Jump to content
Българският форум за музиканти

Помогнете на едно начинаещо момче !


VictimofDoom

Recommended Posts

Здравейте!

Това е първото ми мнение тук, защото наскоро открих форума и ми се стори много приятен :hysterical: .

 

Аз искам да си купя китара, но да си призная нищо не разбирам и тепърва почвам да разучвам този свят. Начинаещ съм и въпреки че има тема за начинаещи, почти нищо не разбрах и точно заради това правя нова тема специално за мен с няколко въпросчета към вас.

Така.. Искам да си купя китара и тъй като съм начинаещ съм се насочил към пакет за начинаещ ( със всичко необходимо в него). Разглеждах из сайтовете, четох, но така и нищо не разбрах. За това се обръщам към вас за да ми препоръчате пакет за начинаещ с цена около 300 лева, сайт за уроци и сайт от който да си поръчам пакета онлайн с по-евтина доставка за Стара Загора или магазин в Стара Загора ( и къде се намира магазина ) от който мога да си купя съответния пакет ако може.

 

Не знам дали е от голямо значение, но

Слушам : много Metallica, AC/DC

и по-малко Manowar, Bullet for my valenitine и Megadeath

И съответно това искам да свиря ( като може да е по-ориентирано към trash metal а именно Metallica ).

 

Ако някой може да помогне съм много благодарен и се извинявам, че пускам нова тема, но както казах по горе не можах почти нищо да разбера.

 

:) :) :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами виж сега , поразрови се в различните сайтове и виж както се предлага за тези пари или ходи по магазините , щом казваш ,че не разбираш най-добре анмери някой , който свири и е на ти с нещата да ти ги пообясни (имам рпедвид за китарата) , а и ако се поразровиш из форума също ще намериш полезна информация , само че за 300 лв не знам какво ще си купищ , рзгледай какво се продава във форума излизат много добри оферти нещо на старо ще ти е от полза

айде поздрави и да се похвалиш като купиш :girl_witch::thumbs_up:

Редактирано от chalgasucks
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще ти дам акъл, който мисля че ще ти е от полза... ти си преценяваш дали да го използваш :thumbs_up:

купуваш си една китара до 200 лв. /може нещо и от форума да падни, не бързай/ и си взимаш китарен интерфейс(usb) за PC-то вместо кубе, защото:

1. кубето за около 100 лв., не вярвам да е по-добро като ниво в сръвнение с новите софтуерни ампове като TH-1 Overloud, NI Guitar Rig 4

2. кубето ще бучи много а ти щом си голям рокаджия ще дъниш яко гейна, и другото което е навярно след време ще искаш да си правиш записи, а точно този usb китарен фейс ще ти е най от полза, това представлява една машинка която има китарен вход и като включиш китарата, тя не влиза с повече шум от колкото чист сигнал, както е при звуковите карти в линеен вход, за това ти го пиша това, ако си чел по темите, че софтуерните ампове шумят... около 100 лв. е

M-AUDIO Fast track pro

Потърси си магазин-музикален в СТАРА ЗАГОРА и си вземи това, китара за 200 лв. ако има нещо на SQUIER, но с двоен адаптер на бриджа, задалжително, не взимай със сингли адаптери, че тогава пак ще има як шум.

Успех! :girl_witch:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Ох майко...

 

Та тъй. В Стара Загора има един музикален магазин само, и той е на Руски, малко под пресечката с Гурко (или там някъде). Наскоро го преместиха там и още не съм ходил да видя за какво става дума. Питай там за такива китарни комплекти и варианти, в общия случай Ники е търпелив и ще ти обясни за какво става дума.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моят съвет е да събереш поне още 200 лева и да си вземеш един Vintage V100 от един пич, който ги продава тук във форума. Мисля, че директно от Англия ги доставя и излизат доста по-евтино от магазин, а са доста прилични китари и на хубава цена. (не му правя реклама нито съм свързан по какъвто и да е начин с него) Но поне това е китара, с която можеш хем да започнеш, хем след това няма да те е яд, че си я взел, като напреднеш малко повече. Амп няма смисъл да взимаш , защото за малко пари каквото и да вземеш разлика няма да усетиш - ако имаш PC, наистина е по-добре в началото да се вържеш през него и да си намериш някакви софт симулации.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей,

 

нека да помислим малко. Тепърва ще започваш да свириш, значи ще мине доста време преди да има значение на каква китара свириш. До тогава ще си смелнил няколко.

Ако вместо китара за 200 си вземеш за 500 няма да усетиш никаква разлика(освен финансова) и в същото време ще отложиш доста момента в който за първи път ще се сблъскаш с контролите по усилвател (докато събереш пари за един). А и непременно ще ти трябва тунер, още от началото. И едни читави слушалки за моментите когато на околния свят му писне от теб.

 

Според мен ето това е идеалния ти вариант:

http://www.dv247.com/guitars/peavey-raptor...sunburst--46870

 

 

Всичко което ти е нужно за да положиш началото на пътеката си към света на музиката. По-натам ще имаш дълги години в които ще можеш да издребняваш за техника, но точно на този етап ти е излишно.

 

По-важно е ''кога'' и ''как'' ще започнеш. ''На какво'' е абсолютно все тая.

За "кога" единствения правилен отговор е - Възможно най-скоро.

За "как" ще си избодем очите преди да сме стигнали до консенсус как е най-добре, така че да не я почваме тая тема.

 

Пък за "какво"-то - просто взимай нещо и започвай да изливаш музика :]

 

Когато решиш да ъпгрейдваш и вече си си изградил някакво мнение по темата "китари", тогава можеш спокойно да отделиш известно време за проучвания за да вземеш нещото, което ще те държи доволен най-дълго. Но до тогава има време.

 

 

Успех с начинанието :]

 

 

Поздрави,

Християн

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.