Басурендер Публикувано Март 1, 2010 Публикувано Март 1, 2010 Въпроса ми е мога ли да използвам корпуса на автомобила за проводник при свързването на задни колони . Не са мощни мехове ако това има значение 2х5 W . Има един двужилен кабел , който си е прекаран през гредите и мисля да го използвам него за захранването .Ако трябва да прекарвам нов през купето ще ми е много трудно. Цитирай
g_vayov Отговорено Март 1, 2010 Отговорено Март 1, 2010 (Редактирано) На повечето автокасетофони пише че "-" на високоговорителите не трябва да се свързва към маса. Ако твоя касетофон/усилвател е със замасени "-" може, макар че аз не бих го направил така. Редактирано Март 1, 2010 от g_vayov Цитирай
Басурендер Отговорено Март 1, 2010 Автор Отговорено Март 1, 2010 Ами на моя пише нещо но е на китайски ^ Разбрал си ме правилно но ето я схемата която бях замислил , но сега и аз се разколебавам. Цитирай
MR_STENCH Отговорено Март 1, 2010 Отговорено Март 1, 2010 Aко изходното стъпало на плеъра/усилвателя или каквото е устройството ти е изградено по мостова схема, по каквато са всички с мощност над 10W.... замасяването на символичният (-) води до почти сигурно изгаряне В случай, че разполагаш с мултицет може да измериш съпротивлението между ( - ) на изходите и масата на автомобила ако е близко до нула, тогава можеш да опиташ по начинът който си нарисувал. Също така в този случай не е необходимо да замасяваш ( - ) на изхода. Цитирай
Басурендер Отговорено Март 1, 2010 Автор Отговорено Март 1, 2010 Явно не е редно да се свърже така и вече съм скроил план,как да го направя, но все пак ето Това е джаджата , която исках да свържа. Цитирай
MR_STENCH Отговорено Март 1, 2010 Отговорено Март 1, 2010 Да, определено не бива При мостовите схеми най-просто казано и на ( + ) има изходен сигнал и на ( - ) има, нито един от двата не е неутрален... тоест всеки един говорител се захранва от два усилвателя. Дадеш ли - или + на маса, окъсяваш изхода на единия. Карай си както му е реда да ти е мирна главата . Цитирай
Fallenblood Отговорено Март 1, 2010 Отговорено Март 1, 2010 я така и така се е отворила тема за тая работа, да туря и аз една питанката. имам стерео усилвателче 2x20 от хоби кит, базирано на ис ta8210 - мога ли да му свържа двата канала на мостов режим и как? Цитирай
MR_STENCH Отговорено Март 2, 2010 Отговорено Март 2, 2010 ^ Не можеш. Тя си е в мостов режим. Цитирай
Recommended Posts