marsspiritus Публикувано Декември 24, 2005 Публикувано Декември 24, 2005 искам да попитам някои от вас ако има представа. значи проблема е следният включвам си кубето почва да бръмчи трансформатора около 2 секунди и бушона гори(преди да се прецака нямаше шум от трансформатора) (иначе кубето е EKO SK-1200. 200w и е произведено 87г) мерси предварително! Цитирай
wolfgang Отговорено Декември 24, 2005 Отговорено Декември 24, 2005 някъде дава късо. примерно пробил се филтриращ кондензатор на захранването. или друг компонент. или пътечки (по-малко вероятно). без да се отвори не може да се каже със сигурност. Цитирай
Fender_str Отговорено Януари 8, 2006 Отговорено Януари 8, 2006 Откачи трафа от изправителите и ако след това пак гори зна4и има късо в намотките. Най-добре го занеси да го птенавият щтото кубето ти е старо и не се знае дали има вече такива трафове. Ако си някаде до Варна мога и аз да го погледна. Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Януари 8, 2006 Отговорено Януари 8, 2006 Щом трафа бръмчи , значи първичната намотка има пробив ... Поне така мисля . Най-добре виж колко волта ти дава трафа , отиди до някой магазин за части , поръчай си един тороид със същите волтажи и го смени . Цитирай
stratocaster Отговорено Януари 8, 2006 Отговорено Януари 8, 2006 Щом трафа бръмчи , значи първичната намотка има пробив ... Поне така мисля . Най-добре виж колко волта ти дава трафа , отиди до някой магазин за части , поръчай си един тороид със същите волтажи и го смени . недей най-добре за да не направиш някоя беля и да те изпере тока. и щом бушона изгаря едва ли може да провериш занеси го на човек който се занимава с такива неща и ен прави експерименти, защото шега не бива с тия работи.....знам от личен опит Цитирай
Recommended Posts