Eralian Публикувано Януари 28, 2010 Публикувано Януари 28, 2010 Реших,че е време да сменя старите Фендерки(.009).Служиха ми добре,ама им дойде времето да се сменят.Та извадих един комплект розов Ърни Бол супер слинки,закупен преди година,настроих я,нагласих я - всичко ОК.Това се случва преди две седмици.Предната предполагах,че още улягат,та малките разстроявания не бяха проблем. Но от тази неделя мир не видях.Настроиш я,след 20 минути пипнеш - разстроена.Донастройваш.Това се повтаря поне 3 пъти,докато не писне съвсем.Проверих ключовете ,моста,няма проблеми никъде.И ето на пак-преди да започна да пиша я настроих,сега пак се е разстроила. Моля,посочете ми в какво може да се крие проблема. Благодаря на всички предварително за обърнатото внимание! Цитирай
Fenix Отговорено Януари 28, 2010 Отговорено Януари 28, 2010 Чакай да позная, имаш китара с тип флойд роуз тремоло? Цитирай
Eralian Отговорено Януари 28, 2010 Автор Отговорено Януари 28, 2010 Съжалявам,че пропуснах тази част.Китарата е Фактор Страт копие.Не е Флойд Роуз. П.С.Нищо не е пипано по нея. Цитирай
Лими Отговорено Януари 28, 2010 Отговорено Януари 28, 2010 Първо си опиши каква ти е китарата. Има ли тремоло, няма ли? Старите струни даваха ли този проблем? Кои струни най-често се разстройват? Тия три неща! Цитирай
Eralian Отговорено Януари 28, 2010 Автор Отговорено Януари 28, 2010 (Редактирано) Фактор Страт копие - чистак от магазина,на годинка и месец горе-долу.Нямах никакви проблеми с предните струни,едните от които бяха също Ърнита не помня точно какви.А пък тремоло имам,но го ползвам страшно рядко поради това,че не го използвам много-много и не е удобно за нагласяне.А пък за струните-абе,горе-долу `сичко освен(пък и някой път и) 1ва. Редактирано Януари 28, 2010 от Eralian Цитирай
Лими Отговорено Януари 28, 2010 Отговорено Януари 28, 2010 (Редактирано) Щом не си имал никакъв проблем с предните струни, значи при смяната им се е провокирал някакъв проблем или дефект на китарата, а не на струните! Редактирано Януари 28, 2010 от Лими Цитирай
Eralian Отговорено Януари 28, 2010 Автор Отговорено Януари 28, 2010 (Редактирано) Да взема да пробвам старите,не са чак толкова зле,да видя дали проблемът е в китарата...? Винаги мога да опитам,нали? Редактирано Януари 28, 2010 от Eralian Цитирай
ciriljhonson Отговорено Януари 28, 2010 Отговорено Януари 28, 2010 Много вероятно е, освен всичко друго, проблемът да е и в коректното поставяне на струните. Имам предвид, как си ги поставил на ключовете, много често многото намотки, припокриването им(една в/у друга), както и малкото такива, водят до разтройване на инструментът. При мен от 4 до 5 намотки/оборота на по-тънките и 3 до 4 на по- дебелите, прилежно навити една до друга, върши работа. Има и друг начин, да се научиш да си връзваш струните, пак там при ключовете. На края искам да спомена, че това вероятно е само част от проблема, добре поставени струни, на читава китара, трябва да са в кондиция след първите минути, а не седмици, а при теб май нещата не седят така. Цитирай
Eralian Отговорено Януари 28, 2010 Автор Отговорено Януари 28, 2010 (Редактирано) Май че открих проблема - ключовете се бяха развинтили съвсем малко.След завинтването им и правилната настройа вече минаха към 10-15 минути и всичко е наред.Ще пиша утре как са. Благодаря много за съветите,и за всички мнения!Ще ги взема предвид. Редактирано Януари 28, 2010 от Eralian Цитирай
Fenix Отговорено Януари 28, 2010 Отговорено Януари 28, 2010 Дай снимка на бриджа най-добре. Загледай се в тремолото, не се ли е вдигнало? И нормално тремоло съм виждал "цъфнало". Сложих му 5 пружини, скъса струна и пак си седеше криво. Тремолото трябва да е в една равнина с тялото на китарата (топа). Не знам каква е китарата точно, но на една Factor new line си спомням, че струните се слагаха много странно - топчето се слагаше отзад в тремолото, но то нямаше там заключване, следователно като мръдне тремолото топчето играеше и се разстройваше постоянно. а за струните, че трябва да са поставени правилно... това е първата стъпка, разбира се! Цитирай
IsoMorPhiC Отговорено Януари 28, 2010 Отговорено Януари 28, 2010 Дай снимка на бриджа най-добре. Загледай се в тремолото, не се ли е вдигнало? И нормално тремоло съм виждал "цъфнало". Сложих му 5 пружини, скъса струна и пак си седеше криво. Тремолото трябва да е в една равнина с тялото на китарата (топа). Не знам каква е китарата точно, но на една Factor new line си спомням, че струните се слагаха много странно - топчето се слагаше отзад в тремолото, но то нямаше там заключване, следователно като мръдне тремолото топчето играеше и се разстройваше постоянно. а за струните, че трябва да са поставени правилно... това е първата стъпка, разбира се! Освен това, провери дали на ключовете отгоре има винт. Ако има го затегни (внимавай да не е много, защото се амортизират) на всеки един ключ с кръстата отвертка, би трябвало да има подобрение. Ето за какво говоря : Цитирай
Eralian Отговорено Януари 29, 2010 Автор Отговорено Януари 29, 2010 Isomorphic,точно това направих снощи и се оправи. Тремолото си е наред - нищо му няма. Благодаря на всички за съветите! Цитирай
Чукопад Отговорено Януари 29, 2010 Отговорено Януари 29, 2010 Сега съм със струни 9-42, но мисля да ги сменя с 10-46,искам да ви попитам трябва ли да се интонира наново китарата след като ги сменя? Със страт тремоло съм, китарата ми е Cort G254. Цитирай
Recommended Posts