Agerginov Отговорено Ноември 15, 2010 Отговорено Ноември 15, 2010 ее, като се замисля то всички джаксъни са от елша, но както и да е Цитирай
chris_barnes Отговорено Ноември 15, 2010 Отговорено Ноември 15, 2010 Всите тука сте с готини китарки аз съм си с стандартен Jackson JS30 kelly, но смятам да му слагам ЕМГ 60/81 според вас има ли смисъл ? Зависи какъв ти е бюджета и какво търсиш. @Rammkopf - ти правил ли си го това с адаптрите? На такъв Jackson свирил ли си?Доста категоричен отговор... Цитирай
Valserp Отговорено Ноември 15, 2010 Отговорено Ноември 15, 2010 (Редактирано) Категоричен е, защото няма смисъл да плащаш за комплект адаптери, които струват колкото цялата китара, която ще ъпгрейдваш Това е като да си купиш китара за 50 лева от eBay, а доставката да ти излезе още 100 лева отгоре. Не е cost-effective Едит: Освен ако не ги намери втора ръка, де. Редактирано Ноември 15, 2010 от Valserp Цитирай
chris_barnes Отговорено Ноември 15, 2010 Отговорено Ноември 15, 2010 Въпрос на вкус казало кучето. На предната страница съм сложил моята бивша китара, на която бях сложил точно 81 и 60 на ЕМГ. Това с цената е много относително. Ами ако му попаднат за 100лв двата адаптера? Освен това точно човека, който казва че не е оправдано е сложил в подписа си, че е ъпгрейдвал скуайер с Димарцио...значи за squier е оправдано, а за Jackson не Извинявам се на модераторите за офтопик-а, да почистят ако е наложително. Цитирай
Rammkopf Отговорено Ноември 15, 2010 Отговорено Ноември 15, 2010 @chris_barnes, свирил съм на доволно много Jackson-и и на доста други китари с активни и пасивни адаптри, за да знам, че EMG81 не струват. Твърде гаден, изтъркан до болка, синтетичен тембър. Навремето може и да са били големи Яйца, ама от години насам има други пикапи, дето слагат EMG-тата в малкия си джоб. И ако още си верваш, че комбо от 81/60 е истинският праз, значи въпросът приключва дотук. На свой ред ще те пратя да посвириш на повечко китарки и да се убедиш сам. Jackson JS30, даже с глупавите си CVR-ки, вади достатъчно добър звук за clean и drive. Aко си уцелил и верното кубе, не ти трябват активни шитаци в китарата. Стига сте ми робували на митове и легенди, та се мъчите да убеждавате и начинаещите в глупости. Апропо, ъпгрейдвайки китарата си с адаптри DiMarzio, много добре знаех какъв ефект постигам. И си заслужаваше, да. Ако си беше направил труда да ми проследиш в детайли ъпгрейда, щеше и сам да се сетиш какво и защо съм направил. Иначе, ако имах такъв Jackson и бях опрял до смяна на адаптера, щях да му забия в бриджа директно SD SH-4 и да приключа въпроса. Цитирай
chris_barnes Отговорено Ноември 15, 2010 Отговорено Ноември 15, 2010 Аааа, това е друга бира вече. Мир да има. Тук според мен спора беше дали на дадена китара от определен ценови клас си заслужава да сменяш адаптри, а не За и Против ЕМГ. Пак казвам - въпрос на вкус - сегашната ми китара пак е с ЕМГта, просто щото мен ме кефят. Преди да сложа 2те ЕМГ-та на Jackson-a на бриджа му беше SH13 Dimebucker и звучеше убийствено. Просто реших, че ми трябва нещо друго. И не робувам на марки, просто съм виждал как в моя усилвател се включва китара с пасивни адаптри (маркови, а не сток на китара от нисък клас) и усилвателя пръцка....хич не звучи. Като вкарам мойта положението е друго. Аз дет се вика не съм голям китарджия ма съм имал 4-5 мои мотички с пасивни и активни адаптри, и съм преценил кое ме устройва. П.С. Отговорите ми в тая тема не са с цел заяждане. Цитирай
Rammkopf Отговорено Ноември 15, 2010 Отговорено Ноември 15, 2010 Моите наблюдения върху 81 са, че дава готов "рафиниран" саунд, ready to record right out of the box, но е толкова свит откъм динамика, че на практика е несвираем за широкия потребител на китарки. Излизаш на сцена и забиваш Metallica, праскаш едно на Rammstein за цвет, Sabaton-че нещо тъй, всичко е точно с тоя адаптер. Обаче публиката рязко заисква нещо малко по-различно ... с тоя EMG-ак на стероиди, увисваш кат' пенсионерски х*й. Зат'ва ги недолюбвам особено. Тук изобщо не споменавам различните отзиви от китаристи, че точно този магнет е ужасен каприз откъм струни. С Dean Markley звучи мръсно и недефинирано, с D'Addario звучи OK, с GHS е на кантар, ама по-добре било положението при китарите с фиксиран бридж и т.н. Аз не съм стъпвал на сцена с 81-ци, ама не ща и да пробвам, след "off-line" опита, който имам с тях. От едно известно време съм с DiMarzio D-Activator (DP220BK F) в Ibanez-a и искам да кажа, че не познавам адаптер от днешно време, който да ми е направил токлкова силно впечатление. С изключение на един Bill Lawrence ... DiMarzio не лъжат, като пишат за адаптрите си, убедих се за пореден път! Ужасно, брутално надъхан, когато забиваш здраво и супер нежен, заоблен, когато го дефазираш и галиш жиците нежно. С т'ва вече става да се свири. Аз не казвам, че се заяждаш, просто тръгваш с големия напред изведнъж и мислиш, че трева пасем. Поне това лъха от поста ти - сектизъм. А много хора отдавна сме наясно, че EMG81 далеч не е края на света. Това е толкова банален адаптер, че нема накъде. Едно признавам - ако свириш предимно Metallica, друг магнет едва ли ще ти свърши такава работа. EMG81 + Randall RG50 FTW! Цитирай
horsefucker Отговорено Ноември 15, 2010 Отговорено Ноември 15, 2010 (Редактирано) Между другото има модел който е като DK-2, neck-thru и е с пасивни адаптери - SL1T. Може би най-добрият Jackson на пазара. Кофтито е, че е 2 пъти по-скъп от ДК2. Редактирано Ноември 15, 2010 от horsefucker Цитирай
chris_barnes Отговорено Ноември 15, 2010 Отговорено Ноември 15, 2010 Ем не, свиря авторска музика с лаМба и ми върши работа. И понеже авторската музика е тежка не е проблем - няма чисти китари. Ако имаше - щеше да е проблем, признавам. Работата е там, че като свирим се знае какъв е сета и е авторски песни а публиката иска да чуе тях. Тествал съм и Blackouts на SD. Те са по-напържени и с повече гейн и пак стават за металия яко!! Цитирай
Bobolin Отговорено Ноември 15, 2010 Отговорено Ноември 15, 2010 (Редактирано) От едно известно време съм с DiMarzio D-Activator (DP220BK F) в Ibanez-a и искам да кажа, че не познавам адаптер от днешно време, който да ми е направил токлкова силно впечатление. +1 Но все пак, силната ти незадоволеност от EMG адаптерите е изцяло субективно и твое мнение. Не мисля, че би било сериозно обратното - някой да се опитва да убеждава широката публика, колко sucks EMG 81/85 или 81/60. Теб не те кефят - ОК. За друг може да са върха на сладоледа. Аз лично предпочитам китарата си с DiMarzio, даже и следващата ми ще е с въпросните D-Activator bridge & neck, но-о-о-о не бих се изказал негативно и за EMG-тата. А ти лично като фен на D-Activator-a, явно си имал нещо предвид при изборът му. Не си ли търсил точно пасивен адаптер с характеристиките на активен за да се спреш на него? Редактирано Ноември 15, 2010 от Bobolin Цитирай
Rammkopf Отговорено Ноември 15, 2010 Отговорено Ноември 15, 2010 (Редактирано) Всъщност, прослушах и прегледах тестове , прочетох ревюта, видях му техническите данни и реших да го изпробвам. Бях сигурен вече, че са направили нещо революционно интересно. Едно отрицателно мнение не видях. И останах очарован наживо, наистина. А това за "пасивен, с дизайн като на активен" е малко маркетингов трик, за да прихванат вниманието на аудиторията от другия лагер, ако питаш мене. К'во значи да е с дизайна на активен пикап, пък да е пасивен?! Бензинов двигател, дето да опъва зверски от 1500 RPM до 3500 и да прави смешен дизеловия - те текова нещо нема. Отделно фактът, че DP220 "приказва" неимоверно по-изчистено дори от AHB-2. Пък AHB-2 ми идва като една идея по-добър спрямо EMG 81. Поне по мойто ухо. Апропо, аз съм фен не само на D-Activator. Има и други DP-та, които ме радват доста. Два от тях са на Squier-a. Другите са ми в плановете все още. Както и да е. Разводнихме темата за Jackson ... как не са ни набили още?! Мисълта ми е - ако можеш да минеш с читави пасиви, не бързай да се активираш. Ако не си сигурен, че си за нови адаптри, а само искаш да пробваш - намери някой да ти даде да посвириш с неговата китара с EMG81 или помоли някой съфорумец с такъв gear да ти изсвири еди-какво-си на неговата китара и да прати записа. Така ше добиеш някаква представа. Ама, насляпо да се мяташ, само 'щото ние тъй сме ти казали ... Зат'ва ти викам - не! Ше ми благодариш после. @horsefucker, 'сфиня'ай, ш'фьора, тоа Яксон ... коя реколта е? Редактирано Ноември 15, 2010 от Rammkopf Цитирай
horsefucker Отговорено Ноември 16, 2010 Отговорено Ноември 16, 2010 Той си е стоков модел: http://jacksonguitars.com/products/product...duct=2803075803 Освен това Dinky се наричат болтовите китари на Jackson. Трябва да се вземе в предвид и факта, че тук в магазина е 4250 лв.. А от САЩ ще ти излезне около 2,5. ПП: Нещо не ти схващам хумора. Цитирай
Rammkopf Отговорено Ноември 16, 2010 Отговорено Ноември 16, 2010 (Редактирано) ^ Напоследък ме е хванала носталгия по идиотските комедии и се набълбочих със скечове на Тутурутка миналата седмица. Още ме държи лиготията ... нищо конкретно. Мерси за китарката! UPDATE: Е-е-е, човек, той не бил чак толкова скъп. "Само" ~4000 лева. Jackson SL1T Иначе това е моята китара, да. Поне на спецификация. Сега да я имаше и на половин цена някъде ... Редактирано Ноември 16, 2010 от Rammkopf Цитирай
horsefucker Отговорено Ноември 16, 2010 Отговорено Ноември 16, 2010 http://www.guitarcenter.com/In-Store-Used-...065-i1646842.gc Eто бе батка. Значи в официалния представител в БГ цената е 4250лв. с куфар. Но в ЕС всичко е на двойни цени. В САЩ тази китара на линка /ползвана/ е 750$. Изчислих, че доставката с куфар + ДДС + мито са около 440$. И ти излиза 1190$ да си я купиш, т.е. 1700 - 1750лв., тъй като долара е доста променлив в последно време. Цитирай
Recommended Posts