OtsirH Публикувано Февруари 23, 2010 Публикувано Февруари 23, 2010 Привет! Значи не съм специалист, но ще се опитам да обянся какъв ми е проблема... Значи имам тука една евтина къстъм китара, правена в БГ. Дървото си звучи мноого добре (според моите непретенциозни изисквания). Обаче преди време ми се счупи горното мостче на грифа ( 0 прагче) и сега 6та струна е извън грифа. От къде в Пловдив да си купя такава част и да са и я сменя сам евентуално, или къде може да ми го сменят с качествен материал и горе долу колко ще струа манипулацията?! Благодаря предварително са съветите. Може и на ЛС за разни препоръки към лютиери и евентуално цени. Поздрави Ицо Цитирай
noflip Отговорено Февруари 23, 2010 Отговорено Февруари 23, 2010 случвало ми се е, но при 1-ва струна. продава се почти във всеки магазин, където има и китари. в пловдив мисля, че има в xxxx, но за всеки случай вземи с теб стария нът (така е позната частта) за да сравниш размерите, защото аз така се прецаках първия път. има разновидности от гледна точка на материала. най-евтина е пластмасата (около 2 лева), после е графит (около 4 кинта) и доколкото съм чувал най-добре е от кокал, но ще е по-солено, не зная колко. има и от дърво и метал. като цяло, ако е къстъм китарата ти препоръчвам да купиш от по-скъпичките, но и графита знам, че е на много добро ниво. аз съм с него и разлика в тона на високите струни усетих. друго хубаво нещо при него е, че почти не се захабява от струните. Цитирай
OtsirH Отговорено Февруари 23, 2010 Автор Отговорено Февруари 23, 2010 Екстра, Значи ще потърся по магазините! Обаче как да разлепя стария ??? до го изкъртя с някоя отверка, но дали няма да повредя китарата ???? и после как се залепва новия: епуксидна смола и стяга ? Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 23, 2010 Отговорено Февруари 23, 2010 Mожеш да разлепиш стария с ВНИМАТЕЛНО почукване(леко като сила, но рязко) с пластмасово чукче и после опитване да го извадиш. Идеята е да разтрошиш лепилото, а не да счупиш дървото. Понякога не действа това и тогава се налагат по-агресивни методи, включваши натрошаване на нъта чрез разпробиване с малка дрелчица, внимателно махане на парчетата и т.н. Имай предвид, че с новия нът струните няма да са на същата височина, а и гледай да не вземеш нът, който в твърде нисък. След покупката е добре да занесеш китарата за сетъп на лютиер. Цитирай
Благородникът Отговорено Февруари 23, 2010 Отговорено Февруари 23, 2010 Привет, колега. Можеш да се обърнеш към Пламен (лютиер) в Асеновград. Нямаш проблем и аз да ти подменя счупената част, но съм в Пловдив. Ако искаш пиши. На линия съм, да помогна. Цитирай
OtsirH Отговорено Февруари 23, 2010 Автор Отговорено Февруари 23, 2010 е значи по-добре на лютиер да я занеса... Цитирай
Благородникът Отговорено Февруари 23, 2010 Отговорено Февруари 23, 2010 е значи по-добре на лютиер да я занеса... Май за едно и също говорим, но на различни езици! Цитирай
Recommended Posts