Jump to content
Българският форум за музиканти

Ремонт на електрическа китара


Recommended Posts

Здравейте,днес извадих от праха старата си ел.китара на която пише epiphone by gibson,много не разбирам от марки.Иска ми се да я пореставрирам,защото иглежда доста зле, а ми е дошло желание да посвирвам.Адаптерите са ръждясали,от тремолото се отчупи едно парче където се захваща дръжката.Не съм много сигурен електрониката дали работи.Мисълта ми е откъде мога да намеряв ново тремоло и майстор, който да оправи китарата,защото не ми се занимава с това.От София съм,снимки ще кача при първа възможност.Поздрави! :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Снимай тремолото и отчупеното парче! Мисля че бих могъл да ти помогна, но нека първо се уверя

как и откъде точно се е счупило. Кажи какъв е модела на китарата!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С тремолото хубаво ще се оправите ама с електрониката?Човекът спомена че адаптерите са ръждясали и кой знае още кво не и работи.Нека първо да напраи списък с щетите за да се види има ли смисъл от поправка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За съжаление в момента нямам фотоапарат.Утре ще кача снимки.Между другото имам и един проблем с една китара,която съвсем скоро преди няколко дена купих втора ръка.Проблемът при нея е че като свиря боята от грифа,който е черен ми остава по пръстите.Предполагам е някакъв байц.Китарата не е електрическа а електроакустична,не знам от какъв материал е фингърборда.Това съвсем ме разби,не бях го очаквал.Ако може и по този проблем да споделите някакво мнение ще съм много благодарен.Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето и обещаните снимки.Парченцето е съвсем малко и засяга само дръжката.Даже ако може да се фиксира тремолото ще е най-добре и да се сменят чарковете,коти са ръждясали по него.Поздрави на всички!

DSC_0841.jpg

DSC_0842.jpg

DSC_0844.jpg

DSC_0847.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нищо и няма на китарата, това че не е свирено на нея дълго време не означава непременно, че електрониката и е за смяна. Според мен и трябва само: смяна на винтчетата (всичките), един парцал за да стане чиста, нови струни, смазване на ключовете, една бърза корекциика на тръст рода, сетъп на тремолото и ще е като нова. Ако си го направиш сам ще излезе 10 лв. Ако го направи някой ентусиаст от форума, също ще излезне прилична сума. За лютиер представа нямам :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дам, разгледах я и мисля, че мога да ти помогна. Но понеже не съм от твоя град със сигурност

ще трябва да платиш пари за да ми я изпратиш и след това да ти я върна. За работа няма да ти искам пари(ще ми е приятно), но някои консумативи със сигурност ще трябва да се купуват ( винтчета, струни и ако се наложи нещо друго) пиши ги едни 40-50 лв., които ще трябва да прежалиш, но със сигурност ще стане добре. В тези пари влиза и транспорта, който в зависимост от тежестта на китарата и опаковката няма да е по-малко от 10 - 12 лв в посока.

Редактирано от EAmechaniX
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В раздел "китара" имаше един спор съществува ли въобще такъв инструмент. Лично аз за първи път виждам такова нещо. Определено има смисъл да се оправи :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В раздел "китара" имаше един спор съществува ли въобще такъв инструмент. Лично аз за първи път виждам такова нещо. Определено има смисъл да се оправи :hysterical:

Имах такава китара само че бяла. Купувах я от германия 1991-2-3-4-5 година

Май ми скочи на 125 германски марки. Мога да кажа че грифа е по-тънък от скуайърски гриф! Главата отведена назад, а не е като скуайерските първите 4 струни да се придържат с винче.

На инструмента нищо му няма ако грифа е "добър" и не се е "скапал" от времето. С тия адаптори ще може да свириш още... 25 години. Естествено трябва профилактика, но нова ще ти го каже този който ще ти я възтанови.

 

Китарата според мене е по-добра от Скуайър Булет - има по-тънък гриф.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.