Angry Samoan Публикувано Декември 18, 2009 Share Публикувано Декември 18, 2009 (Редактирано) Харесал съм една китарка в еBay, която е " B Stock" , според продавача има малък знак на гърба на хедстока. "little mark on the back of the head stock" това аз го разбирам като знак, т.е. че е маркирана като " B Stock" или може да означава че има просто малка драскотина отзад и за това е " B Stock" . Интересува ме какво би могло да означава това дали китара няма някакъв по сериозен дефект с интонацията примерно. и дали означава че е серизоно дефектна? Интересно е, че продавачът е постнал само 1 снимка, която не е много детайлна, за разлика от други селъри които постват по 10 поне детайлни снимки иначе цената е много добра и продавачът е със 100% позитив фийдбек.. Редактирано Декември 18, 2009 от Angry Samoan Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Get off Отговорено Декември 18, 2009 Share Отговорено Декември 18, 2009 Ако можеш настоявай за детайлна снимка на въпросния белег. Иначе на мен лично ми звучи като драскотина ама знае ли се. Успех! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DILETANT Отговорено Декември 18, 2009 Share Отговорено Декември 18, 2009 Защо не влезеш в контакт с продавача и не си изясниш нещата с него? Можеш да го помолиш и за снимки. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fenix Отговорено Декември 20, 2009 Share Отговорено Декември 20, 2009 (Редактирано) little mark on the headstock означава, че китарата е чукната или одрана там. Т.е. в случая mark не е знак ами белег, както е писал колегата. Помоли го да ти прати детайлни снимки. В ибей само 1вата снимка е безплатна, другите се плащат. Затова частните селъри рядко имат повече от 1 снимка. Аз на моите обяви като сложа повече, не се продават за повече. Затова и спрях да слагам. Ако някой иска, винаги пращам. а B-stock е стока, която е била продадена, но върната на магазина, поради дефект или нещо такова или просто не се е била харесала на купувача (някои магазини приемат стоки обратно, просто ако не се харесат и така и би трябвало да е според мен навсякъде). Примерно - http://www.thomann.de/de/stairville_mh360_..._led_bstock.htm Редактирано Декември 20, 2009 от Fenix Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Yves Отговорено Декември 20, 2009 Share Отговорено Декември 20, 2009 B-stock мисля че също означава стока, която е пристигнала от производителя с производствен дефект, нарушена опаковка, липсващ аксесоар и т.н... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Get off Отговорено Декември 20, 2009 Share Отговорено Декември 20, 2009 Може и да е стока използвана за мостри демонстрации и тн и затова е преоценена Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
джани Отговорено Декември 20, 2009 Share Отговорено Декември 20, 2009 В повечето случаи, ако е голям магазин, означава, че това е демо-бройката, която са пробвали клиентите. Има си леки следи, или драскотини, няма да дойде фабрично опакована, а ще личи, че е разопакована и ползвана. Но щом не пишат за дефект, ако е северна Европа, означава, че иначе е в ред. Затова демо-инструментите се преоценяват. Ако е частно лице, не знам.. крие рискове. E-Bay изрично пишат, че не поемат никаква отговорност, има защо. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Angry Samoan Отговорено Декември 22, 2009 Автор Share Отговорено Декември 22, 2009 Значи мисля продавачът е частно лице, не ми изпрати снимки на мейла, но качи на страницата на продукта, снимки, които не са по-детайлни от тази, която беше качена, без сериен номер, без снимки, които показват в детайли състоянието на лака, на ключовете за настройване, снимка на адаптерите отвътре, както правят повечето сериозни продавачи в ebay... според него the little mark on the back of the head stock, its difficult to read but I think it is a "2". , т.е. китарата е маркирана като "2" каквото и да означава това.....може би че нещо е дефектна.. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sevenstring Отговорено Декември 23, 2009 Share Отговорено Декември 23, 2009 Без да съм сигурен, че това е цялата истина, от скромния си опит и наблюдения съм стинал до извода, че има 2 основни вида B stock: - китара, била демонстрационна в търговска площ или продадена от online store и върната от клиент (най-често поради това, че просто не го е накефила) с повече или по-малко очевидни козметични наранявания или общи белези от употреба; - т. нар. factory B stock (или още "factory 2nd"), който означава, че още при качествения контрол в завода производителят е установил някакви дефекти, които не са фатални, но правят китарата второ качество, поради което тя се продава на по-ниска цена на производител (респ. по-нататък по веригата). Важно е да се знае за кой случай става дума. Лично аз досега не съм чул китара да свири по-зле заради чопване или драскотина, но гледам да се пазя от втория вид, тъй като проиводствените дефекти може да са и чисто козметични, но може и да са по-дълбоки и с по-дразнещи последици (някакви резонанси, състейн, интонация) от гледна точка на един музикант, въпреки че китарата е "здрава и права" по критериите на някои индонезийски производител. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Angry Samoan Отговорено Декември 23, 2009 Автор Share Отговорено Декември 23, 2009 Мисля че в този случай става въпрос за втория вариант "factory 2nd" , затова и предпочетох да се въздържа от покупка, въобще май имаше нещо гнило около тая китара, като видях последните снимки, които качи продавачът, се сетих, че тази китара сам я виждал поне два пъти за последните няколко месеца....Явно някой се излъгва да я купи и след време се усеща какво е взел и го пуска в eBay или продавачът се опитва да продаде отново върнатата китара .. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts