Jump to content
Българският форум за музиканти

Кокнкурси


Recommended Posts

Здравейте :bravo:

Току що видях една тема в раздел "Теория и композиране", която гласеше "Търся си композитор" , та момичето желаеше да и се композира песен за Евровизия (тя е певица) . Хрумна ми: защо не се съберем и не направим по даден текст (например!) някаква песен или много песни и да ги предложим по разни конкурси. Знам, че много от нас са псевдо-композитори, но според мен НАШИТЕ песни ще са много по-стойностни и истински от която и да е песен на Каффе, дует Мания и т.н

 

Не. Не съм мечтател. Ще възникнат проблеми. Всеки ще иска да участва, ще се получат групички, разделение, но това още повече ще ни мотивира и ще излезем пред България и света с наистина хубави продукти. Можем да се разделим по стилове и т.н. Ще има йерархия и всичко необходимо.

 

Може би ви звучи някак като "хайде да запишем и издадем албум", но не искам да кажа това. Искам просто композиторската и инструментална сила на този форум да се обедини (ако трябва на няколко отделни групи) и да започне да създава. Така според мен ще има много по-голяма радост (макар, че не всеки ще хареса музиката на другите) и ще можем да се упражняваме.

 

Нека започнем така (предлагам): модераторите пускат някакъв текст или нещо основно. Другите предлагат мелодия, избира се най-сполучливата с гласуване, но според мен тя ще си проличи от първо слушане (само да няма обидени). После се започва с предложения, всеки записва по нещо. Добрите предложения се отсяват и наслагват едно върху друго под строг модераторски контрол или пак чрез гласуване.

Има риск цялата работа да се превърне от няколко етапа гласуване и песента да се превърне в нещо като избори - оттук-оттам. Друго е да я направи един човек и да има цялостен вид.

Зная, че тук ще има много пристрастни, много фенове на Налбантов например или на Делян, но ... знам ли, може да се получи нещо.

Ха успех и здраве на всички ви! :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тук ще има доста разминавания в мненията , но аз съм за , въпреки , че общо взето не мога да направя кой знае какво . Обаче мога да се опитам . Най-важното за мен (примерно) е да имам текст в/у който да направя нещо . Така че ако ще почва това начинание модераторите да направят нещо като нов раздел или прищипана тема и да се почва ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искам просто композиторската и инструментална сила на този форум да се обедини (ако трябва на няколко отделни групи) и да започне да създава.

 

Добре звучи. Особено ако всеки го прави, воден от горната идея. А това дали ще участва, зависи единствено от собствената му активност.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За много години, братчед!

Да живенуваш и прочие.

Най-добрата случка е естествената конкуренция и взаимно привличане според вкуса - всяка идея, която иска да вкара света в калъра си завършва като статуята на Дзержински в Москау... / Макар наследниците на Феликс Едмундович да са още повече - офффффф.../

 

Обаче желая успех и да пратиш музики да подскачам!

 

Каменица светло за светлите хора у форума и у нас!

Редактирано от sa6tiat
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.