Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпрос относно озвучаването в автомобила.


Recommended Posts

Въпроса ми е мога ли да използвам корпуса на автомобила за проводник при свързването на задни колони . Не са мощни мехове ако това има значение 2х5 W . Има един двужилен кабел , който си е прекаран през гредите и мисля да го използвам него за захранването .Ако трябва да прекарвам нов през купето ще ми е много трудно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

На повечето автокасетофони пише че "-" на високоговорителите не трябва да се свързва към маса. Ако твоя касетофон/усилвател е със замасени "-" може, макар че аз не бих го направил така.

Редактирано от g_vayov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

11359442.jpg

Ами на моя пише нещо но е на китайски :unsure:

^ Разбрал си ме правилно но ето я схемата която бях замислил , но сега и аз се разколебавам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Aко изходното стъпало на плеъра/усилвателя или каквото е устройството ти е изградено по мостова схема, по каквато са всички с мощност над 10W.... замасяването на символичният (-) води до почти сигурно изгаряне :excl:

 

В случай, че разполагаш с мултицет може да измериш съпротивлението между ( - ) на изходите и масата на автомобила ако е близко до нула, тогава можеш да опиташ по начинът който си нарисувал. Също така в този случай не е необходимо да замасяваш ( - ) на изхода.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно не е редно да се свърже така и вече съм скроил план,как да го направя, но все пак ето Това е джаджата , която исках да свържа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, определено не бива :) При мостовите схеми най-просто казано и на ( + ) има изходен сигнал и на ( - ) има, нито един от двата не е неутрален... тоест всеки един говорител се захранва от два усилвателя. Дадеш ли - или + на маса, окъсяваш изхода на единия. Карай си както му е реда да ти е мирна главата :excl: .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

я така и така се е отворила тема за тая работа, да туря и аз една питанката. имам стерео усилвателче 2x20 от хоби кит, базирано на ис ta8210 - мога ли да му свържа двата канала на мостов режим и как?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.