Bo Yan Публикувано Януари 28, 2010 Публикувано Януари 28, 2010 Имам удоволствието да ви поканя да чуете и притежавате албумът на групата ми - "Змей" Едноименият албум беше записан през 2005 в студио М&Д и студио Фактор, продуциран от мен, Боян Христов. Съдържа над 20 песни в различни музикални стилове - различни видове рок, фънк, поп, блус, боса нова, латин, акустични версии, скрити тракове, кавър версии, записи наживо и инструментали. Ето съдържанието на албума: 1*. Интро На пътя музика Боян Христов ...................................................0:52 1**. На Пътя музика, текст и аранжимент Боян Христов ........................................4:56 2. Сега и понякога музика и текст Станислав Домбов – Домби, аранжимент „Змей” .......................2:20 3. Ягодица музика и текст – народни, аранжимент Боян Христов ................................................2:19 4. Враждебна от Враждебна музика и текст Станислав Домбов – Домби, аранжимент „Змей” ...................................3:21 5. Ти пак музика, текст и аранжимент Боян Христов .................................................................5:14 6. Солено музика, текст и аранжимент Боян Христов ................................................................4:05 7. Във въздуха музика, текст и аранжимент Боян Христов ..................................................................4:16 8. Един и същ (акустична версия) музика и текст Станислав Домбов – Домби, аранжимент Боян Христов, оркестрация Йордан Владев .......................................................................4:25 9*. Интро Чувам че музика Боян Христов ...................................................................2:00 9**. Чувам че музика, текст и аранжимент Боян Христов ....................................................4:39 10. Get Behind The Mule (Live) - музика и текст Tom Waits, аранжимент Змей .......................3:54 11. Има ли музика и текст Станислав Домбов – Домби, аранжимент „Змей” ...................................4:57 12. Лайфстайл машина музика и текст Станислав Домбов – Домби, аранжимент „Змей” ........................................5:46 13*. Луда крава музика и текст Станислав Домбов – Домби, аранжимент „Змей” ........................................2:49 13**. Още по-луда крава ("Луда крава outro") музика Боян Христов, аранжимент „Змей” ....................................................0:59 14. Дъждей музика и текст Боян Христов, аранжимент „Змей” ...... Падащи звезди (скрит трак)..............................6:03 15. Революция музика и аранжимент Боян Христов, текст Боян Христов и Мария Ненова ...........................5:12 16. Рали (изп. Васил Найденов) аранжимент Боян Христов ...........3:31 17. На вълни музика, текст и аранжимент Боян Христов ......................................................................4:29 18*. Интро Колибата музика Боян Христов ......................................................................1:04 18**. Колибата музика, текст и аранжимент Боян Христов .............................................................3:01 19. Бебе музика, текст и аранжимент Боян Христов ..........................................................3:56 20. Има ли (акустична версия) музика и текст Станислав Домбов – Домби, аранжимент Боян Христов и Йордан Владев …....4:41 21. Един и същ –музика и текст Станислав Домбов – Домби, аранжимент „Змей” ....................................... 4:11 Група „Змей”: Росен Неделчев – барабани Станислав Домбов – Домби – бас и вокали Боян Христов – китари, бас, тамбура ("Дъждей"), вокали Гост музиканти: Юри Божинов – контрабас на „Има ли” (акустична версия) и „Колибата” Йордан Владев – пиано и оркестрация на „Един и същ” (акустична версия) и пиано на „Има ли” (акустична версия) Албумът може да свалите безплатно и без всякакви условия на www.BoyanHristov.com Цитирай
Лими Отговорено Януари 28, 2010 Отговорено Януари 28, 2010 Приятно и изключително професионално! Но, внимавайте да не прекрачите хлъзгавата от лиги граница с Естрадата! Наблизо е Цитирай
Slacoth Отговорено Януари 28, 2010 Отговорено Януари 28, 2010 В момента нямам възможност да чуя някоя песен (на работа съм). Ваше решение е и безплатното разпространение, с всички последствия. Друго ми е любопитно обаче: нарочно ли е търсено съвпадението със ЗМЕЙ на Балканджи? http://avtora.com/reviews/rewiuta/balkandzhi_-_zmei , защото ако е умишлено не виждам логиката? Не съм техен почитател, просто питам. Цитирай
Vlad Отговорено Януари 28, 2010 Отговорено Януари 28, 2010 Албумът на "Змей" е от 2005 г. Пиесите са свирени пред публика. Албумът на "Балканджи" е от 2008 г. Съвпадението според мен се дължи на лоша информираност в гилдията. Влад п.п. Аз не видях границата с естрадата, сигурно съм минал по друг път... В. Цитирай
Басурендер Отговорено Януари 28, 2010 Отговорено Януари 28, 2010 (Редактирано) Според ме няма абсолютно нищо общо между "Змей " на Балканджи и група Змей..До колкото знам група Змей е отпреди "Змей" на Балканджи.. Много ми допада албума. Има настроение. Някак си непретенциозно готин. Ягодица - Химн. Редактирано Януари 28, 2010 от Басурендер Цитирай
Slacoth Отговорено Януари 28, 2010 Отговорено Януари 28, 2010 Чух няколко парчета.Поздравления за професионализма! ... еми не всичко е метъл Цитирай
Angelina Sekulova Отговорено Януари 28, 2010 Отговорено Януари 28, 2010 Слушането беше истинско удоволствие, благодарим за поканата! - Освен това - поздравления за хубавото писмено представяне на продукта, изброяване на стиловете, изчерпателното и прилежно описание на всички парчета, по заглавия, номерирани, с времетраенето. - Прави страхотно впечатление и създава атмосфера на гостоприемство в темата (в съпоставка с някой парцалив анонимен линк)! Аз прослушах всички парчета. Някои - малко по диагонал. СВИРЕНЕТО Е ГЕНИАЛНО!!! (Последното изречение мога да го напиша още 10 пъти с още по-дебели букви.) Супер готин аранжимент на парчето на Васил Найденов! Парчетата с по-лирично и изравнено пеене също са много приятни за слушане. Готини аранжименти и хармонични решения, компактни схеми, свежи мелодии! Единствено вокалните партии, в които има забежки към пънк и рок, ми стоят някак по-наивно и схематично. Очевидно са предназначени да натрапят текста на слушателя и ми излизат от баланса на цялата композиция. Преднамерено комуникативни, запяват се, сценични са, но как да кажа - намирам ги за критичен музикален компромис с общото качество. Иначе в баса и китарните акомпанименти в целия албум вървят такива фънкарски гъдели, блусарии и латино-пинизи, че след всяко интро си мечтаех... вместо глас да чуя един размазващ сакс или тромпет (и щях да се разтека). Ако заложите само на музиката и елиминирате "агитката", качеството става просто бутиково! (И цена трябва да има!) Това си е мое мнение, разбира се. В случай че не предстоят други творчески търсения и този е окончателният стилов облик на групата, аз не попадам точно в целевата аудитория, признавам си. Цитирай
Басурендер Отговорено Януари 28, 2010 Отговорено Януари 28, 2010 Това си е мое мнение, разбира се. В случай че не предстоят други творчески търсения и този е окончателният стилов облик на групата, аз не попадам точно в целевата аудитория, признавам си. Аз пък да си кажа , че с мен сте уцелили десетката. От както "Джендема" и "Три и половина " нямат нищо ново аз само душа да намеря заместител. Боян като един наследник на тези групи явно е взел най-добро от тях ..Истински текстове..няма пудра , няма фалш. Красота. Цитирай
Delyan Отговорено Януари 28, 2010 Отговорено Януари 28, 2010 Супер! Най-накрая ... Спомням си концерта ви в Backstage преди незнам си колко време вече и тогава така ми се наби в главата мелодията на припева на "Ти пак" ... радвам се, че мога да чуя пак парчето ... а и не само него Цитирай
Bo Yan Отговорено Февруари 1, 2010 Автор Отговорено Февруари 1, 2010 Виж ти! Каква приятна изненада! Много благодаря на всички за вниманието! Тук е моментът да споделя, че за улеснение албумът е достъпен за сваляне с един клик и освен МР3-ки получавате опис, текстове на песните и снимки... Албумът на Змей файлът е .зип и е около 220 МБ, но мисля че удобството да имаш всичко на едно място си заслужава тегленето... Пък и хайде сега, не теглиш ти, а компютърът ти Ето го и Facebook event @Лими - благодаря ти за коментара. Вярвам, че никога няма да направя нещо, което да е Естрада, в смисъла в който я разбираме в България.. Освен естествено ако не реша да се изгавря с нещо, т.е. направя нещо на шега. @ Slacoth - Благодаря и на теб за отделеното време! По отношение на безплатното разпространение, ето как виждам нещата. Навремето дадох много пари, време, усилия и нерви да запиша албума на "Змей". Помогнаха ми много хора - всеки с каквото може - те ще си видят имената в благодарностите. От тогава насам мина много време и аз уви нямам възможност да търся издател, да правя реклама и изобщо да движа нещата както си му е редът. Причината е, че вече не живея в България. (заминах да следвам в Бъркли в Бостън, завърши и т.н.) Така че в един момент се изправих пред 2 избора - да си слушам албума и да го знаят малцина от най-близкото ми обкръжение, или да го пусна онлайн и всеки да може да го чуе. Аз естествено няма да видя нито лев от това, но тия пари съм ги прежалил. По въпроса за името и Балканджи. Не виждам нищо лошо, дори напротив. Аз мнгоо обичам тематиката за Змея, така че виждам албума на Балканджи като принос в тази насока, освен това със Спас от Балканджи се познаваме лично и той мисля, че знае за Змей. Албума на Змей е записван 2005-а, песните са мислени, свирени наживо още от 2004та година, а аз съм регистрирал името на група Змей в министерство на културата още през (забележете!) 2001-ва година. Така че проблем с името на албума няма и нещо повече - аз бих се радвал да има още албуми, които да имат нещо змейско. Виж, ако се появи нова група, която иска да се казва Змей, тогава вече ще има проблем и аз се съмнявам че на някой ще му се ходи на съд за нещо подобно. Далеч по-лесно е да се измисли ново име на група. Благодаря ти за хубавите думи! Съгласен съм, че не всичко е метъл. В албума най-твърдите неща са "Революция" и "Рали", макар че определено не са метъл... @ Vlad - благодаря, че си отделил време да чуеш нещата! @ Басурендер - благодаря ти! Наистина се надявам да е непретенциозен макар че е досадно дълъг и има безброй интродукции и стилистични отлконения... Идеята беше да се правят готини песни, готина музика, без да се мисли за стилове или цялостно звучене на албума. За това е такъв миш-маш и честно казано това най-много ми харесва. А пък "Ягодица" е първата песен, която сме записали. Относно Джендема и Три и половина - това са ми най-скъпите спомени и опитът от тях се отразява във всичко, което правя, независимо от това дали е свързано с музика или не. @ Angelina много ти благодаря, че си отделила време да чуеш всичко и особено за коментара ти по отношение на свиренето ни мисля че си напълно права за вокалните партии, в които има забежки към пънк и рок... бяхме млади и не толкова опитни, дадохме най.доброто от себе си, явно най-добри сме били в други неща. Свалям ти шапка за мнението ти по въпроса! също така без бой си признавам че като певец съм гОла Вода, но какво да се прави - това ми е гласът, правя каквото мога.. поне оттогава досега съм се поошлайфал в някой неща. @ Delyan - еееее, ти си един от малцината които са ни виждали наживо Надявам се да сме ти харесали. "Ти пак" е една от любимите ми песни, може би защото се пее за светлината, може би защото има готини акорди на бриджа, не знам... радвам се че ти харесва Цитирай
Лими Отговорено Февруари 1, 2010 Отговорено Февруари 1, 2010 Вярвам, че никога няма да направя нещо, което да е Естрада, в смисъла в който я разбираме в България.. Освен естествено ако не реша да се изгавря с нещо, т.е. направя нещо на шега. :) Моля, те, не си прави "естрадни шеги", защото може и да ти хареса, и току виж, неусетно си през границата. Много групи се изкушават, уж на шега да пародират нещо си и ако видят че, успеха(кинтите) е по-голям от преди, се вживяват в новото си "амплоа" и си "хвърлят бисерите на свинете". У нас това се превърна в епидемия вече. Работете си във вашта "ниша" и успех голям или малък, ще дойде и то скоро! Цитирай
Vlad Отговорено Февруари 1, 2010 Отговорено Февруари 1, 2010 Бояне, тези записи съм ги чувал още когато ги направихте Тогава свирехме с Росен и Пешо. А и на живо съм ви слушал - и на концерта в Бекстейдж и на още едно място, даже тогава ви подгрявахме така да се каже Страхотно си представил труда ви! Прав си, че по-добре да го слушат хората - има какво да ни достави удоволствие! Успех! Влад п.п. Още си пазя афиша - този със снимката от по-горе. Много ми допадна идеята - триглав змей В. Цитирай
Бицев Отговорено Февруари 1, 2010 Отговорено Февруари 1, 2010 Ами, браво! :rocker: Бояне, и по-рано мисля бях писал какво мисля за тебе ("Като порастна - с тоя искам да свиря в една банда"). От пуснати тук неща, личния ти сайт и сурови неща наживо по YouTube съм изградил представа за 'шапки долу'-музикант (па макар и със спорни вокални изяви тук-там : ) С това трио и студийни неща сте страшно свежи, последователни в идеите и качеството и пълни с потенциал. Жалко, че е спряло дотам (дай Боже някой ден нещо от този проект да се възроди и продължи). Като цялостна (и немалка) колекция - едно от най-добрите български неща, които съм чувал отдалече през тия години. И това само от едно (бегло) чуване - предстои ми много да ви слушам, с по-малко критично любопитство и повече удоволствие. (Някой ден ще ми продадеш и един оригинален диск - или два? - с некомпресираните записи, че е грехота хубавите акустични звуци да се гърчат в МР3йки). Браво и за решението да го пуснеш за свободно теглене онлайн: това е пътя! Бих насърчил всички четящи тук да споделят линка с поне един познат, ще ви е благодарен! (И когато дойде време да разпространявате ваша продукция, помислете и за този модел: достигането на широка аудитория винаги се отплаща. Продажбите на добра цена и нищожни бройки - не се.) Още веднъж: шапки долу! Цитирай
Ивелин Отговорено Февруари 1, 2010 Отговорено Февруари 1, 2010 Много ми допадна идеята - триглав змей! ...с въшки! Албума е много готин! Цитирай
ultramega Отговорено Февруари 2, 2010 Отговорено Февруари 2, 2010 Абе нещо не мога да си го сваля А пък съм слушал твои неща, много ми е интересно ... Цитирай
Recommended Posts