kalata23 Отговорено Февруари 13, 2010 Отговорено Февруари 13, 2010 kalata23, нещо не си допрочел. На китарните диапазона им е от порядъка на 80-4кХц. След 4К режат всичко, ако не беше така всички АМР-ове щяха да звучат като при синдрома "Boss DS-1 в централно"... Ясно, благодаря ти. И все пак от къде мога да се снабдя с такъв говорител, защото в Стара Загора почти няма говорители (имам предвид в музикалния магазин). Остава ми да проверя при Германеца в Казанлък, щото той ги внася от Германия. Цитирай
Бицев Отговорено Февруари 13, 2010 Отговорено Февруари 13, 2010 (Редактирано) Всъщност 'тенекия' (can) не е законно използвано от този самодеен 'производител', защото е запазена марка на Фендер. Имаше преди доста години такъв портативен усилвател, едно много по-добро решение - леко по-голям и тежичък, но с 15 вата мощност и правилен (китарен) 6-инчов говорител, солидна конструкция и акустика. Пробвал съм го и звучеше много добре. По онова време свирех със Страт и идеално си пасваха (търсех по-чистия тон). За разлика от кресливото Смоуки и показаното бирено изпълнение (които имат тенекиен и силно изкривен - но не приятно/китарно овърдрайв-нат) тон, кофичката на Фендер имаше отличен чист тон и по-малко възможности в кривоча (което се оправя с камионче, комуто е нужно). Имаше и бас (което малките му братлета няма как да извадят). Почти си го купих, но точно тогава ми подариха лампов Champ 58-ма година - и за същите цели кофичката загуби сравнението За съжаление не се произвежда вече, но още виждам уличните музиканти да ги търкалят из Лондон - явно са издържливи добичета. Със сигурност трябва да се намират изгодни екземпляри в eBay, а за който се интересува да 'възпроизведе' в домашни условия - ето за какво става дума. Редактирано Февруари 13, 2010 от Бицев Цитирай
JustHATEme Отговорено Февруари 13, 2010 Автор Отговорено Февруари 13, 2010 Всичко е на лице освен тъпата платка в целия ми град няма 1 УНИВЕРСАЛНА ПЛАТКА ... поне я пръчах намеих конектор 9v switch on off input jack 6.3" Цитирай
JustHATEme Отговорено Февруари 14, 2010 Автор Отговорено Февруари 14, 2010 Кутия готова ако някой иска снимки да пише на skype Ermac_w3 Цитирай
JustHATEme Отговорено Февруари 14, 2010 Автор Отговорено Февруари 14, 2010 Какво да използвам ? 8ома 0.5 w или 4 ома 5 w след малко ще постна снимка на кутията "> Цитирай
JustHATEme Отговорено Февруари 17, 2010 Автор Отговорено Февруари 17, 2010 ГОТОВО ВСИЧКО Е ГОТОВО ГОЛЯМА МАНИЯ Е ДАДОХ 4.30ЛВ заради платката направо се чувствам обран Цитирай
emilov_opel Отговорено Февруари 18, 2010 Отговорено Февруари 18, 2010 Добре са те обрали , това е капитализъм няма начин . С острият си поглед виждам , че не си свързал нищо м/у извод 1 и 8 на ЛМ386 ?? Имаш усилване 20 пъти по напрежение , свържи там тример 10-20 кОм и електролит 10 мКф , и ше регулираш усилването на схемата още 10 пъти повече . Плюсът на електр. към извод 1 Цитирай
rinti Отговорено Февруари 18, 2010 Отговорено Февруари 18, 2010 Как го видя това бе, аз и лупата взех и пак не успях Цитирай
emilov_opel Отговорено Февруари 18, 2010 Отговорено Февруари 18, 2010 (Редактирано) Скапан ти е мониторо А виде ли какъв грозен ,голям елекртролит ... (явно краден ) е сложил в изхода ? Освен това пропуснах , че в обратната връзка (извод 1 и 8) може да направи честотни корекций . На тая голЕма платка има място ... Ако пита в аудиофорумите , там има професионалисти които ще му кажат как да намали изкривяванията на стъпалото . Трикове при които разделят ООВ на право и променливотокова и сменят електролита с неполярен . Кажете имам една книга където практично са описани тези интеграли .. да я кача някъде от където да дам линк и всеки да има достъп , или е незаконно ? Редактирано Февруари 18, 2010 от emilov_opel Цитирай
`untitled Отговорено Февруари 19, 2010 Отговорено Февруари 19, 2010 А някой занимавал ли се е да прави амп по схемата на Marshall MS2 ? Цитирай
Demiurg Отговорено Февруари 19, 2010 Отговорено Февруари 19, 2010 Ако тия кутийки ги облепяте отвътре с някаква битумна лента, ще се обират по-добре вибрациите от стените и ще се намали "тенекето" ! Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 19, 2010 Отговорено Февруари 19, 2010 (Редактирано) Очаквам по-мощния вариант - Amp in a Bucket! Редактирано Февруари 19, 2010 от Evtim Djerekarov Цитирай
emilov_opel Отговорено Февруари 19, 2010 Отговорено Февруари 19, 2010 Te - go i moqt Dogi amp Но колонката звучи гнусно . По- добре ФРС-8М , и мини хорната смалена още и направена от 1 см шперплат . В аудиофорумите има специалисти които могат да го проектират мн. малко леко ... Правих си минихорна колкото 2 юмрука , но жената я помислила за боклук и я изхвърли Цитирай
Бицев Отговорено Февруари 19, 2010 Отговорено Февруари 19, 2010 Очаквам по-мощния вариант - Amp in a Bucket! Този на Фендер дето го споменах е именно това - яко по-мощен и в почти кофа (е, малка детска кофичка за плаж, де) Цитирай
Recommended Posts