Pwnzorafied Публикувано Декември 27, 2009 Публикувано Декември 27, 2009 (Редактирано) Здравейте, От около седмица и нещо-две тренирам sweep picking с метроном.Проблема е , че като свиря арпежи в по ниска позиция(около 5-6 прагче) и трябва доста да си ''разкрачвам ръката'',палеца ми се опира в грифа ето така: дори палеца седи малко по - надолу и започва да ме боли след около 5 минути и трябва да спирам... Опитвам се да го отпусна,но тогава не мога да свиря. Т'ва се случва само в по - ниски позиций. Any ideas? Редактирано Декември 27, 2009 от Pwnzorafied Цитирай
galingit Отговорено Декември 27, 2009 Отговорено Декември 27, 2009 Боли ли те ... - спирай !!! Можеш да се прецакаш нещо, сухожилита са деликатна зона не трябва да се презорват... Имаш проблем в постановката според мен, за свирене на арпежи в 2 или 3 октави палеца трябва да ти е доста по - ниско, при теб е високо като за бенд-ване, особено в първите позиции.. Обърни внимание на положението на лакътя - той също е важен... Цитирай
Чукопад Отговорено Декември 28, 2009 Отговорено Декември 28, 2009 Еми претоварил си го остави го да почине ден-два и го мажи с репарил гел там дето боли и ще ти мине Цитирай
AngusYoung Отговорено Декември 28, 2009 Отговорено Декември 28, 2009 При суипа не стягай ръката и дръж палеца по-ниско отзад на грифа.Това ще намали драстично напрежението.И когато те заболи спирай защото ще си съсипеш ръцете така. Цитирай
MrDeath Отговорено Декември 28, 2009 Отговорено Декември 28, 2009 Ами то не само при по-ниските позиции трябва да е така. Поне за себе си съм открил, че с изправена ръка т.е. палецът да не стърчи отгоре на грифа, силата в пръстите е осезаемо по-голяма. При по-високите позиции няма как да не се получи вече леко изкривяване, но аз гледам да го избягвам. Естествено примери за обратното колкото щеш, което не значи, че е правилно или грешно, трябва сам за себе си да прецениш. И странно защо болката ти е в палеца, мен преди са ме боляли кутрето и безименния преди да свикнат с разтягането, но няма значение, щом те заболи-почивка! Цитирай
Necrophagist Отговорено Декември 28, 2009 Отговорено Декември 28, 2009 Приателю,за да ти е стабилен захвата при подобни неща не трябва да стискаш здраво грифа.Когато свиря арпежи палеца ми се намира почти плътно до показалеца и е допрян до грифа от долната му страна.Като започвам да качвам позиции нагоре по грифа палеца започва да се измества постепенно към центъра.Като стигна 15-21 прагче захвата ми е подобен на твоя от снимката Успех с тези движения Цитирай
EAmechaniX Отговорено Декември 28, 2009 Отговорено Декември 28, 2009 Причупи малко китката, твърде изправена е за такава свирня! Цитирай
Pwnzorafied Отговорено Декември 28, 2009 Автор Отговорено Декември 28, 2009 На мен захвата не ми е точно такъв като на снимката,просто такава намерих.Само палеца ми е в подобна форма. Цитирай
AngusYoung Отговорено Декември 28, 2009 Отговорено Декември 28, 2009 Аз лично никога не съм изпитвал болки при арпежи.Просто трябва да намериш положение при което няма да има болка и лесно ще достигаш до всяко прагче.Добри съвети дадоха съфорумниците сега всичко опира до теб. Цитирай
lizardman Отговорено Декември 28, 2009 Отговорено Декември 28, 2009 По-лесно ще си преосмислиш цялостната си постановка, ако гледаш други как свирят. Тогава несъзнаталено започваш да ги копираш. Естествено, важно е да подбереш кого да гледаш. Frank Gambale е най-очевидният пример за суийп. Гледай го как свири и ще видиш как ще започнеш да копираш. Още нещо важно за постановката - не си създавай правила. Ръката ти сама се подчинява на физичните и анатомичните закони, няма нужда ти да я учиш. Гледай да ти е свободна, да няма напрежение, и тя сама ще открие оптималната позиция. Цитирай
ultramega Отговорено Декември 28, 2009 Отговорено Декември 28, 2009 По добре да се свържеш с някой учител, който да ти обясни къде ти е грешката, че тук ще получиш съвети много , но не всички ще са адекватни. Иначе No Pain, no Gain Цитирай
Pwnzorafied Отговорено Декември 29, 2009 Автор Отговорено Декември 29, 2009 По добре да се свържеш с някой учител, който да ти обясни къде ти е грешката, че тук ще получиш съвети много , но не всички ще са адекватни. Иначе No Pain, no Gain haha Ще пробвам да видим к'во ще стане,ако не се пооправя ще отида на учител. Мерси на всички. Цитирай
Recommended Posts