katcko Публикувано Март 4, 2010 Публикувано Март 4, 2010 Здравйте, несъм наясно и затова се обръщам към вас,какво е необходимо,за да вкл. китарката към PC-то и примерно да си свира и да си слушам на слушалки?
Doombringer Отговорено Март 4, 2010 Отговорено Март 4, 2010 по принцип ти трябва само кабел за да я вкл в ПС.Вкарваш кабела в буксата за микрофон или лайн ин след това си сваляш STAND ALONE програме примерно GUITAR FX,AMPLITUBE,GUITAR RIG и др.
katcko Отговорено Март 4, 2010 Автор Отговорено Март 4, 2010 Предполагам може да се прекара през някакъв дисторшън преди ПЦто. А този интерфейс http://www.iblmusic.com/UCG102.html ,нещо можете ли да ми кажете за него?
balombi Отговорено Март 4, 2010 Отговорено Март 4, 2010 тва не ти трябва взимаш един (правиш си )един кабел от едната страна обикновен голям моно жак а от другата малък такъв големия е за китарата ти а малкия за буксата на микрофона в пцто вече от там може да си слагаш каквито ти е кеф ефекти разбира се с други програми
Doombringer Отговорено Март 4, 2010 Отговорено Март 4, 2010 (Редактирано) и аз съм съгласен с balombi че това не ти трябва .А относно кабела ако не ти се занимава да слагаш жакове продават преходи от голям към малък жак,и струват не повече от 1 лев Редактирано Март 4, 2010 от Doombringer
Evtim Djerekarov Отговорено Март 4, 2010 Отговорено Март 4, 2010 Какво точно питаш? 1. Как мога да изкарам някакъв звук от китарата, през PC ефект и към слушалките. 2. Как да направя годното с малко входно-изходно закъснение. 3. Как да звуча качествено(това вече изисква свястна звукова карта).
noflip Отговорено Март 4, 2010 Отговорено Март 4, 2010 каквато и да е картата не слагайте никога китарата в буксата за миктофона, а в line-in входа. това му е функцията.
Evtim Djerekarov Отговорено Март 4, 2010 Отговорено Март 4, 2010 (Редактирано) Не е! Киратата нито има линейно ниво, нито изходно съпротивление, като на линеен изход. Трябва или инструментален предусилвател, включен в линейния вход, или звукова карта, която си има инструментален предусилвател(и най-често инструментален вход - голям жак). Включването на китарата в линеен вход върши работа само при китарите с активни адаптери и 25-50К потенциометри. Китарите с пасивна електриника губят много от качеството на звука, ако се включват в линеен вход директно. Звучат супер-глухо. Компромисно решение е, ако имате педалче с електронен ключ(не тру-байпас) като например повечето BOSS, да го дадете на байпас и да включите китарата през него към линейния вход. Редактирано Март 4, 2010 от Evtim Djerekarov
balombi Отговорено Март 4, 2010 Отговорено Март 4, 2010 Е да де , но най просто си остава това с кабела и буксата за микрофон . И после може да си слагаш сякакви ефекти да симулираш различни кубета , но това става с програми като гуитар риг . Ако не ти се занимава просто увеличи колонките и жолум контрола докрай и тогава ша извадиш най хубавия дисторшън , който си чувал някога , но за съжаление той продължава около пет минути , защото или колоните ще изгорят или ти ще углушеели съседите ще те застрелят . Разира се това е в кръга на шегата , макар , че на истина става . УСПЕХ
katcko Отговорено Март 4, 2010 Автор Отговорено Март 4, 2010 Благодаря на всички за отговорите,да направя и уточнение-целта е да си посвирвам в домашни условия,нямам възможност да вдигам шум и целта е да си свиря на слушалки.Нетърся голямо качество,а по скоро да си репетирам и поддържам формата.Ако правилно съм разбрал,правя си кабел-голям и малък жак,вкл.във входа за микрофона,инсталирам си програмката "китар риг" и си дрънкам без необходимост от ефект.Ако греша дотук,моля Ви поправете ме
noflip Отговорено Март 4, 2010 Отговорено Март 4, 2010 ^^^^ всичко това е напълно вярно. исках само да кажа, че дори при наличието на спийкър симулация и/или DIbox пак трябва да се върже през line-in, а не през микрофона. не помня в момена точно причината, но имаше нещо отностно качеството на сигнала.
Evtim Djerekarov Отговорено Март 5, 2010 Отговорено Март 5, 2010 Ако правилно съм разбрал,правя си кабел-голям и малък жак,вкл.във входа за микрофона... Микрофонният вход на повечето звукови карти е твърде шумен, а и е с твърде голяма чувствителност за китара. И той не е подходящ. Дръпни си драйверите ASIO For All, ако си с вградена карта. Може евентуално да ти помогнат, за да нямаш много голямо входно-изходно закъснение. Но най-добре е да си купиш звукова карта с хардуерна ASIO поддръжка, оптимизирана за работа в реално време.
Борис Отговорено Март 5, 2010 Отговорено Март 5, 2010 Само един въпрос за guitar rig 2 за оторизацията ми трябва ИД код който не мога да намеря.Някой може ли да ме ушъти?
balombi Отговорено Март 5, 2010 Отговорено Март 5, 2010 и аз съм съгласен с balombi че това не ти трябва .А относно кабела ако не ти се занимава да слагаш жакове продават преходи от голям към малък жак,и струват не повече от 1 лев Извинете ме за незнанието , но ще ми кажете ли как точно се казват тези преходи , защото като вчера отидох в магазина и ми казаха , че това не се пройзвеждало от години .Не знам или аз не съм се изразил правилно или нещо не са ме разбрали .
Recommended Posts