Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

(ох, дано да не е имало такава тема)

Имате ли си лого и разни там символи на групата? Важни ли са те за членовете й? Кой ги измисля и как решавате какви да са?

Смятате ли, че като допълващ начин на изразяване те вършат по-добра работа, отколкото например снимки на самата банда?

(Ще бъде хубаво да не навлизаме в областта на маркетинга, но кажете все пак какво мислите.)

Отговорено

С първата ми група си имахме талисман и покровител на групата,много симпатичен почти култов религиозен образ който се наричаше Свети Рътьо :):cheers: .Стоеше закачен на стената в репетиционната ни,която беше противоатомно бомбено укритие и компания му правеха около 30 плаката на голи мацки и един телефон,също закован за стената.Та нашия свети Рътьо беше направен от макари за конци,спринцовки и разни други такива ,а ореолът му естествено беше от един счупен компактдиск , имам снимки,като сканирам ще кача.

Отговорено
И още едно (понеже още не сме решили дали ще е едното име или другото :metalist: )Е, какво мислите?

dilumtverem.gif

Това година по прабългарският календар ли беше?...

Отговорено

Пич, ти си първият човек, който не само, че не ме пита какво значи Dilum Tverem, ами даже знае!!! Кефиш! Вече съм ти фен :metalist: А иначе-да, означава година на змията.

• 2 weeks later...
Отговорено
И още едно (понеже още не сме решили дали ще е едното име или другото :) )Е, какво мислите?

dilumtverem.gif

Хм, нали имаше и нек'ва плетеница по средата :)

Отговорено

Да ние си имаме лого и то ми харесва.По скоро го възприемам като печат или подис на групата но в никакъв случай не замества лицата на групата.Аз лично не виждам нищо лошо в това.

Отговорено

Също така смятам че не това е най-важното в една да си има лого .Да случвало се е някой да изкоментира -Оу ама вие си имате фланелки със вашата "емблема" брей! Глей ги тия кви са егоцентрици.Ми да ако искам и със сламена шапка на която пише името на групата ще излизам на сцената. :godbless:

Отговорено

yuwigi_logo.jpg

И аз мисля че логото, надписа и др. не са никак излишни /ако са измислени добре и не са дрязнещо грозни де :godbless: / Понякога хората запомнят логото, а после името...най-малко за популяризилане на групата, евентуален мърчандайзинг и т.н. могат да бъдат много полезни...Неслучайно всички големи групи си имат лого, специфичен надпис и т.н....това си е един вид запазена марка, която идейно направена веднага може да привлече вниманието

Отговорено

А какво е мнението ви за използването на други видове символи - пентаграми, плетеници и т.н.? Могат ли да заместят логото, на което пише името на групата?