icho7ryches Публикувано Декември 23, 2009 Публикувано Декември 23, 2009 (Редактирано) Та... не щото тия дни е модерно да се пускат теми от сорта, примерно "Фен-клуб на марката мотики КОпай-здраво-гръб-не-бОли", ама гледам доста съформуници сме с Schecter, та си рекох какво, пък - дай да видим кой до какъв модел се е докопал, да обменим малко мнение, картинки и т.н. Аз отскоро се сдобих с SCHECTER DEVIL CUSTOM от един приятел и съфорумец! Техн. данни: Тяло: махагон с кленов фурнир Гриф: сглобка: лепен; материал: махагон; дължина: 25,5 инча/648 мм Фингърборд: абанос; 24 прагчета Електроника: EMG 81 (активен) към моста EMG 85 (активен) към грифа Трипозиционен превключвател Контрол за силата на звука на всеки адаптер; тон Мост TonePros Ключове Grover Струни през тялото (за по-добър състейн) във формата на буквата V Цвят: Blood Red Burst Лични впечатления: Не, че съм пробвал достатъчно различни модели, но мога да кажа, че поне за стила в който свиря (модерен death metal или т.нар. "deathcore") китарката е екстра! Имам предвид, че се държи отлично с ниската настройка и сравнително дебелите струни които използвам - 10-56 в "drop" като шеста е в "Ла". Има плътен и отчетлив звук, предполагам дължащ се на плътната дървесина и разбира се активната електроника. На мен лично ми е удобна като форма, въпреки, че баланса не е съвсем като на strat формите (с каквито до сега съм свирил) и грифа съвсем леко понатежава като застава почти водоравно с тялото... Но веднъж хване ли се с ръка това не се усеща и всъщност грифа не тежи както си мислех преди. Иначе самата китара никак не е лека (все пак е от махагон) и тежестта и се усеща основно при левия трапецовиден мускул и рамото (когато се свири прав с колан). Ключовете също се държат много добре - почти не се налага да правя корекции или те са съвсем минимални. Изработката и финиша мисля, че няма смисъл да ги коментирам. Ето и малко снимчици: Вие сте на ход! Btw... видяхте ли тук каква красавица се продава?! http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=71307 Пожелавам на бъдещия купувач по-скоро да я плясне тук и да си изкаже мнението! Редактирано Декември 23, 2009 от icho7ryches Цитирай
AlexiLaiho Отговорено Декември 23, 2009 Отговорено Декември 23, 2009 Не, че нещо ама вече има 100000 теми за фен клубове на марка китара, просто вече е досадно. Би било добре ако модератора ги обедини в една обща тема за фен клубове на китари Цитирай
Trysth Отговорено Декември 23, 2009 Отговорено Декември 23, 2009 Което няма да има никакъв смисъл, щото ще се превърне във "Фукня". Цитирай
HRS Отговорено Декември 23, 2009 Отговорено Декември 23, 2009 Абе карай да върви, тъй или иначе се е почнало с фенклубовете Поне за Шектърите се знае по-малко и ще е интересно да видим повече инстументи и да чуем коментарите на техните собственици. Вярно е че всеки си хвали стоката, но пък само на реклами да се разчита..... Ако имат някави кусури, да си казвате ей BTW На тази биндинга на грифа много ми хареса. До сега май не съм виждал такъв, наистина е уникален Цитирай
dean_dime Отговорено Декември 23, 2009 Отговорено Декември 23, 2009 (Редактирано) http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2276/15...TlU4Pet6j1D.JPG http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1992/12...MCiWnZOpWg8.JPG Не е чак такъв клас но е много прилична (а и като я взех разбрах, че е от новите бройки дето са махагониви, а не липови) и я взех супер изгодно. Редактирано Декември 23, 2009 от dean_dime Цитирай
carnalsoul Отговорено Април 30, 2010 Отговорено Април 30, 2010 От няколко месеца имам ей туй Левашкия ми Шектър той <3 Цитирай
gueorgues Отговорено Май 2, 2010 Отговорено Май 2, 2010 (Редактирано) Аз имам този С-1 - Diamond Series - реколта 2000. Много удобна китара и няма никакви кусури. Тяло махагон, гриф клен, фретборд палисандър с ромбчета като инлеи. 24 джъмбо прага, много бърз гриф и перфектно сетъпната. Адаптерите са дънкан дизайнд НВ 103 (аналога на дънкан дисторшън). Болт он. Продавам я, защото от скоро се радвам на Гибсън SG Standard и тя просто си седи. Запазена е като нова, няма никакво износване по праговете. Редактирано Май 2, 2010 от gueorgues Цитирай
Necrophagist Отговорено Януари 23, 2011 Отговорено Януари 23, 2011 Ето я и моята метла С радост ще поканя всички шектър фенове в новия български форум на марката. Макар форума да е празен в момента из него дебнат вече няколко потребителя, които чакат да се разпишат на първите въпроси Шектър форум Цитирай
Johnyy Отговорено Януари 23, 2011 Отговорено Януари 23, 2011 Не, че нещо ама вече има 100000 теми за фен клубове на марка китара, просто вече е досадно. Би било добре ако модератора ги обедини в една обща тема за фен клубове на китари Добра идея Цитирай
preIbanez Отговорено Януари 24, 2011 Отговорено Януари 24, 2011 ...мен ме бройте към феновете на Schecter Hellraiser C-7 fr bch...невероятна седемструнна машина за метализиране...само дето все още не съм в списъка на собствениците...ама пълно щтастие никъде го няма...слава богу и тази грешка може да бъде поправена... Цитирай
patman Отговорено Януари 24, 2011 Отговорено Януари 24, 2011 ^ Интересно, че от RGA 427 отиваш на Schecter. Няма да съжаляваш де - и аз съм от около 2 месеца със същия. Жестока китара е. Цитирай
preIbanez Отговорено Януари 24, 2011 Отговорено Януари 24, 2011 ...че кой е казал че имам намерение да сменям китарите...не бих си и помислил да се разделя с IBANEZ-a...Schecter-a е много добра китара...обаче никога не съм си и мечтал за нещо по-добро от RGA 427z BSH...перфектаната...визия...звук...удобство...дизайн...стабилност...сигурност...и въобще всичко най най най...за щастие две е повече от едно...и в сърцето ми има място за още една китара...бекъпа е по-скоро необходимост отколкото лиготия...както имах шанса да разбера при един инцидент със струни неотдавна...благодарение на който се омаза цяло едно участие...но колкото и чудесен да е Hellraiser-а IBANEZ RGA 427z винаги за мен ще е НОМЕР ЕДНО!!!... 1 Цитирай
ВанКо Пашов Отговорено Февруари 24, 2011 Отговорено Февруари 24, 2011 (Редактирано) Хайде и аз да се присъединя към клуба с мойта красота. Ladies & Gentlemen! I present you the Schecter Omen-Extreme C-1 6 FR: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=188554941164644&set=a.101957873157685.4551.100000304184595#!/photo.php?fbid=188554861164652&set=a.101957873157685.4551.100000304184595&pid=536777&id=100000304184595 Ник'ви оплаквания. Страхотен, топъл, обемен и балансиран тон. Просто една чудесна китарка... Аа да и безумно красива. Поздрави! Иван "ВанКо" Пашов P.S: Сори, че е с линк, ама не ми позволи да сложа снимката. Редактирано Февруари 24, 2011 от ВанКо Пашов Цитирай
Георги Тотев Отговорено Февруари 24, 2011 Отговорено Февруари 24, 2011 ^ Ванко, а който няма лице(неприятна) книга к'во прави? Цитирай
chris_barnes Отговорено Февруари 24, 2011 Отговорено Февруари 24, 2011 Ще подскажа: @ВанКо Пашов - ако не ти се занимава да качваш снимката в друг хостинг направи следното: (в случай, че ползваш Mozilla или Google Chrome) - цъкваш с десен бутон на мишката и избираш Copy Image Location (за Mozilla) или Copy Image URL (мисля така беше за Chrome) след това идваш в темата и даваш Paste Цитирай
Recommended Posts