Jump to content
Българският форум за музиканти

Гърло


hlapeto

Recommended Posts

Имам въпрос.

От няколко месеца сливиците ми се подуват. В началото ме болеше малко но след 2-3 дена започнаха ужасни болки. Ходих на лекар но ми каза че не са подути и че дори гърлото не ми е зачервено. Предписа ми някакъв спрей. След това спрях да пея и използвах лекарството. Гърлото ми се оправи и не ме боли вече но постоянно ту сливиците ми се подуват ту спадат.

Нормълно ли е това и вазможно ли е да са сливиците?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Възможно е да правиш някакви инфекцийки - следи се кога, колко и от какво се подуват тия сливици - не е трудно - забележи от какво се повтаря - ядене, пиене, атмосфера и т.н. и си отбележи съответствията. След това пиши пак(или просто драсни и обясни малко по-подробно сега) и ще ти кажа още и аз. Купи си от аптеката нишадър и си обтривай гърлото с памучен тампон, натопен в него(клечка за уши). Опитай да видиш дали минава от сладолед, или има пробождане(не пробвай с горещо - опитай със сладолед или студен натурален сок - кайсия, нектар от праскови и т.н.).

 

Успех и пиши пак, за да можем да ти помогнем качествено :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси много за отговора :hello:

Няма никаква болка а само се подуват от време на време когато им скимне. Когато пия студено по скоро се оправят, но от храна не вярвам да е защото не ям много.

Благодаря още един път :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако минават от студено, значи би следвало да е някакво възпаление. Иди на лекар, за да видиш дали не е тонзилит (което е най-лошия вариант, дано да не е това) или просто имаш някакво друго предразположение да ти се случват такива неща. При мен, макар да ме бяха изплашили, че имам хроничен тонзилит, се оказа, че просто сливиците ми са по-големи, близо са една до друга и затова се възпаляват толкова лесно (последните три месеца не ми се събира и седмица с невъзпалено гърло). И...в никакъв случай не пий/яж горещо! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ходих на лекар но ми каза чи ми няма нищо и все пак когато си пипна врата усещам че от едната страна ми е подуто....... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи се е възпалила сливицата от страната, от която те боли. Не мисля че трябва чак до нишадър да прибягваш - хапвай сладолед, пий хладни НЕГАЗИРАНИ напитки. Разгледай и това:http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=7119 , http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=3024 , http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=3581 ,

http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=832... Има много писано по въпроса, все ще намериш нещо полезно:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз за това толкова го обичам тоя форум :dance: Между другото, при възпаление много помага чаят от лайка, стига да не е горещ :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моля:godbless: Между другото имам ICQ в профила - ако има проблем пиши там, че много-много да не разчатваме из темите:godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.