Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте,

Ето едни кратички семпълченца, записани с гореспоменатите кубенца през микрофон t-bone MB-75 (копие на Shure SM-57).

Големански и Веригов - Издание Синьо 60 ЦЕФ:

What's Up - китара Cort Viva Gold II

Benzin - китара Squier Strat Affinity (dropped D)

Паве Бяс 158

What's Up - китара Cort Viva Gold II

Benzin - китара Squier Strat Affinity (dropped D)

Ето ги и двете в тандем

Du Hast - китара Cort Viva Gold II, в левия канал е H&K, а в десния - "павето".

Отговорено

Брях! Туй наистина ли е Пивито? Звучи супер в сравнение с пърженето на яйца от другия. Никога не съм могъл да изкарам толкоз добър звук от пивито.

Отговорено (Редактирано)

Да, т'ва е Pеavey-то. :icon_shithappens: Относно пърженето на яйца - то си зависи от адаптера на китарата, също така. Виж с какво го атакувам само (откъм Squier-a, по-специално). :offtopic-001:

Редактирано от Rammkopf
Отговорено
Да, т'ва е Pеavey-то. :icon_shithappens:

пийви си е пийви просто с тези пробки ме отказа да от ХиК

Отговорено

Да, малката въшка определено не се дава на големия батко. Но H&K са се представили много достойно, трябва да призная. Това, което не съм писал като инфо е, че на Rage-а дъм му надънил gain-а на абсолютния максимум, докато големият сандък е с gain на 60% (70% за Cort-a). На чист канал и двете звучат еднакво готино - с повече играчка мога да ги направя да звучат почти идентично. Но ковчегът на Кетнер си има вградени ефекти (забелязахте ли реверба в семплите му?), които вече смачкват Peavey-то. В общи линии мерим practice amp със stage amp. Не е много коректно, но пък резултатите от теста чак мене ме учудиха, при все че не си дадох много зор със записите. Големият говорител ме озори бая, докато му намеря сладката точка за омикрофоняване! :icon_shithappens: Дребосъчето, обаче, звукна right off the bat - изобщо не беше капризно. :offtopic-001:

Отговорено

Ми нз, за цената и предназначението, определено съм си за "моя амп". Не знам, предубеденост или не, но за мене първият семпъл е просто отвратителен, а на клийн все едно слушам някой запис от 80тте с тия ефекти.Бтв, няма ли и хорус? Поне така ми звучи. Ако това е 60 процента от гейна на ХиК, то не ми се иска да го чувам с повече. А това че е скуайър, мене не ми пречи, стига и двата записа да са с една и съща китара. На ХиК ламповите им изделия са страхотни, но този, надали бих припарил към него. Не съм се и насочвал де...

Нз, и да е Пиви и да не е пиви, другият семпъл и на клийн и на дист повече ми харесва :punk_guitar:

Отговорено

По-скоро си предубеден. :) А и микрофонът не успя да пресъздаде звука на H&K такъв, какъвто се чува в стаята. Проблемът е по-скоро в микрофона. Иначе май има и хорус пуснат в чистия семпъл на Ковчега. ;) Не помня к'во съм слагал вече, то малко ли нерви скъсах ...

А за Squier-a ти обърнах внимание, че е с яки адаптери. Ако имаш някаква пръдня за 15 лева от магазина на бай Цвятко, дъртия рокаджия, как да нападнеш предусилвателя достатъчно злобно, че да кривне като хората? :godbless: Но докато не пипнеш H&K, недей казва лошотия, оти че сбъркаш мно'о. :godbless: