AFTER-THE-RAIN Публикувано Ноември 26, 2009 Share Публикувано Ноември 26, 2009 (Редактирано) Колеги имам следният проблем: Купих си нова звукова карта на TC Konnekt 6 на 1394 порт. До тук чудесно Тъй-като нa дъното ми(Gigabyte GA K8NS) нямам 1394 ползвам PCI/1394 адаптор с чипсет NEC който работеше чудесно със старата ми звукова карта отново на 1394 TASCAM FireOne. Проблема се състои в това че ПЦ-то ми не разпознава ТС 6. Нямам проблеми с инсталацията на драйверите на картата точно обратното. Кoгато стартирам контрол панела на TC Electronic той веднага намира дивайс-а обаче звук йок! Тъй- като, към самия PCI/1394 адаптор има диск с някакви драйвери реших да ги инстална отново. В проце а на инсталация ми казва че файловете са копирани успешно и трябва да рестартна. Рестарт, след това абсолютно всичко се повтаря.... отново не се разпознава от пц-то, контрол панела на TC намира картата и си бачка но няма звук. Мисля днес да взема 2 различни PCI/1394 платки от съседния магазин за да тествам и да видя дали не ми е в дъното проблема. Надявам се да е в адаптера! Ако имате някакви съвети ще се радвам да ги чуя. Най-тъпото е че точно тоя модел на TC съм го инсталирал десетократно на различни машини а на мойта барака не тръгна Редактирано Ноември 26, 2009 от AFTER-THE-RAIN Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fLiSk Отговорено Ноември 26, 2009 Share Отговорено Ноември 26, 2009 Щом контрол панела я разпознава се съмнявам да е от това. За да я разпознава контрол панела като включена, то и файъруайъра тябва да я е разпознал... Ама знам ли и аз. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AFTER-THE-RAIN Отговорено Ноември 26, 2009 Автор Share Отговорено Ноември 26, 2009 (Редактирано) То, това че свети и индикира не значи нищо, просто се захранва от ПЦ-то и толкова. Проблема май е в адаптора на дъното. Взех ей сега 2 карти с VIA чипсет да видим.... Редактирано Ноември 26, 2009 от AFTER-THE-RAIN Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
presly Отговорено Ноември 27, 2009 Share Отговорено Ноември 27, 2009 С каква операционна система си? Под Уин7 (без значение 32 или 64) от дивайс мениджъра задай драйвери на контролера да е Legacy. По принцип ТС препоръчват чипсета на FW контролера да е на Texas Instruments, ама досега в БГ не съм видял някъде да продават такива. На старата ми машина вървеше безпроблемно с VIA контролер. Също с Legacy драйвер. В УинХР задължително дизейбълни FW контролера като мрежова карта. И имаше някакъв патч на Майкрософт за FW, но той е за УинХР СП2, ако си със СП3 - не ти е нужен. Успех! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AFTER-THE-RAIN Отговорено Ноември 30, 2009 Автор Share Отговорено Ноември 30, 2009 Проблема е решен. Нов PCI/1394 адаптор с ВИА чипсет! Инсталацията стана за секунди... Поздрави Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts