vaseto96 Публикувано Януари 2, 2010 Публикувано Януари 2, 2010 Значи,преди няколко дена групата ми реши аз да съм вокал тъй като не можем да намерим друг. И днеска се пробвах да изпея някоя наша песен,но останах с лошо мнение за гласът ми.(адцки фалшиво) Някои приятели казват,че пея "супер готино" Други казват,че не може да стане от първия път и трябва да го тренирам А,и да отбележа,че това беше за пръв път да пробвам да пея,в смисъл,че преди само съм се лигавил и съм пял нещо 2-3 секунди. Съвети? Цитирай
Termy Отговорено Януари 2, 2010 Отговорено Януари 2, 2010 Научи се да пееш. Или намерете вокал. То не че има гаранция, че той ще може. Цитирай
Лими Отговорено Януари 2, 2010 Отговорено Януари 2, 2010 (Редактирано) Щом "Някои приятели казват,че пея "супер готино", а ти казваш, че "преди само съм се лигавил и съм пял нещо 2-3 секунди", значи продължавай да тренираш "лигавене" по 2-3сек на ден и ще пропееш накрая. И с мен е същото, т.е. пропях на "фалшет" след дълго лигавене! Редактирано Януари 2, 2010 от Лими Цитирай
vaseto96 Отговорено Януари 2, 2010 Автор Отговорено Януари 2, 2010 Аз,четях четях...Но нищу не разбрах Знам някои тъпи раоти кат : Да не пея известно време след като се сабуда...Че е хубаво да се загрява,и да пия много вода преди пеене,абе някви такиа ,"основните неща Та,да ми обесните някои съвети,ама по така,че да ги разбера Цитирай
ianev_94 Отговорено Януари 2, 2010 Отговорено Януари 2, 2010 (Редактирано) Първо ще те съветвам да пишеш малко по-грамотно. Ако искаш да пееш, трябва редовно да се упражняваш вкъщи, да се пробваш да пееш песни, които те кефят и слушаш. Също така искам да ти кажа, че ако си в група, свириш на иснтрумент и искаш да пееш, ще трябва да се упражняваш най-вече да можеш и да свириш, и да пееш едновременно. Това става с много тренировки, защото трябва да има синхрон, а и да звучиш добре. Иначе, ето ти съвети: http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=3949 Редактирано Януари 2, 2010 от ianev_94 Цитирай
Viara Ivanova Отговорено Март 1, 2010 Отговорено Март 1, 2010 Абе чета тука и в целия раздел Вокали като сте се разприказвали за тия "тренировки" ама ще кажеш на олимпиада по бобслей сте се записали Хора! Пеенето не е спорт, не се тренира. Репетираме. Васето96 ако още се интересува от пеене, да пусне линк със запис на песента, която пее най-добре (ако не искаш целия форум да слуша линка спокойно пращай на ЛС), ще видя какво мога да направя от разстояние. Пиши и къде живееш, имаш ли някакви стилови предпочитания/по-специфични интересни, както и дали можеш да си позволиш да ходиш на уроци по пеене, за да ти намерим подходящ преподавател. Също пиши дали имаш къде да репетираш, има хора не го правят , за да не притесняват мама, тате и хамстера на съседите, така че ако можеш да ползваш репетиционната на бандата ви, примерно преди репетиция с тях това ще ти е идеално-хем ще си изградиш навик да репетираш, хем ще си разпят и готов за работа. Не ти знам намеренията за пеенето, дали просто си се хванал щото няма кой друг или наистина ти е интересно и имаш желание. Съветът ми ако ще ставаш певец на банда ПО ТВОЕ СОБСТВЕНО ЖЕЛАНИЕ е хубаво да те чуе някой, който се занимава с пеене. За препоръчване е да е опитен и безпристрастен ( т.е. не някой твой приятел или леля ти дето примерно е даскалка по музика). За да ти каже право куме в очи дали има за какво да се хванеш и върху какво да работиш. Не че и сам "с лиготии" не става, но ще ти коства много време, нерви и постоянна несигурност: "абе ако наистина пея хубаво що на мен не ми харесва?!?!"... а след време ще дойде времето и на : "абе що ми казват,че пея яко, като на тия записи просто не мога да се слушам!!!" Аз,четях четях...Но нищу не разбрах и аз така... Абсолютно съм съгласна, че в този раздел цари голям хаос по отношение на съвети, практика, упражнения. Има 36(май че) страници с теми ... и всичко ми седи като едно кълбо оплетени конци. Ако начинаещ певец попадне тук по-лесно може да намери съвети за специфични техники, солфеж, сингбеци, микрофони, вокални ефекти отколкото за това какво аджеба представлява нашият инструмент, как да се запознаем с него и да го овладеем, за да можем да се възползваме от гореспоменатите техники, теория и да има за КАКВО да са ни нужни микрофон, ефекти и сингбеци !!!!! Май трябва да се поорганизираме, а? Това от мен. Успех Васето96, каквото и да решиш с пеенето! Цитирай
Recommended Posts