Ивелин Публикувано Декември 18, 2009 Публикувано Декември 18, 2009 Баси кефа: http://www.youtube.com/watch?v=Ym9EsmWmS6Q Цитирай
Tozi Отговорено Декември 18, 2009 Отговорено Декември 18, 2009 Готини седмички в началото - и той се отвори на български ритми Цитирай
Ивелин Отговорено Декември 18, 2009 Автор Отговорено Декември 18, 2009 (Редактирано) Как бе, той отдавна е в нещата - има дори парче Lucky Seven За останалите - открийте тези 7/8 (раз, два, триии) Жокер - нула цяло "царско число" Редактирано Декември 18, 2009 от Ивелин Цитирай
BaMnupa Отговорено Декември 18, 2009 Отговорено Декември 18, 2009 Hell Yeah!!! Особено как ми напомня за нашата група Тъмно след 2:22 мин., ама не знам защо. И какво казва след това като коментар е най-важното в клипчето. Цитирай
Ивелин Отговорено Декември 18, 2009 Автор Отговорено Декември 18, 2009 (Редактирано) Т.е. опитва се колкото може да изправя неравноделното, за да може хората да му се насладят, а не да си викат - "глей ги тия, кво се прават на интересни!" Що ли ми е познато? Скоро един барабнист ми каза нещо интересно - как може да се свири 5/4 и звучи "право" - ето един похват с фус на червено време: 5/4 | = = = = = | = = = = = | = = = = = | = = = = = | = М/у др. сета на пича звучи супер! А солото на Дейв няма музикален съпровод, от което е и много динамично. Редактирано Декември 18, 2009 от Ивелин Цитирай
BaMnupa Отговорено Декември 19, 2009 Отговорено Декември 19, 2009 Да, подобен похавт във фуса има в небезисвестното парче на Alannah Myles "Black Velvet", което досега по клубовете в Сф, които посещавах никой барабанист не свиреше коректно, колкото и за "големи" да се имаха. Върви после им обяснявай, че не е важно музикалното образование (без да искам да те засегна теб, ако си с такова). Разправят едно време българите са печелили битки с тия неравноделки. Доколко е вярно - не знам. Всъщност проблема на неравноделността е просто изместване на правите акценти по другите времена в някаква форма почти като при синкопите, ама не точно. Затова и пича от клипа казва това. Обзалагам се обаче, че ако чуе някоя нашенска народна бърза песен няма да си каже: "Я пък тия как се правят на интересни с тия неравноделности." Просто защото цялостния подход е друг. Ето още един любим момент с изместване на акцентите. Ненормално е просто. Правото въведение е до 0:12 мин. След тва бедна ми е фантазията Тарик Сулфикар кви ги прави по акцентите на соло-барабана: http://www.youtube.com/watch?v=B7CRu_NFCwg Цитирай
Ивелин Отговорено Декември 19, 2009 Автор Отговорено Декември 19, 2009 Ясно съм забравил да спомена, че фуса за който говоря е крачния - моя грешка! При Black Velvet е обратното - фуса (ръчния хохо) обръща основния бийт в друг - 6/8 (3) към 6/8 (2). Едно от най-големите разочарования, които съм преживявал в този живот, е свързано точно с това парче: като бяхме малки, всички в моето училище си мислехме, че фуса е свирен с една ръка, а на клипа барабаниста го свири С ДВЕ.........Чехия! Цитирай
Ивелин Отговорено Декември 19, 2009 Автор Отговорено Декември 19, 2009 (Редактирано) Вързал Домати? Много е добър! Две неща не ми харесват на това видео: - прилича на Джеймс Лабрииий - тая китарна бленда ме влудява! Един от коментарите на видеото: sounds like a great song to dance along to Редактирано Декември 19, 2009 от Ивелин Цитирай
kiusha82 Отговорено Декември 19, 2009 Отговорено Декември 19, 2009 Домати,патладжани,чушки-салата. Няма кой да му излезе на неравноделни размери. Имаше едно друго видео от същата поредица ,размера там беше 21/26 нещо такова,но не мога да го намеря. Ужасни неща показваше . Луд! Цитирай
Ивелин Отговорено Декември 19, 2009 Автор Отговорено Декември 19, 2009 (Редактирано) 21/26? Мда...не е лесно да се намери такъв размер. Определено! Редактирано Декември 19, 2009 от Ивелин Цитирай
kiusha82 Отговорено Декември 19, 2009 Отговорено Декември 19, 2009 Аз да го намеря ще ти се изясни ,ама в тубата го няма.Не помня точно цифрите ама беше шок и то голям .Ще го потърся,имах диск с целия филм,но сега не мога да го намеря. Цитирай
Ивелин Отговорено Декември 19, 2009 Автор Отговорено Декември 19, 2009 А аз ти се извинявам, че те пуснах в бисери - не знаех, че не носиш на хумор. Ясно ми е, че си говорил за 21/16 (21/26 е била грешка при бързото писане при все, че размерите са 21/16 или 21/32, а 26 не е дори близко до някой от тях... И още веднъж - опитвай се да гледаш нещата от веселата им страна! Цитирай
BaMnupa Отговорено Декември 19, 2009 Отговорено Декември 19, 2009 To от самолет се вижда, че е техническа грешката. За какво толкоз драпате. По-добре свирете и пускайте! Цитирай
Recommended Posts