Coprophagus Отговорено Март 4, 2010 Отговорено Март 4, 2010 Добре ще обясня горе долу. Хвърляш се направо в дълбокото, но всички сме били (и сме) така. 1. Купи си хубав бас. (като казвам хубав имам предвид клас. Каква марка, дърво, адаптери има по баса е въпрос на вкус.) 2. Активната електроника по мое мнение си е просто гъзариика (въпреки че баса ми има такава много рядко я ползвам, да не кажа никога.). На живо помага разбира се, но и да я няма не е болка за умиране. 3. Активни или пасивни адаптери пак е въпрос на вкус (аз се кефя на активни). Хубав компресор и еквалайзер както видя струва много, МНОГО пари (особенно студийните варианти в по-горния пример). 3 варианта 1. Хубав амп с компресор и EQ 2. Хубав процесор 3. Камиончета (Босс, Диджитек...) От трите варианта първия води до най-задоволителни резултати. Какъв амп да избереш е отново изцяло въпрос на вкус. Истината е, че с хубав амп можеш да докараш всякакъв звук като в зависимост от марката и дали е лампов или трназисторен има леко различна оцветка на тона. Нещата с кабинетите са същите. И ПАК КАЗВАМ ФЪНК МОЖЕШ ДА СВИРИШ И С БАС КРЕМОНА В УСИЛВАТЕЛ ВЕРМОНА. Знам, че се чудиш в момента кое да смениш за да зазвучиш що годе добре. Всички сме минали от там. Моя съвет е събери пари за хубав инструмент. Може да се наложи да събираш доста, но това е положението за съжаление. И аз събирам за амп в момента. Цитирай
johniebgood Отговорено Март 5, 2010 Отговорено Март 5, 2010 Още нещо, за фънк си трябва и редовна смяна на струните, познавам басисти, които си сменят струние 1 път в годината и се гордеят с това... Цитирай
Viara Ivanova Отговорено Март 5, 2010 Отговорено Март 5, 2010 ^Хехе, само за фънк ли трябва ? аз имам едно фънк другарче дето твърди, че струните са му от преди 2 години и половина... като взех баса му веднъж се хванах за главаата: викам му "братле, тия струни за живи, и си проправят път навън !!!" а той: аз съм фен на Джеймс Джеймисън!И той ги е сменял само като се скъсат juveplu, последно на какво се спря? Цитирай
johniebgood Отговорено Март 5, 2010 Отговорено Март 5, 2010 ^Не, разбира се, но за фънк най-вече. Цитирай
Demiurg Отговорено Март 5, 2010 Отговорено Март 5, 2010 Още нещо, за фънк си трябва и редовна смяна на струните, познавам басисти, които си сменят струните 1 път в годината и се гордеят с това... Аз !!! Ама и толкова често свиря ! Цитирай
разбойник Отговорено Март 6, 2010 Отговорено Март 6, 2010 ^ Малко офтопик и от мен. Сетих се за случката, при която журналист от музикално списание пита Бърнард Едуърдс - бас китарист на Chic и фънк легенда, за оборудването му - бас китара (отговорът е Мюзикмен Стингрей), усилватели, ефекти и т.н. Стигат и до струните, при което Едуърдс го поглежда и задава въпрос: "А басовете на Мюзикмен с какви струни идват от фабриката???". Оказало се, че човекът никога не бил сменял струните откакто си е купил баса - записи, концерти, турнета . . . . Цитирай
johniebgood Отговорено Март 7, 2010 Отговорено Март 7, 2010 Много ме радва тази банда и в частност басиста, не съм слушал много, но той май не свири много слап, а слап със стари струни е "яко" . П.П. На това видео не ми звучи като да е с оригиналните струни Цитирай
docc Отговорено Март 7, 2010 Отговорено Март 7, 2010 .... На това видео не ми звучи като да е с оригиналните струни Защо да не е?! На видеото не е с Music Man-a. Може този бас (Pensa-Suhr) да е закупен сравнително скоро, а оттам - и струните да не са много износени! .... А може да си е взел нов бас защото е скъсал струна (или се е разпаднала) на стария! Цитирай
johniebgood Отговорено Март 7, 2010 Отговорено Март 7, 2010 ^ И аз искам да я докарам до там, че като скъсам струна да си сменям баса... А има и още 1 вариант, пича да е толкова тъп, че да не знае, че се продават/сменят струните. Цитирай
docc Отговорено Март 7, 2010 Отговорено Март 7, 2010 (Редактирано) Майтапът си е майтап, но (извън шегата) на това видео, като че ли не е Bernard Edwards! ... Не съм сигурен, де! По-скоро - питам. Редактирано Март 7, 2010 от docc Цитирай
MDFk Отговорено Март 7, 2010 Отговорено Март 7, 2010 ^Гаранция не е. Няма как да е свирил на тоя лайв от 2004та, като се е споминал 8 години по-рано. Цитирай
docc Отговорено Март 7, 2010 Отговорено Март 7, 2010 (Редактирано) ^Гаранция не е. Няма как да е свирил на тоя лайв от 2004та, като се е споминал 8 години по-рано. И аз имах предвид, че е починал, но не знаех, че видеото е от 2004г! (може някъде да е било отбелязано, но не съм обърнал внимание). Редактирано Март 7, 2010 от docc Цитирай
разбойник Отговорено Март 7, 2010 Отговорено Март 7, 2010 (Редактирано) ^ Точно, Едуърдс е починал през 1996 по време на турне в Япония, така че на видеото няма как да е той. Ето това е изпълнение от последното му турне: Фънк, стари струни и Бърнард Едуърдс Редактирано Март 7, 2010 от разбойник Цитирай
johniebgood Отговорено Март 8, 2010 Отговорено Март 8, 2010 Много яко! Не знаех, че е свирил и със Систър Следж... А как е умрял, да не го е ударила скъсана струна ? Шегувам се, пича е един от фънкарите, които ме кефят най-много, заедно с Франсис"Роко"Престия(Тауър ъф Пауър"). Цитирай
Recommended Posts