herflik Публикувано Ноември 26, 2009 Публикувано Ноември 26, 2009 Значи държа си китарата на 10-15см от радиатора,топлината оказва ли някакво влияние на китарата?Защото ме е страх да не се огъне грифа или да стане нещо на боята etc.
ciriljhonson Отговорено Ноември 26, 2009 Отговорено Ноември 26, 2009 (Редактирано) Пряка сллънчева светлина, влажност на въздуха, топлина, студ и др., не могат да не оказват влияние на китарата ти, но когато са в допустими(нормални) граници, и няма големи и рязки амплитудни колебания, то тагава всичко си е наред.(това не означава, че мястото споменато от теб е подходящо, даже напротив) Не се разбира какъв тип ти е китарата акустична или електрическа, но каквато и да е, я дръж по далеч от радиатор, прозорец, влага или пряка светлина. Ако нямаш място на пода, огледай се за някоя стойка за стена, практични са, а и не заемат място. Има също и подходящи куфари за инструменти, което е вариант. Редактирано Ноември 26, 2009 от ciriljhonson
herflik Отговорено Ноември 26, 2009 Автор Отговорено Ноември 26, 2009 Аха мерси , значи е време си зема 1 стойка.
Malcolm_Young Отговорено Ноември 26, 2009 Отговорено Ноември 26, 2009 (Редактирано) Аз знам, че когато китарата е много близо да топлинен източник ( радиатор,печка и тн ) самото тяло се напуква . Редактирано Ноември 26, 2009 от Malcolm_Young
james-assya Отговорено Ноември 26, 2009 Отговорено Ноември 26, 2009 (Редактирано) Ох оказва и още как :) . Наскоро така една топлина "оказа" влияние на моята акустична китара. Имах навика да си я нося навън в двора и да си свиря и един ден я бях оставила и я забравих и слънцето я хвана и целия струнник се разлепи, цъфна отдолу. Ужас, сега си я залепих и е закована и с две винтчета, мани мани. Редактирано Ноември 26, 2009 от james-assya
herflik Отговорено Ноември 26, 2009 Автор Отговорено Ноември 26, 2009 Още нищо не се е напукало за радост.Ама утре имам път за Хасково и убезателно ще си взема стойка ако пристигна преди фактора да затвори.
kitaratapesho Отговорено Ноември 26, 2009 Отговорено Ноември 26, 2009 Топлината е вредна, както вече казаха преди мен. Аз държа всички китари в меки калъфи - така са предпазени от слънце, топлина, влага и т.н. Поздрави, Петър
billymilano Отговорено Ноември 26, 2009 Отговорено Ноември 26, 2009 така и така ще ходиш до града, обезателно си вземи и букварче
herflik Отговорено Ноември 27, 2009 Автор Отговорено Ноември 27, 2009 Аре сега,колко по неграмотни от мен са минали през тоя форум.Btw:Ти на мен викаш да си купя букварче ама и на теб ще ти трябва-Изречението ти почва с малка буква и накрая няма знак.bb.
dean_dime Отговорено Ноември 27, 2009 Отговорено Ноември 27, 2009 така и така ще ходиш до града, обезателно си вземи и букварче Присмял се хърбел на щърбел.
Jorko_Beliata Отговорено Ноември 27, 2009 Отговорено Ноември 27, 2009 (Редактирано) Аз моята лопата си я държа само в ковчега. Най-добре - така, ако нямаш твърд кейс - вземи си поне мек калъф, не са скъпи. ПП. Баса седи изправен в ъгъла, ама той не е китара! Редактирано Ноември 27, 2009 от Jorko_Beliata
Nevermore Отговорено Ноември 27, 2009 Отговорено Ноември 27, 2009 Един единствен пример ще дам. Една колежка на баща ми оставила цигулката в кейса на задната седалка на колата. От София до Варна на 35 градуса външна температура. Вади инструмента и опааааа - греда точка ком. Усуквания, измятания, деформациии..... Далеч всякакво ценно дърво от източници на студ и жега!!!
Recommended Posts