Jump to content
Българският форум за музиканти

Министерство на културата подкрепи най-голямата музикална организация у нас


mproject

Recommended Posts

Благодарение на Национален фонд "Култура" и Министерство на културата през 2010 година ще продължи проектът КРЪСТОПЪТ на Сдружение Музикант.Орг. Организаторите спечелиха конкурс веднага след първото провеждане на фестивалното събитие по програма "Дебюти", администрирана от Фондация Арт Офис.

 

Музикант.Орг чрез тази проява отбеляза своя 5 годишен юбилей. Към днешна дата във форума на Музикант.Орг членуват 17 150 активни потребители, живущи у нас и по света. Регистрираните във форума са професионални и непрофесионални български музиканти. Мисията на сдружението е да развива и популяризира българската музика като предоставя възможности за изява на млади таланти, чрез партньорските организации в музикалния бизнес, с които пряко работи.

 

Силните атестати на протеклото мероприятие, професионалното отношение на участниците, качествените технически параметри, разнообразната програма и силният обществен и медиен интерес са предпоставките върху които ще продължи да се гради концепцията за второ издание на фестивала.

 

:thumbs_up:

 

КРЪСТОПЪТ: Фестивал на Музикант.Орг представи на една сцена авторско творчество на 17 нови и утвърдени групи в различни музикални жанрове - от ска, реге, фънк, пънк и етно-рок до твърдите и тежки стилове в музиката. Многожанровият характер е в основата на избраното име, което символизира и среща на поколения, географско положение и напомня че българската музика е "на кръстопът" - между комерсиалното и еднократната употреба и стойностното въздействащо музикално послание. Второто издание на КРЪСТОПЪТ: Фестивал на Музикант.Орг се планира да бъде проведено една година след първото - през октомври 2010 година, като организаторският екип желае във фестивала да вземат участие по-голям брой групи и чуждестранни хедлайнери. За развитието на проекта сдружението работи в дългосрочен план и е в диалог с настоящи и нови партньори, които предоставят възможности за развитие и популяризиране на новата авторска музика у нас.

 

Партньор на фестивала е и предаването "Карай да върви, това е блус", водено от известния рок музикант Васко Кръпката. По предложение на Кръпката са договорени поредица от 17 отделни предавания посветени на групите на фестивала. :thumbs_up:

 

Тази вечер 30.12.2009г., от 22:30 часа в ефира на телевизия СКАТ Рафаил Младенов (Musicman) и Кръпката ще представят уникалната формация Mid Night Sun ( http://www.myspace.com/midnaitsun ). Групата е основана от музиканти на Форум Музикант.Орг през пролетта на 2008г., но от 2009г. са в сегашния си състав: Мими Петрова - вокал, Александър Веселинов - китара, Николай Михайлов - клавишни, саксофон, Живко Желязков - ударни, вокали, Станислав Драгиев - бас, вокали. Носители са на специална награда за песента Фея от XIII Национален Поп-Рок Фестивал Несебър 2009. Макар и млади, участниците в тази формация демонстрират интересни инструментални хрумвания, представени в разнообразни композиции с лиричен женски глас.

 

Меломаните определят стила им по най-различен начин: от алтернативен пънк и мелодичен поп с латино елементи до джаз-метъл. Тезата на Mid Night Sun e, че определянето на стила им е обект за дискусии между музикалните критици, а те правят музиката, която им харесва. Творческият им порив да създават музика ръководи желанието им да нямат стилови ограничения. Групата ще представи в шоуто на Кръпката 10 завършени авторски парчета и е в очакване на предложения за записи и продуциране на албум.

 

Информация за Mid Night Sun и за КРЪСТОПЪТ: Фестивал на Музикант.Орг е публикувана тук: 

 

В процес на координация и договаряне са участията за представяне на другите групи от фестивала през Новата 2010 година. През януари месец гости на сцената на СКАТ ще бъдат Fat White Chiefs и Ер Голям.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.