Jump to content
Българският форум за музиканти

Дискусия


Кратки или Точни акордови означения  

8 гласа

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Моля, впишете се или се регистрирайте, за да гласувате.

Recommended Posts

В миналото, преди равномерната темперация, по белите клавиши е било най-уравновесено. Тук допълних два аудиофайла, където може да се чуе "вълчата" квинта и чистотата на терците.

 

Вампире, искаш да кажеш в твой стил, понеже на теб почти всичко ти е офтопик? :greenangel: Тази тема няма да оцелее дълго, клавиатурата вече я тъпкахте в друга тема.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 51
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Двама приятели могат и да имат еднакви имена. Почти като твоето дори :greenangel:

Ясно за кого става дума: Ивайло

И да въпросът изглежда философски или както би казал един съфорумник - дървено философски е въпроса.

 

Напротив. За мен е от важно значение, а предполагам и за много хора, които искат да разберат същността, но ги спира академичността на приетите понятия. Повярвай ми много хлапета започват с чудене защо е така и като им се обясни, ами защото така, сядай на пианото и свири: това е до, това е ре бемол и цялото детско желание за знания умира на втора страница от партитурата. А после става заученост, шаблон, закон едва ли не.

 

*****************

Да, Stone... в миналото. Затова и написах последното изречение за достойно оттегляне в историята. Само не виждам темата какво ти пречи, че нямало да оцелее. Всчико е взаимосвързано в музиката. От начало на звука та до съвремените електронни и електрически, лазерни ако щеш инструменти и всякакви възможни за извличане от тях строеве в зависимост от настройката. Да речем софтуерно.

Редактирано от BaMnupa
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ама каква глупост изрече туко-що! :greenangel:

И в час по български те учат на куп "безмислени" обстоятелствени допълнения...

Има си начини, по които дадено нещо се обяснява най-добре - в музиката: първо законите, после свободата. Иначе се луташ като гламав!

---------------------------------

Поправка: Какви приятели?! Вие сте като сиамски близнаци. :greenball:

Редактирано от Ивелин
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прав си, че е взаимосвързано, но надали ти е ясно как точно. По-склонен си да пишеш свободни съчинения. Ценя и съм "за" независимото и свободно мислене, преди това нека човек да помисли и почете, понеже някои от отговорите вече са налични. Аз съм си отговорил на въпросите, защо са толкова тоновете в системата ни, защо имат в ладовете определена йерархия на устойчивост, защо работи тоналността и т.н.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В час по български си е час по български.

Образованието си е образование.

--------------

Мързела не мори, а мъчи!

Редактирано от Ивелин
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.