motorbreath Публикувано Декември 30, 2005 Публикувано Декември 30, 2005 абе за колко време свикнахте да свирите с перце. Аз още не мога пък свиря от година и полвина.И според вас задължително ли е да се свири с перце защото аз и без него свиря що годе добре??? Цитирай
TONY Отговорено Декември 30, 2005 Отговорено Декември 30, 2005 зависи какво ще свириш като гледам ника ти - за Металика - без перо няма начин да минеш но пък веднага се сещам за трима велики китаристи които свирят на електрическа китара с пръсти Джеф Бек, Марк Нофлър и Къртис Мейфилд Let your soul be your guide както се пее в едно парче на Стинг Цитирай
motorbreath Отговорено Декември 30, 2005 Автор Отговорено Декември 30, 2005 за металика честно казано не ми е проблем техните песни ги знам ей тъй по албуми както са по ред да седна ти ги изсвиря просто... абе проблема ми е в качването перцети нагоре ако е нещо бавно хубаво ама в разни сола никак не мога с перце Цитирай
Timestreamer Отговорено Декември 30, 2005 Отговорено Декември 30, 2005 Abe, to si zavisi naistina kakva muzika sviri6. kato za na4alo moje da po4ne6 s medium. az li4no predpo4itam Hard. okolo 2 mm. Цитирай
black_waltz Отговорено Декември 30, 2005 Отговорено Декември 30, 2005 извинявам се за крайното си мнение, но няма начин да свириш жиците на Металика без перо сядай си на гъзъ и почваи да се упражняваш Цитирай
stratocaster Отговорено Декември 30, 2005 Отговорено Декември 30, 2005 все едно 'не мога да ям с вилица или лъжица' - няма начин. щеш нещеш ще свикнеш. въпрос на време Цитирай
kirk-hammett Отговорено Декември 30, 2005 Отговорено Декември 30, 2005 (Редактирано) извинявам се за крайното си мнение, но няма начин да свириш жиците на Металика без перо сядай си на гъзъ и почваи да се упражняваш Напълно си прав . Металика не се свири ей така "техните песни ги знам ей тъй по албуми както са по ред да седна ти ги изсвиря"ти май си някое про на киатарката Редактирано Декември 30, 2005 от kirk-hammett Цитирай
Kelly Отговорено Декември 30, 2005 Отговорено Декември 30, 2005 (Редактирано) ми аз откакто започнах да свиря след 3-4 месеца да речем нямах проблеми с перцето.И досега си свиря както с перцето,така и с пръсти и е ок. Просто си иска упражнения с перцето Редактирано Декември 30, 2005 от Jolene Цитирай
npace Отговорено Декември 30, 2005 Отговорено Декември 30, 2005 абе човеко ако докарваш металиката с пръсти искам да те видя как свириш Цитирай
motorbreath Отговорено Декември 30, 2005 Автор Отговорено Декември 30, 2005 абе в случай че някой се е объркал да кажа че ползвам нокътя си за перце надявам се разбирате какво искам да кажа Цитирай
Burton Отговорено Декември 30, 2005 Отговорено Декември 30, 2005 Щом имаш проблеми, обърни повече внимание на дясната ръка и свири упражнения стил down-up, down-up...гами нагоре-надолу и т.н....има ги хиляди за този стил музика наистина е добре да можеш да свириш прилично с перце Цитирай
me-109 Отговорено Декември 31, 2005 Отговорено Декември 31, 2005 Без перце няма начин за такава музика... не че казвам нещо ново след 20 поста, ама и аз да се изцепя... Иначе малко по-конкретно - с нокът може и да можеш да изкараш прилично ритъм китарата (и аз докато свиря половината тонове ги уцелвам с нокътя на показалеца, а не с перцето ), но в момента в който тръгнеш да свириш нещо различно от квинти, просто няма да звучиш. И не щото няма да можеш да извадиш тоновете, а заради дистера. С него могат да се свирят брутални флажолети, които се чуват, за разлика от на акустична китара, и това много променя тембъра на звука. Чуй на Dimebag свиренето, на Zakk Wylde... Те двамата май са най-известни с тва. Цитирай
AwXy Отговорено Декември 31, 2005 Отговорено Декември 31, 2005 абе за колко време свикнахте да свирите с перце.Аз още не мога пък свиря от година и полвина.И според вас задължително ли е да се свири с перце защото аз и без него свиря що годе добре??? за около седмица ще свикнеш ако се опиташ. виж и стандартните начини по които се даржи перце. правилно и грешно няма,но начинът по който бях свикнал да го държа преди не ми позволяваше да свиря различен брой струни при рифовете това е тъпо, ама аз брах яадове Цитирай
TONY Отговорено Декември 31, 2005 Отговорено Декември 31, 2005 Jeff Beck - обаче как свири с пръсти и дистер - А? ако отвътре те кара - да свириш с пръсти - просто го прави Breaking the rules~ Цитирай
Recommended Posts