Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте,днес извадих от праха старата си ел.китара на която пише epiphone by gibson,много не разбирам от марки.Иска ми се да я пореставрирам,защото иглежда доста зле, а ми е дошло желание да посвирвам.Адаптерите са ръждясали,от тремолото се отчупи едно парче където се захваща дръжката.Не съм много сигурен електрониката дали работи.Мисълта ми е откъде мога да намеряв ново тремоло и майстор, който да оправи китарата,защото не ми се занимава с това.От София съм,снимки ще кача при първа възможност.Поздрави! :thumbs_up:

Отговорено

Снимай тремолото и отчупеното парче! Мисля че бих могъл да ти помогна, но нека първо се уверя

как и откъде точно се е счупило. Кажи какъв е модела на китарата!

Отговорено

С тремолото хубаво ще се оправите ама с електрониката?Човекът спомена че адаптерите са ръждясали и кой знае още кво не и работи.Нека първо да напраи списък с щетите за да се види има ли смисъл от поправка.

Отговорено

За съжаление в момента нямам фотоапарат.Утре ще кача снимки.Между другото имам и един проблем с една китара,която съвсем скоро преди няколко дена купих втора ръка.Проблемът при нея е че като свиря боята от грифа,който е черен ми остава по пръстите.Предполагам е някакъв байц.Китарата не е електрическа а електроакустична,не знам от какъв материал е фингърборда.Това съвсем ме разби,не бях го очаквал.Ако може и по този проблем да споделите някакво мнение ще съм много благодарен.Поздрави!

Отговорено

Ето и обещаните снимки.Парченцето е съвсем малко и засяга само дръжката.Даже ако може да се фиксира тремолото ще е най-добре и да се сменят чарковете,коти са ръждясали по него.Поздрави на всички!

DSC_0841.jpg

DSC_0842.jpg

DSC_0844.jpg

DSC_0847.jpg

Отговорено

Нищо и няма на китарата, това че не е свирено на нея дълго време не означава непременно, че електрониката и е за смяна. Според мен и трябва само: смяна на винтчетата (всичките), един парцал за да стане чиста, нови струни, смазване на ключовете, една бърза корекциика на тръст рода, сетъп на тремолото и ще е като нова. Ако си го направиш сам ще излезе 10 лв. Ако го направи някой ентусиаст от форума, също ще излезне прилична сума. За лютиер представа нямам :greenangel:

Отговорено (Редактирано)

Дам, разгледах я и мисля, че мога да ти помогна. Но понеже не съм от твоя град със сигурност

ще трябва да платиш пари за да ми я изпратиш и след това да ти я върна. За работа няма да ти искам пари(ще ми е приятно), но някои консумативи със сигурност ще трябва да се купуват ( винтчета, струни и ако се наложи нещо друго) пиши ги едни 40-50 лв., които ще трябва да прежалиш, но със сигурност ще стане добре. В тези пари влиза и транспорта, който в зависимост от тежестта на китарата и опаковката няма да е по-малко от 10 - 12 лв в посока.

Редактирано от EAmechaniX
Отговорено

В раздел "китара" имаше един спор съществува ли въобще такъв инструмент. Лично аз за първи път виждам такова нещо. Определено има смисъл да се оправи :thumbs_up:

Отговорено
В раздел "китара" имаше един спор съществува ли въобще такъв инструмент. Лично аз за първи път виждам такова нещо. Определено има смисъл да се оправи :hysterical:

Имах такава китара само че бяла. Купувах я от германия 1991-2-3-4-5 година

Май ми скочи на 125 германски марки. Мога да кажа че грифа е по-тънък от скуайърски гриф! Главата отведена назад, а не е като скуайерските първите 4 струни да се придържат с винче.

На инструмента нищо му няма ако грифа е "добър" и не се е "скапал" от времето. С тия адаптори ще може да свириш още... 25 години. Естествено трябва профилактика, но нова ще ти го каже този който ще ти я възтанови.

Китарата според мене е по-добра от Скуайър Булет - има по-тънък гриф.