dblag Публикувано Февруари 1, 2010 Share Публикувано Февруари 1, 2010 Здравейте! От край време резбата на ръчката на флойд-а ми здава багажа, или казано на прост език, отказва да се затегне. До скоро я затягах до известна степен с гайката (поне на такава прилича) която се намира точно над дупката на ръчката, но и това спря да оказва кой-знае какъв ефект, та се случи че въпросната ръчка започна да стои нестабило. Понеже са ми казвали че въпросната смяна на резбата е възможна реших и до този форум да се допитам относно това дали смяната е алтернатива на покупка на нов флойд (мноу пари!), и ако е така, от къде може да се изнамери такова животно. Благодарско предварително! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mephistopheles Отговорено Февруари 1, 2010 Share Отговорено Февруари 1, 2010 (Редактирано) До колкото разбирам ти се е скапала резбата на самата ръчка. Решението е простичко - купуваш си нова ръчка. Не знам в БГ дали би намерил лесно, но на другия ни китарист на скоро му се наложи да си сменя ръчката на джаксона и мисля че беше 15$ от ибей. След 20 дена му я докараха заедно с дугите неща. Редактирано Февруари 1, 2010 от Mephistopheles Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dblag Отговорено Февруари 1, 2010 Автор Share Отговорено Февруари 1, 2010 Уж изглежда добре, но може и това да е, защото вътре има следи от някакви грапавини...Благодаря за бързия отговор. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
EAmechaniX Отговорено Февруари 1, 2010 Share Отговорено Февруари 1, 2010 (Редактирано) Малко трудно да се скапе резбата на ръчката а резбата на по-мекия метал (блока) да остане здрава. ...и доколкото разбирам, ти се е скапала резбата на блока, на тремолото. В такива случаи постъпвам така; Отивам при стругар и го карам да ми разпробие отвор около 6.8мм и с метчик да ми нареже резба с 8мм . Изработва детайл с външна резба, която да се навие в разпробитото място. (стомана, алумин, бронз, мед и т.н.) Хубаво е, след като се стегне в блока и да се залепи с някакво лепило за метал. ( не е задължително ) След като вече е запушен отвора с въпросната 'тапа', в нея се разпробива отвор 4.8мм и му се нарязва резба 6мм, същата като на ръчката на тремолото. Ето така се сменя резба. Хубаво е предварително да се знае, колко милиметра е резбата на тремолото. Моят пример е за 6мм ръчка. Ако е 5мм, още по-добре, но не ми се вярва твоята да е такава. Такива 5мм ръчки съм виждал само на Фендер Стандарт от по-старите модели. пп Ако не разбираш и дума от това, което съм написал, припиши поста ми (наклоненият почерк )на едно листче и го дай на стругаря - той ще разбере. Редактирано Февруари 1, 2010 от EAmechaniX Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dblag Отговорено Февруари 1, 2010 Автор Share Отговорено Февруари 1, 2010 Интересна идея! Малко сложна, но сигурно е изпълнима ^^ Разбрах за какво става въпрос, мерси! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DILETANT Отговорено Февруари 1, 2010 Share Отговорено Февруари 1, 2010 Купи си нова ръчка с втулка и проблемът ти е решен! При тях няма резба на ръчката и за вбъдеще няма да имаш повече такива проблеми. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts