Rezachka Публикувано Януари 10, 2010 Публикувано Януари 10, 2010 Joe Satriani - Theme for a Strange World Ако този таб е верен: Как се изсвирва ? Цитирай
niki_jem Отговорено Януари 10, 2010 Отговорено Януари 10, 2010 Нотите са си верни ала таблатурата е грешна. Трчбва да ги транспонираш, например А (2) на 5-та струна 12 прагче, а Е (9) на 4-та струна 14 прагче. Успех!!! Цитирай
james-assya Отговорено Януари 10, 2010 Отговорено Януари 10, 2010 Не съм съгласна че трябва да ги транспонира, по скоро е прав колегат апо-горе, това е тапинг. Просто изсвирваш първата указана нота, а следващите ги изсвирваш като удряш съответната нота на указаното прагче с прустите на дясната рука направо вурху грифа на китарата (или с перо може, но тук по-трудно ще стане защото са две ноти..). Мисля че не греша, но ме поправете ако не съм права и давам грешни съвети, но и в табулацията е указано като тапинг. Цитирай
Rezachka Отговорено Януари 10, 2010 Автор Отговорено Януари 10, 2010 (Редактирано) Tapping знам какво е, но как да държа 2-ро прагче и да стигам до 9-то със едната ръка ? Редактирано Януари 10, 2010 от Rezachka Цитирай
niki_jem Отговорено Януари 10, 2010 Отговорено Януари 10, 2010 Повтарям! С лява ръка се изсвирват нотите *Ла* /5 -та струна 12 прагче / и *Ми* /4- та струна 14-то прагче/ съответно с първи и трети пръст, а с дясна ръка нотата *Си* на 3-та струна 16-то прагче. Това е доста известен похват на J.Satriani Цитирай
Pandemonium Отговорено Януари 10, 2010 Отговорено Януари 10, 2010 Тапинг с над един пръст Втори вариант ти е да качваш и на по-висока струна Цитирай
james-assya Отговорено Януари 10, 2010 Отговорено Януари 10, 2010 Повтарям!С лява ръка се изсвирват нотите *Ла* /5 -та струна 12 прагче / и *Ми* /4- та струна 14-то прагче/ съответно с първи и трети пръст, а с дясна ръка нотата *Си* на 3-та струна 16-то прагче. Това е доста известен похват на J.Satriani О извинявай сега те разбрах, по-горе не съм разбрала какво имаш предвид с транспонирането, грешката е моя Цитирай
Rezachka Отговорено Януари 10, 2010 Автор Отговорено Януари 10, 2010 Даа мисля че го схванах! Напомня ми доста на Midnight.. Цитирай
Rezachka Отговорено Януари 10, 2010 Автор Отговорено Януари 10, 2010 Ето така си направих сега таба.. обаче има моменти които пак ме затормозявати съм ги маркирал Цитирай
Чукопад Отговорено Януари 10, 2010 Отговорено Януари 10, 2010 (Редактирано) Joe Satriani - Theme for a Strange World Ако този таб е верен: Как се изсвирва ? Обръщаш китарата наобратно и ползваш фингър тапинг Баси тва имам чувството, че някои табове просто ей така се пишат, без да се съобразяват с това, че се свирят на китара от човек, който има само две ръце. Редактирано Януари 10, 2010 от Чукопад Цитирай
herflik Отговорено Януари 10, 2010 Отговорено Януари 10, 2010 Това ''T'' над определени ноти означава че се изсвирва с таппинг от дясната ръка толкова ли е трудно? Цитирай
niki_jem Отговорено Януари 10, 2010 Отговорено Януари 10, 2010 Намери си други Табове че тези нещо са грешни! Вторите четери такта са Сол на 5-та 10-то прагче Ре на 4- та 12 прагче и Ла на 3 струна 14 прагче после - 10,12,15, на 6,5,4, струна Цитирай
Чукопад Отговорено Януари 10, 2010 Отговорено Януари 10, 2010 (Редактирано) Това ''T'' над определени ноти означава че се изсвирва с таппинг от дясната ръка толкова ли е трудно? e добре обясни ми как ще тапваш на 3то прагче и после пул от 9то към 16то прагче. трябва с лявата ръка да правиш тапинга и пак няма да можеш да хванеш 9то и 16то едновременно за да направиш пула. Редактирано Януари 10, 2010 от Чукопад Цитирай
Rezachka Отговорено Януари 10, 2010 Автор Отговорено Януари 10, 2010 (Редактирано) Други табове не можах да намеря. Втория таб дето дадох е първия с някои промерни направени от мен. Значи само да съм сигурен че те разбирам правилно това което ми казваш е: Ок. значи нататък е: това заграденото как ще е ? Редактирано Януари 10, 2010 от Rezachka Цитирай
Recommended Posts