Лими Публикувано Януари 3, 2010 Публикувано Януари 3, 2010 (Редактирано) Предлагам(иска ми се) да има рейтинг на(под) всеки отделен постинг(коментар, реплика, остроумица) в дадена тема и всеки четящ, ако иска гласува по 10-балната с-ма. След което, постингите автоматично да се подреждат по низходящ ред. Така ще се отсеят важните и полезни коментари от "плявата" и офтопика(които постепенно ще отпаднат) и няма да се губи време за преглед на цялата тема. А който иска да си чете цялата тема, за да "не изпусне нещо", да има и такава възможност. Редактирано Януари 3, 2010 от Лими
rinti Отговорено Януари 3, 2010 Отговорено Януари 3, 2010 За всеки добър пост е нещо различно... така че лично според мен, идеята не е добра.
Лими Отговорено Януари 3, 2010 Автор Отговорено Януари 3, 2010 Съгласен съм, че субективността е неизбежна, но затова предложих да има и "опция" да се чете "всичко подред"(хронологически) за който иска.
Angelina Sekulova Отговорено Януари 3, 2010 Отговорено Януари 3, 2010 Аз съм "за" нещо такова. Може да се приложи за разделите, различни от Говорилнята, въпреки че и там има съществени теми. По-скоро, обаче, може да се оценява по скала за: - полезност на темата (като критерий за авторите, които генерират теми); - съотношение активност/конструктивизъм на участието; Просто има хора, които пишат по повече от един пост в дадена тема, но той е от типа: "Супер" "Евала", "Яко", Up и пр. и няма смисъл на всяка запетайка да се поставя рейтинг. А подобен подход може да очертае нещо като допълнителни характеристики към профилите на форумистите, които наистина са специалисти в определени области и захранват с надеждни постове цели раздели. Така новите потребители на форума ще могат да се ориентират по-бързо в търсенията си. Не знам доколко е осъществимо технически и дали няма да товари форума с повече трафик, ако хората непрекъснато дават някакви рейтинги, които да се сумират, актуализират и пр.
Лими Отговорено Януари 3, 2010 Автор Отговорено Януари 3, 2010 Сигурно ще има технически проблеми с трафика и дизайна, но като начало може да се приложи само към някои теми експериментално, и динамично да се премества(прилага) към други интересни теми. А запетайките и междуметията от самосебе си ще отпаднат, защото не вярвам някой да се занимава да ги оценява. П.С. Ето как идеята започва да се усъвършенства. Благодаря, ви за приноса!
Лими Отговорено Януари 3, 2010 Автор Отговорено Януари 3, 2010 По-скоро, обаче, може да се оценява по скала за: - полезност на темата (като критерий за авторите, които генерират теми); - съотношение активност/конструктивизъм на участието; Оценяването на темите "в реално време" ще допринесе за автоматичното им отсяване, като това ще "спаси" важните(полезни) теми от "потъване", някъде из форума. И няма да има нужда някой да се занимава(субективно) с поддържането(пинването) им най-отпред.
guitard Отговорено Януари 3, 2010 Отговорено Януари 3, 2010 (Редактирано) Като цяло идеята не е лоша, но ме съмнява да се осъществи Но нека да изчакаме мнението на хората от които зависи това... Редактирано Януари 3, 2010 от guitard
IgniteAll Отговорено Януари 4, 2010 Отговорено Януари 4, 2010 Като цяло идеята е невъзможна, защото този форум използва скрипт, който не е с отворен код и за нас не работят програмисти, които по цял ден да творят и пишат къстъм модули по ваше желание Съжалявам, но повечето ви предложения, да не кажа почти всички, са неприложими именно поради този факт.
Recommended Posts