Templar-Knight Публикувано Януари 3, 2006 Публикувано Януари 3, 2006 Извинете за глупавия въпрос, но както разбрахте от скоро имам бас и не мога да рабера как да си го настроя така че да излиза най-басово, а все ми излиза леко китарно. Благодаря предварително за помоща. Цитирай
groovejazzer Отговорено Януари 3, 2006 Отговорено Януари 3, 2006 (Редактирано) Templar-Knight написа: Извинете за глупавия въпрос, но както разбрахте от скоро имам бас и не мога да рабера как да си го настроя така че да излиза най-басово, а все ми излиза леко китарно. Благодаря предварително за помоща. еми треат ти около 10 гонидки ........хааааааа не се обиждай Кирилицата е задъжителна за всеки!(n+1) Редактирано Април 11, 2006 от MDFk Цитирай
I=====I Отговорено Януари 3, 2006 Отговорено Януари 3, 2006 (Редактирано) Не мога да разбера точно какъв е въпросът ти? Какво се опитваш да настроиш? Някаква бленда на усилвател/ефект/процесор или просто да настроиш инструмента. Цитат groovejazzer:emi treat ti okolo 10 godinki..... .........haaaaa ne se obizdai Кирилица пич, и спама вънка! :evil: Редактирано Януари 3, 2006 от I=====I Цитирай
Templar-Knight Отговорено Януари 4, 2006 Автор Отговорено Януари 4, 2006 Искам просто да настроя инструмента. Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Януари 4, 2006 Отговорено Януари 4, 2006 Усили адаптера дето е по-близко до грифа , а намали оня до бриджа . Цитирай
groovejazzer Отговорено Януари 4, 2006 Отговорено Януари 4, 2006 npace написа: И се настрой в Ми 6о бе може и в РЕ КАЛЪ4......... Цитирай
Templar-Knight Отговорено Януари 4, 2006 Автор Отговорено Януари 4, 2006 RockMan2005 мерси, Прасе настроил съм си го в Ре#. Благодаря! Цитирай
Shakesbeer Отговорено Януари 24, 2006 Отговорено Януари 24, 2006 Ако си го включил в компютърни колонки и т.н. няма да звучи читаво. Трябва си усилвател. Струните са ти сол, ре, ла, ми, в твоя случай фадиез додиез солдиез редиез (от първа към четвърта) Цитирай
Pinky Отговорено Януари 24, 2006 Отговорено Януари 24, 2006 Templar-Knight написа: Искам просто да настроя инструмента. Първо бих те попитал: "каква музика свириш". Басовото звучене идва от адапторите (и да не обтягаш струните зверски, но на повечето басове си се разбира кога струната е опъната повече, отколкото е нормално - просто с пръст ще ти е супер-неудобно да я дърпаш и ще се появят болки за отрицателно време (час) Цитирай
разбойник Отговорено Януари 25, 2006 Отговорено Януари 25, 2006 Templar-Knight, под "настройка" се разбира настройване на струните на необходимата височина на тона (както Shakesbeer писа обикновено ми, ла, ре, сол за четириструнен бас) и за целта можеш да използваш тунер или друг инструмент (напр. пиано). Това, което ти имаш предвид като казваш че ти излиза "леко китарно" е, че (най-вероятно) нямаш достатъчно ниски честоти и затова инструмента звучи по-остро. Ако басът е пасивен (т.е. няма нужда от 9 волтова батерия за да работи нормално) усили всички потенциометри докрай. Ако това не помогне, значи най-вероятно проблемът идва от апаратурата в която се включваш. При бас китарата поне 50% от звука зависи от колоната. Ако кажеш какъв бас и какъв усилвател, кабели, ефекти и т.н. ползваш ще мога да дам по-конкретен съвет. Цитирай
Recommended Posts