Lorimar Отговорено Януари 21, 2010 Отговорено Януари 21, 2010 YAMAHA PSR E 313 Това е най - ниския клас инструмент излязал от Ямаха Това честно казано си е детска играчка, която би занимавала само деца. Инструмента е много силно орязан. Като пресет звуци - гола вода, като миди - само 6 трака, като памет - никаква такава или няколко байта, колкото да си запишеш едно-две парчета! Не го купувай, освен в случай, че искаш за зарадваш някое хлапе... За PSR 450 същата работа! Моят съвет е да си вземеш един КОРГ от ПА серията там всичко е изпипано както трябва!!! http://www.korgpa.com/pa_root/en/news/news.html?en Цитирай
BREAKDOWN Отговорено Януари 21, 2010 Отговорено Януари 21, 2010 ^ Това е малко като отговор на дискусия във форума на VW, а темата е: Харесах си едно Пежо, какво ще кажете, а отговора естествено е "Голф от III нагоре"... Цитирай
roi Отговорено Януари 22, 2010 Отговорено Януари 22, 2010 YAMAHA PSR E 313 Това е най - ниския клас инструмент излязал от Ямаха Това честно казано си е детска играчка, която би занимавала само деца. Инструмента е много силно орязан. Като пресет звуци - гола вода, като миди - само 6 трака, като памет - никаква такава или няколко байта, колкото да си запишеш едно-две парчета! Не го купувай, освен в случай, че искаш за зарадваш някое хлапе... За PSR 450 същата работа! Моят съвет е да си вземеш един КОРГ от ПА серията там всичко е изпипано както трябва!!! http://www.korgpa.com/pa_root/en/news/news.html?en То и някои модели от ПА серията са си детски играчки само че за малко по големи деца. Цитирай
kole_kn Отговорено Януари 22, 2010 Автор Отговорено Януари 22, 2010 YAMAHA PSR E 313 Това е най - ниския клас инструмент излязал от Ямаха Това честно казано си е детска играчка, която би занимавала само деца. Инструмента е много силно орязан. Като пресет звуци - гола вода, като миди - само 6 трака, като памет - никаква такава или няколко байта, колкото да си запишеш едно-две парчета! Не го купувай, освен в случай, че искаш за зарадваш някое хлапе... За PSR 450 същата работа! Моят съвет е да си вземеш един КОРГ от ПА серията там всичко е изпипано както трябва!!! http://www.korgpa.com/pa_root/en/news/news.html?en е то корг са каде по-скъпи от ямахата а да дам 1000+ лв. за нещо което не се знае дали ще го ползвам в далечен план не ми изглежда мн рационално Цитирай
Stoyko Lisichkov Отговорено Януари 22, 2010 Отговорено Януари 22, 2010 Да, определено Korg PA e свирката за начинаещ. Става и за кючеци. И класика може да се свири на нея.. Например класиката "Камъните падат". Ся сериозно - ПСР 313 е синтезатор за начинаещи !!! След като автора пита какво означават 5 октави и 61 клавиша, значи това е модела за него. Сега и моите гледни точки защо е за тебе - Има education system, чрез което можеш да разучаваш разни песни. Показва ти real time нотите, които свириш, така по-лесно може да станеш нотно грамотен. Това, че звуците не са качествени също не е вярно - за парите звучи оптимално добре. Лек е, евтин е, всички функции са от типа - One button, тоест лесен за управление. Има си стилове, върху които можеш да свириш, акомпанимент... Има основните неща, които ти трябват за започване и зарибяване по свирене на пиано. Не може клавир за 500-600 лв нов да има някакви космически функции.. Но за начинаеш мисля, че хич не е зле. Аз също почнах с PSR. Колкото до качеството на звуците - Цитирай
kole_kn Отговорено Януари 22, 2010 Автор Отговорено Януари 22, 2010 Да, определено Korg PA e свирката за начинаещ. Става и за кючеци. И класика може да се свири на нея.. Например класиката "Камъните падат". Ся сериозно - ПСР 313 е синтезатор за начинаещи !!! След като автора пита какво означават 5 октави и 61 клавиша, значи това е модела за него. Сега и моите гледни точки защо е за тебе - Има education system, чрез което можеш да разучаваш разни песни. Показва ти real time нотите, които свириш, така по-лесно може да станеш нотно грамотен. Това, че звуците не са качествени също не е вярно - за парите звучи оптимално добре. Лек е, евтин е, всички функции са от типа - One button, тоест лесен за управление. Има си стилове, върху които можеш да свириш, акомпанимент... Има основните неща, които ти трябват за започване и зарибяване по свирене на пиано. Не може клавир за 500-600 лв нов да има някакви космически функции.. Но за начинаеш мисля, че хич не е зле. Аз също почнах с PSR. Колкото до качеството на звуците - значи относто звукът му нямам трениран слух зада кажа дали е добър, но като го чух ми хареса. да попитам има ли някакъв вид програма като гуитар про например с която мога по-лесно да науча някоя песен или някакъв вид таблатури за пиано ? Цитирай
roi Отговорено Януари 23, 2010 Отговорено Януари 23, 2010 Да, определено Korg PA e свирката за начинаещ. Става и за кючеци. И класика може да се свири на нея.. Например класиката "Камъните падат". Ся сериозно - ПСР 313 е синтезатор за начинаещи !!! След като автора пита какво означават 5 октави и 61 клавиша, значи това е модела за него. Сега и моите гледни точки защо е за тебе - Има education system, чрез което можеш да разучаваш разни песни. Показва ти real time нотите, които свириш, така по-лесно може да станеш нотно грамотен. Това, че звуците не са качествени също не е вярно - за парите звучи оптимално добре. Лек е, евтин е, всички функции са от типа - One button, тоест лесен за управление. Има си стилове, върху които можеш да свириш, акомпанимент... Има основните неща, които ти трябват за започване и зарибяване по свирене на пиано. Не може клавир за 500-600 лв нов да има някакви космически функции.. Но за начинаеш мисля, че хич не е зле. Аз също почнах с PSR. Колкото до качеството на звуците - значи относто звукът му нямам трениран слух зада кажа дали е добър, но като го чух ми хареса. да попитам има ли някакъв вид програма като гуитар про например с която мога по-лесно да науча някоя песен или някакъв вид таблатури за пиано ? И аз мисля че тази Йамаха ще ти свърши работа щом и Stoyko ти го препорйчва гледам че е на ти с PSR серията и е свирил доста на тях. Цитирай
Stoyko Lisichkov Отговорено Януари 23, 2010 Отговорено Януари 23, 2010 Да де, тази Ямаха има YES - Yamaha Education Suite - има вградени уроци, петолиния и показва какво свириш в реално време. Има си стилове, метроном, сплит и дуал (с първото да можеш да речем на едната част от клавиатурата да свириш бас китара, на другата - пиано, с втората функция наслагваш два гласа един в/у друг.) Като за начало вършат работа.. като говорим за самото начало. Ако работата излезе сериозна има мноого варианти и ценови класове, марки и тн. Иначе да, Roi, свирил съм на доста от ниските класове на Yamaha.. Първият ми беше PSR-260, PSR-320 още някакъв, който не помня.. След това свирих известно време с Yamaha S30, после DGX 505, който е малко по-добре от PSR-те, а сега вече от година и половина съм с MO-8. Цитирай
N1cksoN Отговорено Януари 24, 2010 Отговорено Януари 24, 2010 ^ Абсолютно съм съгласен. PSR е идеален клавир за начинаещи. YES e много полезна, а и незнам KORG да имат някакъв еквивалент.Дори смея да твърдя, че от тези уроци може да научиш повече, отколкото от повечето кратки видео уроци в нета. От PSR-ите може да научиш даже някои основни приоми при аранжирането, ако си любопитен.Можеш да прослушваш бас линии, барабани, и въобще всеки инструмент тон по тон и то от най-различни стилове - рок н'рол, джаз, фънк, рок, класика... Всяко демо, което е на клавира.Страхотно е за начинаещи. Освен това разполагат с най-реалистично звучащите мидита за класа си и парите си. Не всички имат сплит и дуал моде!! Което ги прави супер неудобни, ако трябва да се свири на сцена с тях.Това са клавири, предназначени само за домашно ползване.Макар че мизерията учи... Трябва да внимаваш и за дефекти - особено ако клавира е изложен на витрината на магазина... Аз имах Yamaha PSR GX76.Метронома беше дефектен - на всеки такт избързваше.Това важеше и за ритмите за лява ръка, и за уроците, и за демотата.Правел съм си такъв експеримент като го открих - пуснах метронома на 120 и се върнах след няколко часа да видя докъде е стигнал - беше забил на максимално непрекъснато тракане... Така че внимавай и успех! Цитирай
kole_kn Отговорено Януари 25, 2010 Автор Отговорено Януари 25, 2010 това ще рече, че като отивам да го копувам да ми извадят чисто нов от кашона ... ? Цитирай
mitkosan Отговорено Януари 26, 2010 Отговорено Януари 26, 2010 Никсъне - аз лично не съм чул, нито видял някой да се е научил да свири на системата YES, абсолютно безполезна е. Дори да отидеш само 5 пъти на уроци по пиано (което ще ти струва 50 лева) ще научиш толкова много, колкото от YES системата - никога няма да ти даде, за цял живот. Напротив - тя е "вредна", защото те приучава на вредни навици, които са диаметрално противоположни на методологията за учене на пиано (визирам да учиш не по ноти, а по постановка на ръцете и пръстите). Коле, купувай PSR и не му мисли, това е "необходимото зло", сигурно стотици хора от форума са започнали с тази серия, като първи синт, пък после са вървели нагоре. Аз лично съм сменил 2 или 3 PSR-чета, после минах на DGX, докато ми "влезе ума в главата" и мигрирам към "тежката" артилерия. Мога само да потвърдя мнението на колегите от форума, че PSR е "гола вода", но е най-добрата свирка за парите си. В смисъл, свирката е златен баланс цена/качество/възможности. Прицелена е точно в таргет групата на хората, които пипат за сефте синт и "прохождат", като теб. Мой колега (малко офтопик) свали жена си с такава свирка - правеше й серенади и рецитал на свещи с PSR (целият PRS беше станал във восък от свещите) и мацката му пристана. Така, че важен е не инструмента, а мерака и любовта към музиката!!! Митко Цитирай
kole_kn Отговорено Януари 26, 2010 Автор Отговорено Януари 26, 2010 интересна история, ще опитам някой път така самоче с китарата да видиме дали ще има успех Цитирай
N1cksoN Отговорено Януари 26, 2010 Отговорено Януари 26, 2010 (Редактирано) Никсъне - аз лично не съм чул, нито видял някой да се е научил да свири на системата YES, абсолютно безполезна е. Дори да отидеш само 5 пъти на уроци по пиано (което ще ти струва 50 лева) ще научиш толкова много, колкото от YES системата - никога няма да ти даде, за цял живот. Напротив - тя е "вредна", защото те приучава на вредни навици, които са диаметрално противоположни на методологията за учене на пиано (визирам да учиш не по ноти, а по постановка на ръцете и пръстите). Аз съм се научил. И съм научил доста от нея. Освен това казах, че е по-добре от видео уроци.Естествено, че учител ще те учи най-добре.Естествено, че зависи и кой те учи. И какво означава правилна постановка? При класическа китара, например, акорди се учат накрая.И къде е този учител в България, който ще те научи на фънк, джаз и на аранжиране на група?Така че Yes си е много полезна.Особено за хора, които не ходят на уроци.За мен беше много полезна - споделям опит. "Коле, купувай PSR и не му мисли, това е "необходимото зло", сигурно стотици хора от форума са започнали с тази серия, като първи синт, пък после са вървели нагоре. Така, че важен е не инструмента, а мерака" Редактирано Януари 26, 2010 от N1cksoN Цитирай
mitkosan Отговорено Януари 27, 2010 Отговорено Януари 27, 2010 (Редактирано) Никсъне, Не съм в настроение за заяждане, но съм изумен. Първо в БГ има не само учител, а цял майсторски клас и по джаз, и по фънк, ако щеш и по аранжиране на група (бенд) Ангел Заберски син говори ли ти нещо? Нов Български Университет - хората цяла висша школа са създали. Васил Пармаков - къде и кой го е учил, по негово време и НБУ не е имало, а е велик. Второ самия ти не знаеш понятието "правилна постановка на ръцете" - ясно е колко те е научила YES системата. Това трябва някой да ти го покаже, да се заучиш правилно от първата нота, защото ако си самоук и упорит не ти мърда после тендовагинит на китките, да не говорим, че едва ли би се справил с бързи сола, класически произведения и прочее. Този някой (учител) трябва не само да ти го покажа, но и дълго време да наблюдава дали спазваш указанията му, докато си изградиш навици, което е най-трудно. Не се правя на ментор, но ще ми е супер интересно да те видя и чуя как свириш, искам с очите си да видя и оценя човек, научил се да свири на YES система, пък тогава ще коментирам в детайли на какво те е научила въпросната YES система (вече има и YES 2). Съвета за учител, поне за първите няколко урока е просто задължителен, не случайно споменах цифрата от 50 лева - всеки може да си позволи въпросната сума, но поне да види "кое - как", да стъпи на някаква основа. Ако толкова лесно се учеше пиано, хората (учителите, които го преподават и трябва да те научат да свириш) нямаше да учат музикална педагогика по няколко години и да четат тухли с методологически указания, на които и изпити да държат. Противник съм и на видео уроците. За китара не мога да преценя колко са практични, но пианото е друго нещо. Поздрави и без сръдни! Митко Редактирано Януари 27, 2010 от mitkosan Цитирай
N1cksoN Отговорено Януари 27, 2010 Отговорено Януари 27, 2010 (Редактирано) Отговарям ти абсолютно в приятелски тон! Не съм наясно тука с разните правила - ако смятате, че е заяждане или офтопик - трийте. Първо - за това, че не може да се намери учител в България не съм прав.Връщам си думите назад.Не съм учил музика, не съм от София - явно не съм наясно.Все пак извън София, Пловдив и големите градове, смятам че е трудно да се намери добър учител.Парите също може да са проблем, ако искаш качествено образование.А още по - трудно е да намериш учител(говоря за сам човек), който да те научи едновременно на класика, джаз, рок и аранжиране.За по съвременна музика да не говорим. Друг е въпросът каква музика искаш да учиш и дали тези неща ти трябват. За мен и за моята постановка - аз свиря така, че да ми е удобно.Дори не съм се интересувал колко ми е правилна постановката.Никога не съм ходил на уроци.Никога не съм претендирал, че съм такъв, какъвто трябва да е един музикант(каквото и да значи това) и въобще нямам самочувствие, че мога да свиря.Това могат да го потвърдят доста мои познати.Все пак ето каква ми е техниката след 10-на години свирене - линк Ето и някои работи, които пуснах във форума - линк Сори ако вече си ги чул.И други неща мога да ти пратя, ако искаш.Само да не се обиждаме на постановка. Моето мнение е че Yes е полезна и смятам че ще е полезна и за kole_kn.Твоето е че не е - ОК. Само не мога да разбера защо се опитваш да ме убедиш в нещо, което знам че не е така от опит. Не съм казал, че този тип уроци са по-добри от учител.Напротив. Но има какво да се научи от тях.И не пречат на постановката.По твоята логика няма смисъл и от уроците в нета.И от програми като guitar pro и cakewalk.аз сега като се замисля, не виждам голяма разлика между Yes и guitar pro. Ами това е моето мнение.Радвам се че си директен. Поздрави. Редактирано Януари 27, 2010 от N1cksoN Цитирай
Recommended Posts