Heartman Публикувано Януари 20, 2010 Публикувано Януари 20, 2010 Здравейте!Търся схема на този уа-уа педал,защото го дадох на един майстор да го оправя,но му трябва схемата за да ми помогне.Проблема е че спря да работи на батерия и захранване.Ако някой може да даде схема или линк ще съм благодарен Цитирай
bir4o Отговорено Януари 21, 2010 Отговорено Януари 21, 2010 http://schematicheaven.com/effects/dunlop_orig_wah_LAH.pdf Цитирай
arebegai Отговорено Януари 21, 2010 Отговорено Януари 21, 2010 @Heartman,педалът,на който търсиш схема Dunlop EW-95V ли е?Тоест wah и volume boosting pedal едновременно?Защото специално за него поне аз не успях да попадна на схема в интернет. Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Януари 21, 2010 Отговорено Януари 21, 2010 ^^ Схемата има волни и неволни грешки. Тя е резултат от reverse engineering (сваляне на схема от конкретно устройство), а не е оригинална от производителя и явно са объркани стойности. Може да има и други несъответствия. Ако някой, който няма опит с подобни устройства се опре на тази схема, със сигурност няма да успее да се справи. Все пак схемата е много елементарна, за да е проблем на специалист. Няма гаранция обаче обикновен сервизен телевизионен техник да се справи - все пак не му е в областта. Цитирай
bir4o Отговорено Януари 21, 2010 Отговорено Януари 21, 2010 Много лошо мнение за телевизионните техници . Тая схема би трябвало да я подкара и ученик с познания по ел.техника... Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Януари 21, 2010 Отговорено Януари 21, 2010 Това е лично впечатление. Като ги видя да режат писти, как "изкормват" елементи, как не знаят основни неща от "електротехниката", няма как да имам по-добро мнение. Не е да няма и добри специалисти - за тези изключения съм споменал в предното изречение. Но както се казва, изключенията потвърждават правилото. Как иначе да се разбере майстор, който иска схема, която: Тая схема би трябвало да я подкара и ученик с познания по ел.техника... А сега - кое е вярното? Цитирай
Heartman Отговорено Януари 21, 2010 Автор Отговорено Януари 21, 2010 (Редактирано) Здравейте и благодаря за отговорите! @bir4o Тази схема и аз я намерих.Не знам да ли е правилна,доколкото разбирам има грешки. @arebegai Модела е EW95V и сложното е че е комбиниран волум,уа и буустер,тоест повече от една схема. @Parni_Valjak Педала съм го дал на човек който се занимава само с такава техника,в смисъл ефекти за китари усилватели тонколони пултове,но явно не може да разбере кое се е развалило и ми иска схема. Тука намерих една схема да ми кажете дали е правилната http://members.fortunecity.com/stellan/mrcry.gif Редактирано Януари 21, 2010 от Heartman Цитирай
bir4o Отговорено Януари 21, 2010 Отговорено Януари 21, 2010 Тука намерих една схема да ми кажете дали е правилната http://members.fortunecity.com/stellan/mrcry.gif Не ми се отваря нещо... Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Януари 21, 2010 Отговорено Януари 21, 2010 (Редактирано) http://members.fortunecity.com/stellan/ след това elektronincs projects>Guitar/bass > schematics > wha effects> mister cry baby !!! Не става с линк, а само с копиране на адреса и пействане в адресния ред на браузера Редактирано Януари 21, 2010 от Parni_Valjak Цитирай
Nikifena Отговорено Януари 21, 2010 Отговорено Януари 21, 2010 @Parni_Valjak Педала съм го дал на човек който се занимава само с такава техника,в смисъл ефекти за китари усилватели тонколони пултове,но явно не може да разбере кое се е развалило и ми иска схема. Стига бе. Това е работа за 10 минути да се проследи кое къде отива и какво става. Все пак крайбейбито дори и в модернизираните усложнени модели е просто като схемотехника. Ако не се справи твоя майстор пробвай с друг майстор който няма да ти иска схема Цитирай
Heartman Отговорено Януари 21, 2010 Автор Отговорено Януари 21, 2010 (Редактирано) ^ Може би си прав или нищо не разбира тоя човек или не знам. Дано сега да се отвори: Схема Редактирано Януари 21, 2010 от Heartman Цитирай
Recommended Posts