Sturmfuhrer Отговорено Декември 13, 2004 Отговорено Декември 13, 2004 Аз пък си обичам Мохамеданска и Кумойска скала и в тях си цъкам (това с Мохамеданската го казах сериозно... а Кумойската междудругото хич не е лоша) Цитирай
bigjav Отговорено Декември 13, 2004 Отговорено Декември 13, 2004 Тука некои хора утепаа рибката, бе! :wall: 4овече, я обясни, ако обича6 кой са тези скали (Мохамеданска и Кумойска) и от кои тонове ги построява6? 6те съм ти много благодарен! Успехи! Цитирай
gmoykin Отговорено Декември 13, 2004 Отговорено Декември 13, 2004 Аз пък си обичам Мохамеданска и Кумойска скала и в тях си цъкам (това с Мохамеданската го казах сериозно... а Кумойската междудругото хич не е лоша) Коя е тази 'мохаменданската', доминант-бихармоничен мажор или ИЗОТЗАД? Цитирай
Glacierise Отговорено Декември 13, 2004 Отговорено Декември 13, 2004 А помашка има ли? Аз, ако ми паднете, че ви свирим шопско-македонска Сериозно ви викам Цитирай
Baby Thomas Отговорено Декември 13, 2004 Отговорено Декември 13, 2004 Купи си елементарна теория на музиката Имам я, но не помага. Някой трябва да я чете и на всичкото отгоре и да разбира какво пише вътре. А и да ти кажа ХИЧ не е елементарна... Цитирай
Snowwhite Отговорено Декември 13, 2004 Отговорено Декември 13, 2004 Да взема да ти я разясня?!? Цитирай
Guitar_man Отговорено Декември 14, 2004 Отговорено Декември 14, 2004 Човек тя за това и се нарича елементарна Щото и сам можеш да я научиш. Цитирай
gmoykin Отговорено Декември 14, 2004 Отговорено Декември 14, 2004 Човек тя за това и се нарича елементарна Щото и сам можеш да я научиш. Нарича се елементарна, щото обяснява елементите на музиката. Цитирай
TheNextDimension Отговорено Декември 14, 2004 Отговорено Декември 14, 2004 Хроматизми ли...дайте ги насам Яко ги жулим в блек метъла и в клавирните и в китарните партии (елементарно ниво, бавноскоростни пасажи ама от сърце)... за справка : http://lnp.qn.com TheNextDimension - essence of the stars Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Декември 14, 2004 Отговорено Декември 14, 2004 Хаххаах много ми се вързахте за скалите обаче Мохамеданкската се припокрива 100% с хармоничният минор... а Кумойската от C e: C, C#, F, G, G# нищо странно, но ако не е в разрес с парчето звучи много яко слизането по нея.... примерно. Та с други думи: Обичам си хармоничният минор и една която сам си направих... търсих навсякъде за да проверя дали е уникална и стигнах до извода, че беше... за съжаление не беше нещо много добро, щото вариациите са доста малко като се замислите... всъщност беше като Унгарската, но с един тон разлика... аз поне си я харесвах Цитирай
kitaratapesho Отговорено Декември 15, 2004 Отговорено Декември 15, 2004 а дали ако не се каже като G# B# C# E# Fx няма да изглежда като пентатоника на G#, то така и тоналният център се измества ама предполагам, че това не е главния проблем с тези ноти Цитирай
Guitar_man Отговорено Декември 15, 2004 Отговорено Декември 15, 2004 Qmoykin Недумай бреееееееее що си умен :wow: :wall: Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Декември 15, 2004 Отговорено Декември 15, 2004 а дали ако не се каже като G# B# C# E# Fx няма да изглежда като пентатоника на G#, то така и тоналният център се измества ама предполагам, че това не е главния проблем с тези ноти Ми проблема е че се измества Цитирай
Recommended Posts