gost Публикувано Януари 23, 2010 Публикувано Януари 23, 2010 (Редактирано) Така решохме с групата вместо всеки да си свири с отделно кубе, да си вземем един мишпулт и крайно стъпало и всичко да е там, първо това добра идея ли е, или може би някой от инсрументите не е хубаво да е към всички. Значи за мишпулта, ние сме 2 китари бас и вокал, барабаниста с тея акустични барабани Така че, входовете трябва да са за горе долу толкова инструмента. За крайното стъпало тука вече ни е по-мъгливо Принципно искаме да сложим 4 колони, защото с 2 май няма да се получи много добре. Така че ако може да ни предложите нещо на по-сносна цена, ще е хубаво. Сега колко е "сносна" ами миксера може би до към 200, в тоя диапазон май само берингер ама За стъпалото там нямам си и на идея. Пак горе долу същото, ама предполагам трябва да са повече, така че предлагайте. Поздрави П.п Да поясня значи принципно преди миксера едната китара ще е с едно камионче а другата с процесор, ако има значение Баса директно, с времето може и той да има нещо... П.п2 Като разгледах малко това ми хваща окото, защото е с балансирани входове и изходи. http://www.musicworld.bg/bg/m_20000/i_1950...r_UBB_1002.html Редактирано Януари 23, 2010 от gost Цитирай
Acei Отговорено Януари 23, 2010 Отговорено Януари 23, 2010 (Редактирано) Така решохме с групата вместо всеки да си свири с отделно кубе, да си вземем един мишпулт и крайно стъпало и всичко да е там, първо това добра идея ли е, или може би някой от инсрументите не е хубаво да е към всички. Значи за мишпулта, ние сме 2 китари бас и вокал, барабаниста с тея акустични барабани Така че, входовете трябва да са за горе долу толкова инструмента. За крайното стъпало тука вече ни е по-мъгливо Принципно искаме да сложим 4 колони, защото с 2 май няма да се получи много добре. Така че ако може да ни предложите нещо на по-сносна цена, ще е хубаво. Сега колко е "сносна" ами миксера може би до към 200, в тоя диапазон май само берингер ама За стъпалото там нямам си и на идея. Пак горе долу същото, ама предполагам трябва да са повече, така че предлагайте. Поздрави П.п Да поясня значи принципно преди миксера едната китара ще е с едно камионче а другата с процесор, ако има значение Баса директно, с времето може и той да има нещо... П.п2 Като разгледах малко това ми хваща окото, защото е с балансирани входове и изходи. http://www.musicworld.bg/bg/m_20000/i_1950...r_UBB_1002.html може да си вземете пауър миксер т.е. с вграден усилвател и колони виждал съм такива 10-12 канални пауър миксери иначе от берингерите има миксери "ксеникс" с вградени ефекти, което е по-добре от този, който ти е хванал окото, ако все пак вземете миксер и стъпало отделно Редактирано Януари 23, 2010 от Acei Цитирай
gost Отговорено Януари 23, 2010 Автор Отговорено Януари 23, 2010 (Редактирано) Имаш предвид миксер зедно с крайно стъпало в едно, щото и с вградени колони Ами може, ама незнам май ще излеза по-скъпо. Ако може дай някакъв линк да видя цена. Иначе предполагам имаш предвид нещо такова - http://www.musicworld.bg/bg/m_20000/i_1744...02FX_XENYX.html за миксер с вградени ефекти. Ама за него няма ли да ни трябва Ди-бокс ако включваме директно китара или бас? Редактирано Януари 23, 2010 от gost Цитирай
Acei Отговорено Януари 23, 2010 Отговорено Януари 23, 2010 (Редактирано) Имаш предвид миксер зедно с крайно стъпало в едно, щото и с вградени колони Ами може, ама незнам май ще излеза по-скъпо. Ако може дай някакъв линк да видя цена. да вероятно съм се изразил лошо аз у нас за различни цели ползвам берингер ксеникс 1002 има 10 канала има ксеникс 1002fx който има и ефект Редактирано Януари 23, 2010 от Acei Цитирай
metalhammer Отговорено Януари 23, 2010 Отговорено Януари 23, 2010 Вземете си миксер и стъпло+ колони но е нека китарите (и баса ако може) пак са си през кубе и озвучени с микрофони в миксера..... Моите 5 стотинки. Цитирай
gost Отговорено Януари 23, 2010 Автор Отговорено Януари 23, 2010 Ами нататъка може и така, но и хубави инсрументални микрофони ще ни излезат от бюджета Цитирай
Heartman Отговорено Януари 23, 2010 Отговорено Януари 23, 2010 Има няколко варианта за това което питаш.Може да си вземете пауър миксер и пасивни колони или обикновен миксер и активни колони или пък миксер,стъпало и колони.Не знам за фирми/марки цени не мога да посъветвам,но това където си мислиш с камионче в миксера е ужасно.Трябва да е от серията хардуайър на Диджитек или някакво подобно,защото те имат симулации на амп.Без симулация или без истински амп звука е ужасен в пулта. Цитирай
Pif Отговорено Януари 23, 2010 Отговорено Януари 23, 2010 Като начало решете какво искате да правите и за какво ще я ползвате тази апаратура. Ако ще свирите по участия - какви помещения ще трябва да озвучите. Принципно правилното нещо е всяка китара да си е с кубето. Централно озвучаване се ползва когато искате да озвучите дадено помещение. ДА - може да репетирате и с централно но е доста по сложно от музикантска гледна точка. Наистина берингер пултовете от по ново поколение не са зле. Не си го взимайте този 1002 - пълен боклук е. Входовете му не са направени като хората. Фантомното му захранване е под всякаква критика. Вземете си от новите с вградени ефекти. Има едни с по 2 ефекта които работят паралелно. И мислете за в бъдеще когато може да ви се наложи да озвучите и барабаните. За усилвател и колони - там големият проблем е басиста. Той ще иска 18" каси. Като начало си изяснете за какво ще я ползвате тая апаратура. Цитирай
rinti Отговорено Януари 23, 2010 Отговорено Януари 23, 2010 (Редактирано) ... Сори обарках се Редактирано Януари 23, 2010 от rinti Цитирай
gost Отговорено Януари 23, 2010 Автор Отговорено Януари 23, 2010 Значи искаме да ги използваме за репетиции и за участия евентуално в залата, която използваме, защото не е малка и вече сме прави концерт там. Като ходим по клубове, там си носим само кубетата и там си ни озвучават... Значи един път бяхме взели един миксер и стъпало назаем и пробвахме варианта, баса и вокала да са в пулта, а китарите са си отделно. И не беше лош резултата, та какво мислите за вариант китарите да са си отделно, а баса и вокала в пулта. Поздрави и Блогодаря Цитирай
Stoyko Lisichkov Отговорено Януари 25, 2010 Отговорено Януари 25, 2010 Значи ви трябва пулт, 2 броя стъпала и 4 колони - 2 топа с 2 баса и кросоувър. Кажи някаква ориентировъчна сума, с която разполагате за цялата апаратура? Цитирай
gost Отговорено Януари 25, 2010 Автор Отговорено Януари 25, 2010 (Редактирано) Ами не, първо колони си имаме. При вариант при който само вокала и баса ще са в пулта, ни трябват само пулт и едно крайно стъпало. Оринтировъчна сума съм написал в първия пост Редактирано Януари 25, 2010 от gost Цитирай
gost Отговорено Януари 25, 2010 Автор Отговорено Януари 25, 2010 Значи с крайно стъпало се уредихме Значи остава само пулт. Изискванията е да може да ръгнем директно баса, то микрофона е ясен. Поздрави Цитирай
gost Отговорено Януари 25, 2010 Автор Отговорено Януари 25, 2010 (Редактирано) Та дайте аз да започна Щом казахте, че новите серии на берингер не са зле. Ами значи това, може би ще ни свърши работа - http://www.musicworld.bg/bg/m_20000/i_1744...1002_XENYX.html Само едно нещо ме притеснява и ако ми помогнете ще е супер. Доколкото съм запознат, с тези канали май няма да можем да включим баса директно. Май ще трябва Ди Бокс, или се лъжа. Ако ми помогнете с това, имам познати в динакорд и ще взема да пробвам различни модели миксери на берингер, защото май в този ценови клас, е само това... Поздрави Редактирано Януари 25, 2010 от gost Цитирай
metalhammer Отговорено Януари 25, 2010 Отговорено Януари 25, 2010 този миксер е несериозно малък за ползване от група.... за вкъщи е ОК занапред ще трябват все повече входове .... Ако решите да озвучавате барабани само за тях се искат хммм 7-8 входа..... По добре инвестирайте в нещо с повече наброй канали ... Цитирай
Recommended Posts