palio Публикувано Февруари 8, 2010 Публикувано Февруари 8, 2010 Доста потърсих но не видях нещо което да ми помогне. Може би защото проблема е някакъв елементарен и никой не го е зачекнал до сега. И искам да попитам направо. Правя си запис в нас, като вкарвам примерно китарата в един смесителен пулт който няма усилвател и после в компа. Когато записвам и си обработвам нещата се чуват силно и добре. Но когато ги експортна в wav или mp3 записа става много тих. Примерно ако песента която съм записал я слушам на 90% сила, една нормална песен трябва да я намаля на 50%. Не мога да разбера проблема дали е в това че нямам предусилвател някакъв или нещо не пипам в настройките както трябва. По принцип знам, че при запис силата трябва да е нагласена така, че да няма голяма амплитуда която да се вижда на канала. Незнам дали е правилно това. Като цяло се съмнявам да е от липсата на предусилвател защото имам за усилване още и от компа и от миксера а когато записва синтезатор обикновенно съм го усилил на 50%. Или да синтезирам пак въпроса си: Как да запиша песента така че като я миксирам накрая да е с нормално ниво на сила. Дали трябва да сложа някакъв компресор примерно и нещо друго? Или правя записа на макс , като само гледам да няма пикове в червено?Дано съм обяснил добре.И се извнинявам пак за елементарния въпрос ама ми е голяма болка. Цитирай
sardaesox Отговорено Февруари 8, 2010 Отговорено Февруари 8, 2010 За софт симулации- под -10дб при записване,обаче-ако се чува силно,а при рендването става после тихо това може да е от настройките на хоста/какъв ползваш?/ или от рутинга.Дай повече инфо. Цитирай
yamaha Отговорено Февруари 10, 2010 Отговорено Февруари 10, 2010 (Редактирано) Не съм много съгласен с тези -10 dB - записва се в границата на над -6dB, за да може да обхванеш пълноценно последните битове на конвертора - пример: при 16 битова карта&запис тия 6 dB са ти последния бит, без да смятаме задължителните загуби от хардуера...при по-евтините карти доста, при скъпите - клонящи към нула (не децибела ). Важното е да не допуска пикове, а в зависимост от хоста му, с вдигането на плъзгачите на мастера (за да не си разваля нагласения вече баланс между каналите) ще получи и по-силен запис при експорта в real time. Другият момент е, че винаги може да си дообработи нивата на финалния (тих) микс в някой редактор, но е добре още при експорта да получи що годе читаво ниво, за да може корекциите в редактора да са по-пестеливи. Изключение с децибелите при запис може да се направи само ако имаш много добра 24-битова карта, която работи добре (безшумно) в ниските нива - така може да запишеш например класическа музика в зала на много ниски нива, но неговият случай тук е различен. Редактирано Февруари 10, 2010 от yamaha Цитирай
Recommended Posts