Vlad Отговорено Февруари 1, 2010 Отговорено Февруари 1, 2010 (Редактирано) Въпреки, че знам английски, се почувствах дискриминиран като български гражданин от това, че сайт на майстор на български фолклорни инструменти е само на английски. Не коментирам решението, знам от какво е продиктувано. Влад Редактирано Февруари 1, 2010 от Vlad Цитирай
madison9 Отговорено Февруари 1, 2010 Автор Отговорено Февруари 1, 2010 Сайтът ми е съвсем суров , пуснат е преди 4-5 дни и не очаквах някой да попадне на него толкова скоро...Така че Влад, извинявай...Предвиждам версия на български, както и аудио, но кога - един Господ знае Иначе, мен ако питаш,българинът не би трябвало да се нуждае от разяснения за това що е то гайда. Но всъщност и за жалост той се нуждае...Правя гайди и кавали от 15 години и имам доста наблюдения... Съотношението между чужденци и българи, интересуващи се от тези инструменти, е поне 10:1. Същото споделят и други майстори, с които поддържам връзка...При мен дори комшиите гърци показват повече мерак да свирят на българска гайда в сравнение с българите...Защо ли? Цитирай
Oxus Отговорено Февруари 8, 2010 Отговорено Февруари 8, 2010 Здравей, Здравко . Много се радвам, че млад човек, като теб се занимава с това. За съжаление всички знаем горчивата, наша българска истина и че всякакви плевели виреят тук, но не и красивото. Три пъти се пробвах да ти пратя имейл от сайта ти в полето за контакт, но не стана. За това тук ще копирам написаното: ............., аз съм гайдар, но обичам постоянно да разширявам кръга от инструменти на които свиря и от скоро в мен има и един кавал от пвц. Уж е правен от майстор до колкото знам, но не може да извади каба регистъра(ако така му се вика) и тембъра си му е гаден, пластмасов . Но въпреки това доста ме радва! Преди го бях носил, като учех на един мой съученик кавалджия и го хареса. Каква е българската цена на изработените от теб кавали и има ли при кавалите, както при гайдите, кларинетите, такова нещо, като МЕК и СЛАДЪК тембър? Макар и да имам музикално образование аз свиря за удоволствие и за себе си, все по-рядко за пари и за това, това е много важно за мен : ) . Ако ти е по-удобно и на теб, много ще ми е приятно да си побъбрим(початим му викат днес) по скайп: vladi_sagittarius. Поздрави: Влади Стоилов Цитирай
madison9 Отговорено Март 24, 2010 Автор Отговорено Март 24, 2010 Здравей, Влади! Извинявай, но едва днес видях твоето запитване... И така, по въпроса за кабата - най-вероятно причината е в тънката стена на ПВЦ-тръбата, което не позволява да се оформи хубав ръб за надувката.Освен това този тембър се извлича най-трудно и не всички кавалджии го могат добре. Иначе кавалът по принцип звучи меко( в сравнение с флейтата например), но за най- мек и топъл се смята средния регистър.И пак да отбележа, че много важен е свирачът- от един и същи кавал различни свирачи вадят различен звук... Цената на моя обикновен кавал е 140 лв. Тя може да варира в зависимост от изискванията... Моят скайп е zdrav5, а моб.телефон 0898 244 695. Винаги можем да поговорим. Поздрав! Цитирай
bluesman Отговорено Март 24, 2010 Отговорено Март 24, 2010 Браво! За първи път виждам сайт за БГ духови инструменти и семпли към тях. Мислиш ли да го допълваш и да включиш и БГ струнни инструменти ? Ще се превърне в сайт с образователни функции. Цитирай
madison9 Отговорено Март 26, 2010 Автор Отговорено Март 26, 2010 Сайтът ми е за инструменти , които изработвам, а аз правя само духови инструменти...По-скоро смятам да поразширя и обогатя сайта, така че наистина да изпълнява и образователни функции... Цитирай
boychrist Отговорено Май 6, 2010 Отговорено Май 6, 2010 Здравко, поздравления за сайта. Добър е като за начало. Ще ти пиша по скайпа. От няколкото години опит в продажбата на гайди, не бих казал, че чужденците купуват повече. Продаваме на доста българи, тук-там чужденци (руснаци, британци, гърци, американци) и на българи, живеещи в чужбина. Цитирай
madison9 Отговорено Май 6, 2010 Автор Отговорено Май 6, 2010 Бойко, радвам са да се срещнем и тук ( засега все още задочно)! Надявам се, че си добре. Поздрав! П.П. Скайпа отварям рядко, така че трябва да ме дебнеш ] Цитирай
велчо Отговорено Май 8, 2010 Отговорено Май 8, 2010 http://www.kaba-gaida.com Привет! Само мяхове продавате ли? Цитирай
madison9 Отговорено Май 10, 2010 Автор Отговорено Май 10, 2010 По принцип да, но в момента нямам запаси. Сега събирам по околните села кожи от новата реколта....] Цитирай
Recommended Posts