SounDreameR Публикувано Януари 27, 2010 Share Публикувано Януари 27, 2010 Здравейте! Днес си смених струните на китарата за пръв път, откакто я купих (Ibanez GRG270B), реших да й сложа по-дебели струни, макар и да трябва да правя наново сетъп ... ок сложих новите струни, флойд роуза се вдигна доста, навъртях болтовете на пружините отзад, обаче никаква реакция.. пружините се опъван, а флойд роуза мръдна съвсем съвсем леко .. това не ми се струва нормално.. моля за помош Благодаря предварително! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MAXA Отговорено Януари 27, 2010 Share Отговорено Януари 27, 2010 Още една пружина Аз имам GRG170DX реших от .009 - 0.042 да мина на .010 - 0.046 и се наложи да сложа допълнителната пужина. Винтовете ги пипах после за да го изравня Успех Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Януари 27, 2010 Share Отговорено Януари 27, 2010 А след като въртя болтовете на пружините отзад, пренастрои ли китарата? Какъв е новият размер струни, които сложи? Колко пружини имаш сложени отзад на китарата? Ориентировъчни въпроси, за да можем да ти помогнем Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SounDreameR Отговорено Януари 27, 2010 Автор Share Отговорено Януари 27, 2010 Пренастроих я, сложих 11-ки като размер на Дадарио и отзад имам 3 пружини и се опасявам, че няма вход за допълнителна пружина.. Благодаря ви! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Януари 27, 2010 Share Отговорено Януари 27, 2010 Значи, 11ките не са толкова дебели струни, затова, мисля, че трите пружини ще ти свършат работа. Цялата операция е лесна, само се изисква малко повече време и нерви. Затягаш винтовете на пружините, настройваш, затягаш, настройваш... Под "затягаш" имам предвид по около половин-един оборот на винтовете, освен в началото, когато евентуално можеш да започнеш с 2-3-4, ако флойда е доста изскочил напред. В краен случай трябва да отидеш в някой музикален магазин да си купиш по-къси пружини (по 2-3 лв/брой) и да сложиш тях. На Edge III наистина няма как да сложиш повече от 3 пружини, освен ако не ги закачиш в дупките с резба на пластинката, която ги натиска. Успех! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SounDreameR Отговорено Януари 27, 2010 Автор Share Отговорено Януари 27, 2010 Благодаря ти много, почвам да я мъча китарата дано да се получи! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SounDreameR Отговорено Януари 27, 2010 Автор Share Отговорено Януари 27, 2010 хм.. нещо не се получава Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Януари 27, 2010 Share Отговорено Януари 27, 2010 Какво не се получава? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SounDreameR Отговорено Януари 27, 2010 Автор Share Отговорено Януари 27, 2010 хаха сложих трупче между тремолото и тялото от задната страна зад капака, за да не може да се качва флойд роуза, идеално си пасна, настроих китарата в Ми, обаче струните са яко опънати .. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Kanara27 Отговорено Януари 29, 2010 Share Отговорено Януари 29, 2010 А за Truss Rod да си чувал тук и тук Ако си минал от 7-ци на 11-ки си мисля че ще е необходимо да се натегне тръсрода. Разрови се във форума има много информация по въпроса. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SounDreameR Отговорено Януари 31, 2010 Автор Share Отговорено Януари 31, 2010 А за Truss Rod да си чувал туки тук Ако си минал от 7-ци на 11-ки си мисля че ще е необходимо да се натегне тръсрода. Разрови се във форума има много информация по въпроса. Благодаря! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts