Jump to content
Българският форум за музиканти

Отмъщението на клавириста


Sandman

Recommended Posts

В този форум се прокрадва една тиха дискриминация към клавиристите, обаче от 2-3 месеца се внедрих в редиците на "врага"(китарджиите) и фабриката за нескопосано изсвирени китарни партии отвори! :thx:

 

Mатериялът по-долу не се препоръчва за лица под 18 години, бременни и хора със сърдечни и неврологични проблеми!

 

Fade to Black (intro)

 

Ся пък да не ме убийте с камъни! Държа да отбележа, че китара имам от 2-3 месеца (thanks to Karavadjo)!

 

Следващата ми цел е средната част на Master of Puppets с готините солца... :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами общо взето кефи и евала. Малко фалшивичко обаче ми звучи солото на някои места и мисля, че можеш лесно да го пооправиш. На мен любимото ми металика соло е това на Creeping death.... бих се радвал да го чуя. Rock on! :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Получило се е доста прилично, но честно казано не ме кефи особено ефектът на leading китарата :P Някак си леко тънък ми изглежда...Солото горе-долу е докарано, трябва малко да се изпипват още отделни тонове.

 

P.S.: Искам това да го чуя на синтезатор :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Creeping Death ми и два трудничка...

Китарата фалшивее, защото струните са 9-ки и са стари. Тея дни ще сложа едни елексири да видим какво толкова ги хвалят и ще я направя цялата песен.

По солото грешки няма, фалшивее и се разминават на 2-3 места двете китари, но грешки няма! Все пак може да свиря от скоро на китара, ама от бая отдавна се занимавам с музика... :cheers2: Aко визирате разликата със студийния вариант:

Даже и на Кърк му фалшивее китарата... :rocker:

Не ми е предизвикателство да я изсвиря на клавир... е, сега... 3-тото соло няма да мога, ама това първото не е проблем...

Всичко е свирено на китара, няма клавири, бързия пасаж звучи по-тихо, щото ми е трудна тая част нещо(даже забележете на това клипче горното и Кърк си усилва китарата преди този пасаж) ...

Аз го направих на 2 на 3 - пуснах един Chourus от Guitar Rig 4, изсвирих основната китара, после сложих някакъв Lead 800 с малко корекции и малко ревърб-че и изсвирих солото 2-3 пъти оставих това, което най-много ми хареса и тва е. Не съм се занимавал изобщо - нито имам апаратура, нито мога да свиря, че да задълбавам... :D Правя го за фън, ама не мислете, че ще се откажа... :D (т'ва чак като заплаха прозвуча) .... ;)

Редактирано от Sandman
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

забележете на това клипче горното и Кърк си усилва китарата преди този пасаж

 

Е ти Кърк го имаш за много голям китарист ли? Свири си момчето, ама на трудните работи се зори :girl_witch:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не че се заяждам или искам да спорим(отдавна ми е писнало да споря за глупости, особено по интернет)... aма... не знам колко е добър Кърк и колко не е, а и честно да ти кажа не съм чувал за мерна единица за това кой колко добър китарист е, ама едно знам със сигурност - Кърк е световно известен китарист, а хора като нас са известни само в махалата(образно казано). С две думи - ние сме чували за Кърк, ама той не е чувал за нас... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това, че Кърк Хамет е световно известен китарист прави ли го автоматично добър китарист? (Не казвам, че не е!)

Но по твойта логика и Бритни Спиърс я знае цял свят...

Редактирано от Ивелин
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми тва че е световно известен, незначи че е добър китарист :( Даже по-стойностен китарист от двамата е Джеймс, той поне ги измисля тия яки парчета... :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина доста бихме поспорили кой от двамата е по-добър - Джеймс или Кърк, защото всеки има специфичен стил и е трудно да ги съпоставяш. Ако ти трябва китарист за баладични инструментали, зимай Джеймс. Ако искаш соло с 200 kph - Кърк е човекът за теб. Ако искаш да се учиш да свириш на китара, нито един от двамата не е за теб в началния етап на обучението :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Не говоря за това, ако питаш мен и двамата не стават :) Говоря ти за по стойностен китарист, защото една група за да върви само нагоре, трябва да може да мисли добри парчета, Джеймс ги мисли за това е звездата иначе си има 1 милион сигорно по света които могат да го изсвирят по чисто, важно е обаче кой го е измислил. От леля ми знам тя е певица от по старите, вече не се занимава с по-тежка музика, от нея знам е и Валери Градинарски може да свири като Ван Хален примерно, имитира го но неможе да направи такава песен, същото и с ФСБ и ТОТО. Минаваме вече в друга тема.... край!

кавърчето е готино :virtuoz: завърши го!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.