях споменал, че след 3 часа консултация на мой познат, си купи най-скапаната система, защото жена му я избрала да се "връзва" с пердетата... Който има поне малко знания няма да се смее, а ще разсъждава - елементите в апаратура излезнала на пазара, особено през 70-те и 80-те години са гарантирано качествени, защото са подбирани и преминали изпитанието на времето. Има изследвания, където се показва, че най-малко повреди има не в началото на жизнения път на изделието, а по средата, която може да е много дълга. Тук ще спомена, че лампите на Telefunken са забележителен пример. Цените на техни лампи по над 50 години са стократно по-високи от сегашните красавици от Чайна и СССР. И има защо - измервания показват 90 до 100% покриване на параметрите им въпреки отминалото време, при това работещи през това време! В същото време някои от "новите" се скапват за нула време... Да си кажа и аз мнението за работата на shtur4o. Много добро, главно поради отношението и старанието, нищо, че е пръв опит. По-важна е отдалечеността от измекярството, характерно за повечето първоначални опити на много други. Посоката е правилна, това е най-важно. Цитирай
liquid_death Отговорено Март 7, 2010 Отговорено Март 7, 2010 Супер е ефектчето!Бравос!И визията е готина Цитирай
emilov_opel Отговорено Март 7, 2010 Отговорено Март 7, 2010 Червените керамични по 22нано защо да са лоши... ? В схемата са префърлящи , и макар че са точни около 10% толерансът им няма значение . Утечка този тип нямат абс. никаква , тя можеше да е проблем . Може да са лоши за радиочестоти , и за високи напрежения евентуално ... така си мисля , не искам да се заяждам . Цитирай
ditronix Отговорено Март 7, 2010 Отговорено Март 7, 2010 (Редактирано) Щурчо,Щурчо....Добър ник си избрал! Ама не си прав за едно-намери едно такова видео,за които ти говоря и ще видиш що нещо ще изпадне отвътре!Все пак всеки сам си избира как да се справя...Просто дадох идея... Евтимов,тези кондензатори от снимката са с маркировка Z-толеранс доколкото помня 80%,като почти никога маркировката на кюстендилските кондензатори не е отговаряла на действителността!Действителността понякога е била в пъти по-зле от маркираното Дори и не съм поглеждал в кои вериги са тези кондензатори.Просто не си струва човек да си навлича главоболия с такива боклуци! Колкото до състейна,мисля че добавянето на предусилвател няма да подобри нещата в този случай,напротив-може да ги омаже.Спасението тук ще е с компресорче след схемата. Иначе визията на ефекта е впечатляваща!Сега с тия лазери,праховото боядисване и други гъдели фасонът може да се докара като на истинско заводско изделие...Завиждам на колегите от големите градове за тези възможности,които имат! Редактирано Март 7, 2010 от ditronix Цитирай
gost Отговорено Март 7, 2010 Отговорено Март 7, 2010 (Редактирано) А какви кондензатори да се ползват, щото един път бях взел уред който мери и кондензатори и се убедих, че при тези червените наистина не са за предпочитане. Бях питал Никифeна и каза, че ползва немски(пак едни червени) ама май ги има само в Комет, а Комет май има само в Пловдив и София, за мое съжаление. В моя град май освен червените се намират и от този вид те пак са керамични май - http://picbg.net/img.php?file=0fd6450b44026d28.jpg не знам при тях как е положението. Редактирано Март 7, 2010 от gost Цитирай
ditronix Отговорено Март 7, 2010 Отговорено Март 7, 2010 Ако питаш за жълтите от снимката-подобни,да не кажа същите са като червените германски от КОМЕТ.И са добри! Има и едни синички,позаоблени-не са за предпочитане.Подобни жълто-кафяви на SAMSUNG има тук-там и са добри и те. Цитирай
gost Отговорено Март 7, 2010 Отговорено Март 7, 2010 Ами то като жълтите, има и бели и аз бял, бях оградил, предполагам са същите. Цитирай
gost Отговорено Март 8, 2010 Отговорено Март 8, 2010 Днес попитах в магазина и за мое голямо учудване, имаха от немските кондензатори Wima, така че ако някой от Търново търси, да знае че има Цитирай
serengeti Отговорено Март 8, 2010 Отговорено Март 8, 2010 Извинявам се че се намесвам така нахално,ако в София някой иска такова лазерно гравиране знам един чичо в двора на военното училище в Суходол,мога да дам координати.Между другото ефекта може ли да се пробва някъде? Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Март 8, 2010 Отговорено Март 8, 2010 Успях да открия тема за Reliability and Availability Basics в потвърждение на коментара ми за по-голямата стабилност на работилите елементи, посочена по-горе в темата. Допълвам, за да не остане само мнение без доказателство, и да не се подминава с "да бе да, ..." Цитирай
shtur4o Отговорено Март 8, 2010 Автор Отговорено Март 8, 2010 Извинявам се че се намесвам така нахално,ако в София някой иска такова лазерно гравиране знам един чичо в двора на военното училище в Суходол,мога да дам координати.Между другото ефекта може ли да се пробва някъде? За лазерното гравиране, който се интересува, може да провери в най-близката рекламна агенция.В повечето правят. Ако става дума за моето ефектче, аз съм от Варна.Може да се пробва като се уговорим допълнително.Нека е на ЛС. От друга страна ако става дума за оригинала на Z-Vex, май ще е доста трудно. Цитирай
mrhard Отговорено Март 9, 2010 Отговорено Март 9, 2010 Звукът е верно мн. благ , но не затихва ли бързо ? Повече компресия и удължаване няма ли да е по- добре ? Евент. още един транзистор - отпред ? Здравейте и от мен ефектчето е супер Искам да поясня, че когато записвахме звука е включен само този ефект за да се добие представа за звук само от него а ако се свири с такъв дистър аз лично бих добавил компресор при необходимост и ехо или хал, който както предпочита след записчето позакачихме още някое камионче и звукчето стана още по-благо. Цитирай
emilov_opel Отговорено Март 9, 2010 Отговорено Март 9, 2010 E аз далеч не съм някакъв специалист , и за това така питам ... Обаче с компресор отпред вярно ще ми хареса . Цитирай
mrhard Отговорено Март 9, 2010 Отговорено Март 9, 2010 Не става дума за това дали си специалист или не, ни най-малко искам да се заяждам просто видях, че е писано за този ефект и реших да пиша, защото го пробвахме в нашата репетиционна не мога да остана безучастен То и аз не съм специалист, просто направих пояснение за това което видях, пипнах и чух Цитирай
Recommended Posts