Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте.Сега петъка по случай края на пирвия "успешен" учебен срок ще отида да си взема нова китара.Досега бях с Кремона 1 година и половина.Насочил съм се към BEHRINGER IAXE393-усб китара.Някакви мнения или препоръки можете ли да ми дадете, защото разполагам само с 250 лв. и не мога да си позволя нещо много скъпо. :help: Благодаря предварително.

Отговорено (Редактирано)

Ами, като дървения едва ли е върха на китарите, но (би трябвало, поне), получаваш NI Guitar Combos софтуера(мисля, че накрая можеш да си лицензираш едно от 3-те комбота, но не съм сигурен), има си вградена саундкарта, получаваш и перца, колан...

Като, цяло, ако ще ползваш и компютър, едва ли има по-евтино решение от това.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Отговорено

Нещо втора ръка. Разгледай "Купувам/Продавам", защото тази китара съм я пробвал и на PC и на усилвател и просто е отвратителна. Тази, която пробвах "имаше" тремоло, което не работеше, неизпилени прагчета и тънката Ми струна засядаше на тях, а и не звучи въобще убедително.

За 250лв. може и да намериш китара + усилвател, които да са по-добри от тая китара.

Отговорено (Редактирано)

Мисля, че и ти малко се изхвърляш...и с описанието на китарата, и с това, че за 250 може да се намери нещо много по-добро.

Аз бих препоръчал китарата да се пробва първо.

Отговорено

Тази, която пробвах я беше взел един приятел и наистина беше така, не знам защо. Просто беше така.

Отговорено (Редактирано)

Добре е да се гледа от двете страни на нещата, защото е възможно и на старо човек да си купи страшна тояга, все пак...

Два пъти ми се е случвало и за 400+ да взема китара, която уж е много добра(и струва нова повече), но свири доста зле, на старо.

Така че, нека не сме твърде оптимистично настроени към която и да е алтернатива, защото винаги има шанс да се попадне на пръчка.

Ако се пробва, няма проблем, мисля аз.

Отговорено

Ами не са родителите ми инвеститори в китарата.Точно в това е проблема.НЕ разполагам с много пари.Другото, което мога да си позволя е това http://veselinkoychev.com/cort%20g210bk.html

Отговорено (Редактирано)

Виж, при толкова евтините китари, нали не очакваш, че една марка звучи страхотно, а друга за нищо не става?

Всички толкова евтини китари са ташак като материали и хардуер, а това дали китарата свири по-добре или по-зле и дали е правена понеделник сутрин или петък вечер от китаеца, е въпрос на отделна бройка, а не на марка или модел.

Затова, пробвай и чуй. Аз мисля, че някакви конкретни насоки, когато говорим за този клас инструменти, могат да бъдат само подвеждащи.

Като цяло, примерно евтините Cort са мъничко по-добре изработени, но за сметка на това ползват супер-евтин хардуер от меки сплави, който се чупи често.

Пробвай, човек, пробвай. Както ти казах тук всичко опира до конкретна бройка.

Естествено, добре е ако китарата все пак е с тяло от някаква елша(alder), махагон или друга по-популярна дървесина, но това пак не гарантира добър тон, а и ако си вземеш цветна, съвсем спокойно може и да не отговаря на спецификацията и под боята да е от друго направена.

Отговорено

Ако трябва да избираш между Корта и Беринджъра, по-добре е да избереш по-малкото зло (корта) :)

Обаче ако успееш да накараш вашите да ти дадат някой друг лев отгоре може да се уредиш със съвсем прилична китара за малко пари.

Например за 50-60 лева отгоре можеш да си намериш Cort G250, който е с по-добър хардуер и със сигурност ще издържи по дълго :icon_shithappens:

Отговорено (Редактирано)

Корта няма вградена звукова карта, не върви със софтуер, а и си има чупещ се хардуер.

Освен това, не е направен от добри материали, което е нормално за този клас.

Като изключим малко по-добрата фаца(по-лъскава е) на корта, аз не знам как стигна до горното заключение.

Отговорено

Софтуера, с който беринджъра идва всъщност е демо на гитар риг.

Нищо не дава гаранция, че и неговия хардуер няма да е също толкова скапан, ако не и по-скапан.

Освен това корта има и хъмбъкър, тъй че... :cheers2:

Отговорено (Редактирано)

Тъй че... е какво, Фендер страт като няма хъмбъкер, значи е лоша китара, така ли?

Не може ли да се боцне един евтин мини-хъмбъкер, ако все пак човек иска такъв звук?

Мисля, че едното комбо на Гитар Риг може да се лицензира и си остава твое.

Хардуера на евтините кортове е емблематичен с това, че се чупи, и това е споменавано не веджъж в темите.

За хардуера на Беринжърите няма такива коментари. Разгледай и се убеди сам.

Всъщност, може би от никоя друга марка няма такива оплаквания.

А и пропусна това, че беринджъра си има звукова карта, която струва минимум 60-80лв. отделно.

Аз не видях убедителна причина, която да прави едната китара по-добра от другата.