stefoto Публикувано Декември 6, 2009 Share Публикувано Декември 6, 2009 Така,имам китара стагг л320 свързал съм я с усилвател Ланей ЛХ20Р и искам да попитам как да си направя настройките за да звучи като примерно http://www.youtube.com/watch?v=F4fPv450OYM тази китара защото все не мога да постигна това.И искам също да попитам като права акорди се получава единствено едно грозно стъргане.Моля помогнете. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
herflik Отговорено Декември 6, 2009 Share Отговорено Декември 6, 2009 (Редактирано) Първо намери някакви уроци за начинаещи в тубата за да се научиш да свириш акорди ,да не ти се получава ''грозно стъргане''.И второ с китара за 400 кинта едва ли ще изкараш звук като на Satriani. btw Китарата настроена ли ти е? Редактирано Декември 6, 2009 от herflik Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 6, 2009 Share Отговорено Декември 6, 2009 (Редактирано) Kaто изключим липсата на тремоло(което Сач много ползва), китарата не е чак толкова неподходяща. Минимумът, който ти трябва е прилично количество драйв(но не твърде силен, като удряш по струните съвсем слабо, да се поизчиства), както и някакъв дилей/ехо, настроен бавно(300-400 mS, там ще си прецениш спрямо темпото на песента), с около 1-2 повторения, второто вече почти да не се чува, и като цяло повторенията да не са много силни. Така мисля, че ще си по-близо. Редактирано Декември 6, 2009 от Evtim Djerekarov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ciriljhonson Отговорено Декември 6, 2009 Share Отговорено Декември 6, 2009 Също вероятно си забелязал, че в зависимост от комбинацията м/у адептерите се получава различен звук/тон/, така че използвай за случая задният/bridge/ адаптер. Иначе останалото ти го е обяснил Евтим. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stefoto Отговорено Декември 6, 2009 Автор Share Отговорено Декември 6, 2009 Благодаря ви много! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stefoto Отговорено Декември 6, 2009 Автор Share Отговорено Декември 6, 2009 (Редактирано) Искам също така да попитам когато примерно натисна някаква струна тя свири в доста голяма продължителност и като правя някакъв акорд се получава едно смесване на всичко и звучи доста неприятно.Извинявам се за глупавите въпроси но съм твърде начинаещ.Аз сега започвам и ми казаха в магазина че тази китара ми е напълно достатъчна.Мисля че никой не е започнал с Gipson нали така ? Редактирано Декември 6, 2009 от stefoto Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
solo5 Отговорено Декември 6, 2009 Share Отговорено Декември 6, 2009 (Редактирано) = Редактирано Декември 6, 2009 от solo5 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ciriljhonson Отговорено Декември 6, 2009 Share Отговорено Декември 6, 2009 (Редактирано) В едно интервю при въпросът:"Как свирите така уникално ?", Ерик Клептън отговорил: "Всичко е въпрос на натискът на перцето и движениетои на пръстите върху струните ?" Какво имал предвид ли ? Просто е: В основата стои първо умението на един изпълнител, до каква степен е овладял инструмента, и второ качествата на даденият инструмент. Едното не изключва другото, както двете в комбинация са препоръчителни. Дано ме разбереш правилно. П.П.Стефо, без да се обиждаш, но на много от въпросите ти/има много подобни във форумът/, има отговори, стига да напишеш подходящите думи в търсачката. Подобни теми бързо се заключват и в общи линии не вършат кой знае някаква работа, освен че създава работа на модераторите. Дерзай и успех. Редактирано Декември 6, 2009 от ciriljhonson Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Eralian Отговорено Декември 6, 2009 Share Отговорено Декември 6, 2009 GiBson Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stefoto Отговорено Декември 6, 2009 Автор Share Отговорено Декември 6, 2009 Благодаря ви много за търпението.Разбирам те напълно ciriljhonson за това което ми каза и знам че всичко е от мен самия.Схванах настройките горе долу.Извинявам се че пускам глупави теми няма да се повтори. peace \\// Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ciriljhonson Отговорено Декември 6, 2009 Share Отговорено Декември 6, 2009 ^Не всичко е само от теб, но зависи изцяло от теб. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
euphoriaburn Отговорено Декември 6, 2009 Share Отговорено Декември 6, 2009 (Редактирано) Като начало ето няколко съвета от самия Сатриани тъй като той обяснява упражнения и със скали паралелно с това можеш да започнеш да учиш и скали http://www.all-guitar-chords.com/guitar_scales.php УСПЕХ П.С. Въпросите не са ти глупави П.П.С. Като гледам видеото установявам, че той не ползва много гейн или драйв за упражненията. Така можеш можеш да прецениш дали ти е правилно тоноизвличането. Редактирано Декември 6, 2009 от euphoriaburn Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts