mfutbol Публикувано Февруари 20, 2010 Публикувано Февруари 20, 2010 Здравейте!Днес минах през xxxx в София и си взех струни Ernie Ball.До тук добре, не се сетих да кажа, че искам струни за акустична китара.Та така, сега съм със струни за електрическа, и макар да съм малко объркан, звукът ми харесва и то много!!!Въпросът ми е, правилно ли е, вреди ли на акустичната китара да се сложат ел. струни?Може и да има нещо, за което да не се сещам, но разчитам на вас!Благодаря за отговорите! Цитирай
Лими Отговорено Февруари 20, 2010 Отговорено Февруари 20, 2010 (Редактирано) Провери какво пише на опаковката, ако пише "acoustic or electric" значи става. Аз имах модел на Ърни Бол, който беше точно такъв. Но ако е само за ел. китара, не знам дали ще има някакви механични проблеми. Редактирано Февруари 20, 2010 от Лими Цитирай
SomeoneElse Отговорено Февруари 20, 2010 Отговорено Февруари 20, 2010 Ако китарата е за метални струни, не би трябвало да има никакви проблеми. Дори тези за електрическа трябва да са ти малко по-меки и удобни. Цитирай
tednet Отговорено Февруари 20, 2010 Отговорено Февруари 20, 2010 Твоята китара класическа или western e? Демек какви ти бяха предишните струни, метални или пластмасови? Цитирай
mfutbol Отговорено Февруари 20, 2010 Автор Отговорено Февруари 20, 2010 Китарата ми е уестърна, досега съм бил само с метални. На опаковклата пише само guitar strings.Иначе са ми много удобни и имат някак си по-мек звук... Цитирай
Gibson Отговорено Февруари 20, 2010 Отговорено Февруари 20, 2010 Аз на една кухарка и слагам само за електрическа, защото стоят по-меки и са ми по-удобни.Иначе струните за акустична звънтят повече, по-готини са като звук, ама ако се упражняваш и те кефи няма никъв проблем да си със струни за електрическа Цитирай
mfutbol Отговорено Февруари 21, 2010 Автор Отговорено Февруари 21, 2010 OK, Благодаря на всички!И все пак, нямам намерение да се откажа от нормалните струни Цитирай
zwero Отговорено Февруари 21, 2010 Отговорено Февруари 21, 2010 Ами аз умишлено слагам струни за електрическа на акустична, така не ме болят пръстите... остарявам Цитирай
Лими Отговорено Февруари 22, 2010 Отговорено Февруари 22, 2010 (Редактирано) Някой може ли да даде компетентен и категоричен отговор(без предположения) по какво се различават струните за акустична от ел. китарните. Разлики в материала или изработката и какви свойства се целят да се постигнат с тези различни параметри. Моля, нека да не гадаеме, а очаквам точен отговор. Който не знае, да си трае! Редактирано Февруари 22, 2010 от Лими Цитирай
sasoh Отговорено Февруари 22, 2010 Отговорено Февруари 22, 2010 Като гледам какво пише по опаковките им и на външен вид, по материала на първо място. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 23, 2010 Отговорено Февруари 23, 2010 (Редактирано) Някой може ли да даде компетентен и категоричен отговор... Металните струни за акустична китара(оплетените) са с оплетка от сплав, съдържаща бронз или фосфор-бронз. Техния звук е значително по-звънък от този на струните за електрическа китара, които са с оплетка от стомана и никел и в общи линии са направени за електрическа китара. Редактирано Февруари 23, 2010 от Evtim Djerekarov Цитирай
Betrayer Отговорено Февруари 24, 2010 Отговорено Февруари 24, 2010 (Редактирано) Въпрос и от мен...след като сложих струни от електричка на акустична,получих някакви страхотни отклонения на прагчетата - 15% +.От струните ли е или ми се е изметнал грифа? Редактирано Февруари 24, 2010 от Betrayer Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 25, 2010 Отговорено Февруари 25, 2010 Дали се е изметнал можеш да видиш, понеже китарата е в теб. По принцип би трябвало да ползваш струни като тези, с които китарата е свирела добре. Цитирай
Recommended Posts