Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено
предлагам ти моя Ibanez RG 770 DX LB само че за 1200лв,тва е китарата за тебе

ми ако предложа Ibanez S470DX за 1000 лв :):):rolleyes: много му искаш според мен.но ти си знаеш наи добре(не че продавам моя :D:D:D )

кой лилавия на марго ли?китарата ако е същата не е лоша,но ако си спомням правилно леко и беше спукан грифа,но ако го даваш заз под 1000 ще си помисля,как са му праговете?А тремолото?

ми не е лилав а е черен.виж ми аватара тва е летвата :D:D:D

• Отговори 38
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено
Но за тия пари мисля,че по-добре да си вземеш нещо по-марково така да се каже(Фендер,Епифон,ала бала) ,защото тази на която си се спрял на мен поне нищо не ми говори тази марка eusa_think.gif

Не че нещо, но кратка справка с сайта на Фендър показва ще едва ли ще си купи Фендър за тия пари - най-евтния Showmaster струва 800$, a за Страт и Теле да не говорим... Epiphone ако не ме лъже паметта не са ли като Скуайър за Фендър - евтини версии за учебни цели... А парите не са малко - за тези пари може да си вземе човека я някой Джаксън, я някой Ибанез, я някоя Ямаха Пасифика. Покрай моето търсене на ел китара изкопах сума ти материал по въпроса и ми се струва че всяко от тия решения няма да се окаже лошо. А това че една марка не си я чувала не значи че е лоша... Майкрософт са най-известната софтуерна фирма в света, ама прави ли ги това най-добрите... :killyou: :)

Отговорено
предлагам ти моя Ibanez RG 770 DX LB само че за 1200лв,тва е китарата за тебе

ми ако предложа Ibanez S470DX за 1000 лв :):):rolleyes: много му искаш според мен.но ти си знаеш наи добре(не че продавам моя :D:D:D )

кой лилавия на марго ли?китарата ако е същата не е лоша,но ако си спомням правилно леко и беше спукан грифа,но ако го даваш заз под 1000 ще си помисля,как са му праговете?А тремолото?

ми не е лилав а е черен.виж ми аватара тва е летвата :D:D:D

a и не съм казал че го продавам чети по внимателно :read: :read: просто с това исках да ти кажа че на твоята и искаш безбожно много пари :D:D

Отговорено

@Lord_Bad,имаш предвид ,че не може да си вземе Фендер за тея пари ли......ми в xxxx мисля,че ще си намери Фендер за тея пари ....Телекастъри съм виждала по 400-500 лева....какъв е проблема....

А Епифон доколкото знам са купени от Гибсън,но далеч не са ''евтини версии за учебни цели''

като сте ги запредлагали Джаксъните и Ибанците все едно са най-великите китари

аз лично пред Джаксън бих избрала Епифон

не знам де,лично мнение :)

съвсем го объркахме човека каква китара да си вземе .....

Отговорено
Здравейте на всички решил съм да си взимам някаква електрическа китара на разумна цена примерно около 1000 лв толкова вървят май може и по-малко :) та коя е най-добрата електрическа китара между ценовия диапазон от 500 до 1000 ? благодаря на всички

Спрял съм се на този модел :rolleyes:

502807b2.jpg

502807b.jpg

CORT

X - series

X-6

Basswoodkorpus, матов лак. Шийка от явор - на винт. Гриф от палисандър. 24 позиции. MIGHTY MITE адаптор. 2 Super Distortion Humbucker, 1 Single-Coil, 5-канален прекъсвач, Master-Volume и Master-Ton. FLOYD ROSE 3 Vibrato. Маслено капсулирана механика, черен хардуер.

Кат. номер:

g 502 807 - черна - 652.00 лв

g 502 808 - т. синя - 672.00 лв

Китарата на външен вид изглежда жестока с тия цветове но важното е какъв звук вади

:) еми тази китара исках и аз преди да се сдобия с Washburn. Купувай! един приятел има такажа, и казва, че е по-добра от Ибанец, флойда държал като менгеме, а грифът бил най-финното нещо. за звука не си спомням точно какви бяха суперлативите. това е китарата!

Отговорено

@Jolene, проста справка при първоизточника

Fender показва че най-евтиния в каталога им Страт струва 527$, правен е в Кореа и е минал покрай легендарните американски Стратокастъри, един от които моя съсед бат ви Hantov е имал удоволствието да пробва в НЙ... Та така де - Фендър правен в САЩ и Кореа не е точно едно и също... И за какво да си даваш парие само за марка без да получиш макс качество за парите си. Аз не съм най-лудия фен на Ибанез, за мен винаги Фендър ще са топ производителя на китари и аксесоари за китари и все пак и те си имат дупки. Фендър преди да купят Скуайър са правели евтини китари клас Скуайър в Мексико и Кореа, Скуайър били фирма за струни... Сега там дет се правели евтините Фендъри се правят vintage сериите, а Скуайър не ми се мисли де ги правят. Американските Фендъри струват майка си и баща си. Джаксън са собсвеност на Фендър и за метъл и производна тежка музика повечето модели около 100 кинта вършат топ работа също. Ибанез са си почнали бизнеса с имитации на Фендър, а Гибсън са измислили хъмбъкърите само за да се конкурират някак си със Страт. Фендър са в основата на всичко при ел китарите... но това че са голямо име не значи че цялата продукция с марката е велика по подразбиране. Както и да е де. Като го гледам кфа музика харесва пича продължавам да си мисля че това което си търси в този ценови диапозон е маркирано като Ибанез, Джаксън или Ямаха...

Преполагам че наистина си видяла някакви евтини Фендъри в xxxx, въпроса е обаче колко са читави, нали така? :)

Отговорено
http://www.washburn.com/products/electrics/x/x50.aspx

Това е Тхе Гуитар :no: Във Фактор ги дават за под 900 лв. Dunckan - адаптери...

:hello:

мно'о добра идея мдам :)

Аре, аре да не обръщаме и тази тема на яйцето или кокошката....Лес Пол и той е имал некви идеи все пак. Пък и е въпрос на вкус.

А иначе - Епифон за Гибсън са като Скуайър за Фендър, само дето преди няколко години Епифон изкараха Елитист серия, която е с доста високо качество, но и цените са около 1000$... И по принцип Епифоните са малко по-скъпички от Скуайърите, което не ги прави автоматично по-добри, но аз лично мисля, че са по-добри като качество на изработка - иначе като тип китари са две съвсем различни неща с различно усещане и различен звук. Не можеш да кажеш вземи си Епифон ЛП, вместо Скуайър Страт или шоумастер, защото просто звука и китарата на пипане за много различни. Отиваш - пробваш и каквото ти отива най-добре - пазариш.

Плюс т'ва Корт са си добра марка и имат много качествени инструменти. Цените обаче, които показваш за този модел точно са малко височки ....

И вместо да си приказваме ала-бали - дигни се до xxxx, Фактор & Динакорд - пробвай 10-ина китари в бюджета дето влизат и тва е ...