thenewone Публикувано Януари 9, 2010 Публикувано Януари 9, 2010 Здравейте Един приятел ми даде една китара. Видях входа и, и той беше от по-старите , където са едни широки и кръгли , с 5 игли май (не се сещам точно как се казваха). Искам да ви питам има ли преходници за тия входове и изходи ? Цитирай
Лими Отговорено Януари 9, 2010 Отговорено Януари 9, 2010 (Редактирано) Предполагам, че става дума за куплунг петица/тройка? Незнам дали продават готови преходници, но е много лесно да се направят. Отдавна съм си правил доста такива. Опитай да го махнеш и някакси да монтираш букса(женски жак) на негово място. Или си купи мъжки куплунг тройка, двужилно екранирано кабелче(около10см) и букса, след което трите части ги запояваш. Успех! П.П. За съжаление не мога да ти нарисувам схемата на запояването. Редактирано Януари 9, 2010 от Лими Цитирай
ciriljhonson Отговорено Януари 9, 2010 Отговорено Януари 9, 2010 (Редактирано) Преходник жак 5F/стерео жак 3.5 мм (5.76 лв.), а има и за по лев-два, макар и вече да се намират трудно. Пробвай се обаче по магазините за електроника, там може да ти излезе късметът. Редактирано Януари 9, 2010 от ciriljhonson Цитирай
Лими Отговорено Януари 9, 2010 Отговорено Януари 9, 2010 Мисля, че това няма да му свърши работа, защото жака трябва да е по-голям от 3.5мм. Т.е. какъвто се слага по стандарт на китарите. Цитирай
rinti Отговорено Януари 9, 2010 Отговорено Януари 9, 2010 (Редактирано) Ако изчакаш до утре, ще гледам да ти драсна схема. Иначе аз правя от китарата която е с китарния жак към усилвател който е петица и трябва да е същото. Иначе китарата ясно петица, а къде смяташ да я включваш да знам от другата страна какво да чертая. Само че не съм сигурен към тая петица какви жички идват, досега не съм отварял такова нещо. Щото към усилвателя е лесно, там маса и активен. Редактирано Януари 9, 2010 от rinti Цитирай
thenewone Отговорено Януари 9, 2010 Автор Отговорено Януари 9, 2010 (Редактирано) Ей пичове , направо ако някой може да ми направи ( да е от София ) да ми даде скайпа си да му кажа к'ъв ми трябва, щ'от аз и без т'ва не знам магазините за електроника . Плащам колкото трябва (нек'ва разумна цена ) Редактирано Януари 9, 2010 от thenewone Цитирай
rinti Отговорено Януари 9, 2010 Отговорено Януари 9, 2010 Ами да не чертая тогава, щото сигурно нямаш поялник... Цитирай
thenewone Отговорено Януари 10, 2010 Автор Отговорено Януари 10, 2010 Някак позна , че нямам поялник ,а и нито ми се разправя , нито имам време. Цитирай
rinti Отговорено Януари 10, 2010 Отговорено Януари 10, 2010 ОК, във форума има доста хора от София, които биха могли да ти помгнат Цитирай
Recommended Posts