dnvelev Публикувано Януари 3, 2010 Публикувано Януари 3, 2010 Здравейте, Прегледах темите,доколкото успях,не открих да е писано по въпроса.Може и да е-но да не съм видял, ако е така-прощавайте. Та... ползвам Guiar rig 3 и overloud TH1 ,обаче и при двете се получава доста силен шум и микрофония,особено при по-твърдите ефекти.Положенето остава същото, дори след като премахна китарния кабел и въобще всичко което може да внесе допълнителен шум(кабела за телевизора,кабела за тонколоните) и оставя само включени слушалките.При включена чиста китара уж няма шум, но ми прави впечатление, като че ли се чува по тихо,няма сила...Компютъра ми е 2х2 гх,2гб рам,звукова карта realtek AC97 audio.От картата ли е?Драйвъри? Цитирай
Sandman Отговорено Януари 3, 2010 Отговорено Януари 3, 2010 Със сигурност има някакъв проблем. Може китарата да не е екранирана, може да има проблем със самата саунд карта, може да са драйвъри. Инсталирай си най-новия Asio4All, ако имаш възможност пробвай да си включиш китарата в апаратура, не в компютъра да видиш дали пак има шум. Имай предвид, обаче, че дори и да отстраниш проблема, шум пак ще има! Прочети за DI Box-овете из форума. Цитирай
dnvelev Отговорено Януари 4, 2010 Автор Отговорено Януари 4, 2010 Не е от китарата или кабела ,защото го има и при изключен кабел. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Януари 4, 2010 Отговорено Януари 4, 2010 Ми значи е от софта. На който липсата на шум не му е особено силна страна. За всеки случай прегледай си миксера на саунд картата да няма включени излишни входове (микрофонния вход с вкл. бууст може да направи "чудеса"!) Запиши и постни шума на някой от фабричните пресети, за да може някой друг от ползващите да ти каже нормално ли е. Цитирай
solo5 Отговорено Януари 4, 2010 Отговорено Януари 4, 2010 (Редактирано) Аз съм с Line 6 POD Studio UX2. Със софт-а на Line 6 е доста чист звукът, но с Guitar Rig 4 на повечето бленди си има доста шум, който разбира се се оправя лесно като се използват Noise Reduction и/или Noise Gate от самата програма Редактирано Януари 4, 2010 от solo5 Цитирай
ultramega Отговорено Януари 4, 2010 Отговорено Януари 4, 2010 (Редактирано) Компютъра ми е 2х2 гх,2гб рам,звукова карта realtek AC97 audio.От картата ли е?Драйвъри? От картата е . Навремето и аз мъчих с такава... Значи в Гитар риг има едно решение, когато се чува този шум, има едно малко бутонче Learn, Цъкаш го (но не когато свириш). Така шума ще бъде изрязан(туй то Нойз редъкшън и подобни) , поне аз така решавах нещата. Това се отразява малко на тона на китарата и състейна, но става поносимо поне. Прочети за DI Box-овете из форума. По добре парите за DI Box да се спестят за някоя що годе свястна звукова карта. Редактирано Януари 4, 2010 от ultramega Цитирай
yellow nEuphoria Отговорено Януари 4, 2010 Отговорено Януари 4, 2010 ^ може и някой интерфейс с китарен вход Цитирай
dnvelev Отговорено Януари 5, 2010 Автор Отговорено Януари 5, 2010 Поиграх си с волуме контрол'а,мутнах всичко излишно,оставих само чекнат line in на рекординга-все тая.Така като чета постовете,оставам с впечатлението,че този проблем го има и при други,обаче не знам дали е нормално тези шумове да са толкова силни при мен.Learn и reduction бутона ги оправят малко,но влияят на звученето.По отношение на DI box'а ,повтарям-не е от китарата или кабела ,защото го има и при изключен кабел.Довечера,ако децата ме оставят на мира ,ще пусна пресети... p.s Някой спомена ли нещо за карта,драйвъри. p.p.s ..къде се ъплоудва? Цитирай
dnvelev Отговорено Януари 5, 2010 Автор Отговорено Януари 5, 2010 Може да чуете шума на гитар риг тук-Visit My Website -за TH1 tuk-Visit My Website Цитирай
ultramega Отговорено Януари 5, 2010 Отговорено Януари 5, 2010 шумът при Guitar Rig го чух и е точно същия какъвто имах и аз, по горе ти обясних как се премахва що годе приемливо. Цитирай
Tim1 Отговорено Януари 12, 2010 Отговорено Януари 12, 2010 Аз имам едно питане за шума-какъв е допустимия минимум за шум,Сега пробвам да запиша някои неща,обаче има много шум ,който дори видимо прави една дебела черта.Като запиша в line-in нямам никакъв шум,но като включа Mic in-и излиза един много осезаем ,дразнещ шум.Къда да търся проблема-във връзки-кабели и букси,в настройка на звукова карта....или... Цитирай
yellow nEuphoria Отговорено Януари 12, 2010 Отговорено Януари 12, 2010 (Редактирано) шум шум..... ако имаш кубе и като си пуснал диста като не са ти пръстите по китарата трябва да бруми малко, но като я хванеш не трябва да дава шум, може много малко но няма как, а относно за PC-тата шум си има и то голям, и от кабел и от саунд карта и затова са направени тия новите звукови карти с китарни входове все едно влизаш в амп. Редактирано Януари 12, 2010 от yellow nEuphoria Цитирай
Recommended Posts