Fear Публикувано Февруари 12, 2010 Share Публикувано Февруари 12, 2010 (Редактирано) Здравейте, сега първо да кажа, че прочетох темите за начинаещите както темата за избора на китара, ясно е че ще отида да я пробвам, ако имам възможност, аз не съм свирил на такова чудо, но пък както се казва в темите, каквото ти харесва него вземи, въпросът ми е следният обаче. За жалост не познавам никой разбиращ, който да ми помогне, но пък нали и за това съм пуснал темата. В темите прочетох, че някой се оплакват от електрониката на корта, на места съм виждал, че казват хубави неща за басовете на ямаха, а за ибанез от този ценови клас никъде не съм чел. Ето какво разглеждах по интернет. Ibanez - http://gemamusic.net/index.php?page=shop.p...138&lang=bg Yamaha - http://www.veselinkoychev.com/rbx170.html Cort - http://www.veselinkoychev.com/gb34a_sb.html Ще свиря(поне ще се опитам) каквото дойде, не съм се запътил към тежкия метъл, по скоро някакво рокче приятно. Както се вижда от предложените китари по-горе разполагам с около 400 лева. На мен ми допада ямахата и ибанеза, но за него не съм чел нищо. Искам просто ако някой е запознат, чувал разни неща относно качеството на китарите да сподели. Примерно в раздела "Китара" в темата "фен клуб на Корт" прочетох, че имало проблем със метала с който са изработени ключовете, етц.(бил малко "мек") Не знам дали това е и при басовете, но... Ами това е. Благодаря ви предварително. Поздрави Иван. Редактирано Февруари 12, 2010 от Fear Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Свилен Бас Отговорено Февруари 12, 2010 Share Отговорено Февруари 12, 2010 Вземи някй от двата пасивни - все пак, само една прилична активна електроника струва толкова Аз бих взел ибанеца (повече доверие им имам и са ми някак по-"естествени"), но пък ямахата има 24 позиции, а и вторият адаптер е от пресижън-тип, което дава и един "по-твърд" (пробивен?) звук, а "джаза" си го вадиш от бридж-адаптера - имаш повече възможности за различен звук и тонове. Обаче, RBX-ата, които съм пипал са с много малък радиус на грифа (фретборда) и ако си настроиш струните по него, накрая се оказва, че 1-ва и 4-та са по-силни от останалите (ако си с два равни адаптера), но в случая това се оправя от пресижънския адаптер, а другия просто го смъкваш, примерно... Ибанеца не знам с какъв радиус е. Някакви такива неща... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mephistofel Отговорено Февруари 12, 2010 Share Отговорено Февруари 12, 2010 Ето как се прави! Пак е "Какво да си избера?", обаче темата е формулирана и написана грамотно! Значи, имам и Yamaha, и Ibanez, пробвал съм и различни басове Cort. Трите посочени модела са най-ниските, ако не се лъжа, в листите на конкретните марки. Бих те посъветвал да вземеш Cort-a от тези 3-те, специално. Успех! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fear Отговорено Февруари 12, 2010 Автор Share Отговорено Февруари 12, 2010 (Редактирано) Благодаря много за бързите отговори сега да помисля малко(не ме бива много, ама...) И се надявам скоро да се похваля с нещо. Ако още някой иска да каже, да не се притеснява Поздрави Иван. Редактирано Февруари 12, 2010 от Fear Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Demiurg Отговорено Февруари 12, 2010 Share Отговорено Февруари 12, 2010 Бих те посъветвал да вземеш Cort-a от тези 3-те, специално. Абсолютно ! Евтиния Корт е малко по- добър от евтиния Ибанец ! Ямахите хич не ме кефят (освен TRB- серията, но това е друга плането). Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MDFk Отговорено Февруари 12, 2010 Share Отговорено Февруари 12, 2010 ^+1. На всичкото отгоре ако решиш да ъпгрейдваш тоя Корт ще е по-лесно според мен. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
temerut Отговорено Февруари 12, 2010 Share Отговорено Февруари 12, 2010 +1 Корта е най добър от 3 те от личен опит го казвам Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fear Отговорено Февруари 12, 2010 Автор Share Отговорено Февруари 12, 2010 Благодаря много за многото отговори за малкото време . Всеки ден се оглеждам във форума ако някой реши да пусне нещо. След толкова много мнения изглежда ще е корта, а дали има някакъв друг модел на корт близо до тази цена(400 лева) който да е значително по добър от този, или това е добре, както казах по-горе за пръв път ще свиря на такова нещо, така че едва ли ще намеря разлика в звука за тези 60 лева разлика, но пък скоро няма да си купувам друга китара, та всеки се мъчи да вземе максимума. Отново искам да ви благодаря за мненията Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Coprophagus Отговорено Февруари 12, 2010 Share Отговорено Февруари 12, 2010 Предлагам да си вземеш нещо на старо. Ямахата която ти предлага assoass е супер за цената си и е ПОНЕ една класа над взички басове между които се чудиш. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
eddie94 Отговорено Февруари 12, 2010 Share Отговорено Февруари 12, 2010 Аз имам Корт (пак е от по - ефтините модели ) и съм много доволен от него ,и честно казано останах изненадан колко е удобен.И аз бих избрал него (но това си е мое мнение, ти си решеваш). Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Свилен Бас Отговорено Февруари 12, 2010 Share Отговорено Февруари 12, 2010 Моите разбирания за бас и за музика са малко по-старомодни. Няма да се спирам върху блуса, началото и дъра-бъра, но относно корта - един напреднал басист би се справил добре с него, понеже знае как и какво да прави, но един тепърва заформящ се басист са ми би се разсеял и смятам, е по-добре да хване нещо пасивно, особено ако (и то) е евтино и да успее да "почувства" басът , тоноизвличането, отношението и т.н., което, според мен, малко трудно ще стане с ямахата, и отново залагам на ибанеца (най-малкото е "джаз-бас-тип"), въпреки, че не съм го пипал (както и корта, който със сигурност ще е по-агресивен и ако това е целта - ок, а ямахата - твърде е "синтетична", дори и чисто акустично). ...но това с "отношението, инструмента, тоноизвличането, интонацията" (...) - дори "напреднали" басисти като ги пуснеш на акустичен звук (не-включена китара), независимо от китарата, издишат Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Smoky Отговорено Февруари 13, 2010 Share Отговорено Февруари 13, 2010 Според мен Ямахата е най-добра, опитай се да си намериш обаче RBX 270j, тя е около 470 лв., иначе наистина и при двата модела ниските струни се чуват доста по-силно от колкото трябва, а аз лично успях от форума да си намеря за 400лв. RBX 374, така че потърси нещо втора ръка, може да уцелиш нещо добро ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rhino_bass Отговорено Февруари 16, 2010 Share Отговорено Февруари 16, 2010 Бях пред същата дилема... корт, ямаха и ибанез. Като в случея ибанеза е същия модел. Избора ми съответно бе ибанез. Консултирах се е с доста хора и това бе окончателния ми избор за който въобще ама в никакъв случей не съжелявам. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Demiurg Отговорено Февруари 16, 2010 Share Отговорено Февруари 16, 2010 Мдаа... Още 10 мнения да има, още 10 различни предложения ще видим. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Funky Monk Отговорено Февруари 17, 2010 Share Отговорено Февруари 17, 2010 Мдаа... Още 10 мнения да има, още 10 различни предложения ще видим. Аз съм пристрастен към Ибанеца. А и както по-горе се каза вече, пасивен е пък и това помага на непретенциозните изпълнители, бих казАл Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts