borisd Публикувано Февруари 20, 2010 Share Публикувано Февруари 20, 2010 Здравейте, отскоро ползвам техниката one-finger-per-fret за лява ръка и резултатите са чудесни ! въпроса ми е когато се свири по този начин с лявата и искам да вкарам 3ти (безименен) и 4ти(кутре) на дясната те трябва ли да следват пръстите на лявата ? примерно в момента лявата ми ръка ползва 3ти пръст на 3ти праг, то логично е дясната също да свири с 3ти (респективно - 4ти лява - 4ти дясна). искам да използвам всичките си пръсти на дясната ръка , но незнам каква е правилната последнователност , мисля , че е логично да е така ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
NIKOCHIM Отговорено Март 3, 2010 Share Отговорено Март 3, 2010 Принципно има логика в това което казваш, но аз мисля, че няма правилна проследователност. Всичко зависи от хармонията, която следваш и естествено от следващия тон. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
разбойник Отговорено Март 3, 2010 Share Отговорено Март 3, 2010 Не, точно обратното е - стреми се да изградиш независимост между двете ръце. За дясна ръка можеш да използваш последователност 123123, 321321, 12321232 (ако свириш с три пръста) или 12341234 и 123432 (ако свириш с четири). Оттам нататък се стреми да запазиш избраната от теб последователност при всеки мотив, който свириш. А пръстовката на лявата ръка зависи от конкретните тонове и позицията ти на грифа. Надявам се, че обяснението ми е достатъчно ясно. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
borisd Отговорено Март 13, 2010 Автор Share Отговорено Март 13, 2010 Схванах , благодаря ти Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Viper-X Отговорено Март 14, 2010 Share Отговорено Март 14, 2010 (Редактирано) Проблема е като свириш с повече от 2 пръста е, че вероятността да се оплетеш значително нараства, а за мен с 4 е пълен абсурд, тъй като дължините на пръстите са различни и няма да вадят хубав стабилен тон, пък и кутрето е доста слабо и .... всичко ще стане наопаки, аз мога да свиря и с 2 и 3 пръста, но чесно казано предпочитам 2 Редактирано Март 14, 2010 от Viper-X Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Brandon_Lee Отговорено Март 14, 2010 Share Отговорено Март 14, 2010 (Редактирано) Свиренето с 3 пръста се ползва за по-бързо свирене примерно на шеснадесетини ноти, когато вече не смогваш с 2 пръста.Иначе ако свириш бавни неща не ти трябва.Примери-Джон Майянг(май така се чете) от Дрийм Тиътър,Стийв Харис (Мейдън),Алекс Уебстър (Кенибъл Корпс).Потърси видеота в нета има и гледай! П.П. Всяка научена техника автоматично ти отваря нови хоризонти в музиката! Редактирано Март 14, 2010 от Brandon_Lee Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ментора Отговорено Март 14, 2010 Share Отговорено Март 14, 2010 трябва да има пълна независимост на пръстите на двете ръце.иначе рискуваш да тъпчеш на едно място.след време ще разбереш за какво говоря Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts