mariqnikolova Публикувано Ноември 24, 2009 Публикувано Ноември 24, 2009 Здравейте,та моят проблем е доста кофти и ме обърква максимално!Значи гласът ми мотира и от първи глас,минах втори защото не мога да взимам високи тонове и мислех,че в втори глас ще ми е по-добре,но се оказва,че пеем понякога и високите тонове които първи глас пее...Та проблема ми е че немога да разбера към кой глас спада гласът ми.Вече почти не си намирам песни,които да изпълнявам без проблем,защото това с тоновете ми е пълна мъгла,много е неясно до къде са ми възможностите и това ме обърква.Искам да съм наясно с възможностите на гласът ми.Та какво бихте ме посаветвали,дали наистина е нужно да се обърна към някакъв педагог или учител по пеене ?? Наистина всичко това много ме обърква...... Цитирай
svbg Отговорено Ноември 24, 2009 Отговорено Ноември 24, 2009 Здравей, Мутирането на гласа много добре сигурно знаеш зависи от възрастта.Не разбрах на колко си години,но не се притеснявай....просто ако си под 18г това е нормално даже при някои момичета продължава до 20.Просто съветът ми е да си пееш лекичко без много да надуваш,за да не напрягаш гласните връзки.Леко и маркираш.... Не се притеснявай за височините,защото още не е ясно и ако добре си използваш гласа ще можеш да развиеш много добър диапазон... Разбира се не е лошо да поработиш с педагог,който добре разбира от това....Аз съм такава ,но съм от Варна и мога да ти помогна единствено със съвети... Дано съм ти била полезна в името на музиката..... Успех Цитирай
mariqnikolova Отговорено Ноември 27, 2009 Автор Отговорено Ноември 27, 2009 амии мерси много все пак Цитирай
vanco Отговорено Декември 7, 2009 Отговорено Декември 7, 2009 Истината е, че си трябва учител, това е положението! Цитирай
Валентинка Отговорено Декември 12, 2009 Отговорено Декември 12, 2009 Да, наистина е необходим добър учител. И аз като бях ученичка в училищния хор пях мецосопран, а преподавателката ми по пеене ме определяше като алт. Сега в университета съм лирико-колоратурен сопран (макар че в курсовия хор също ме слагат към ниските женски гласове), но това зависи от стила пеене, защото при поп пеенето се използва друга постановка. Там диапазона е по-различен. Какъв стил музика изпълняваш? Цитирай
DISCORDIA Отговорено Декември 12, 2009 Отговорено Декември 12, 2009 И аз бих ти казала да се обърнеш към вокален педагог Най - пълно ще ти отговори на въпросите и ще ти помогне.. какъвто и стил да си си избрала Успех Цитирай
mariqnikolova Отговорено Декември 16, 2009 Автор Отговорено Декември 16, 2009 Да, наистина е необходим добър учител. И аз като бях ученичка в училищния хор пях мецосопран, а преподавателката ми по пеене ме определяше като алт. Сега в университета съм лирико-колоратурен сопран (макар че в курсовия хор също ме слагат към ниските женски гласове), но това зависи от стила пеене, защото при поп пеенето се използва друга постановка. Там диапазона е по-различен. Какъв стил музика изпълняваш? ами в този хор,където съм пеем класическо пеене..но по принцип пея и други стилове. Цитирай
mark wahlberg Отговорено Януари 3, 2010 Отговорено Януари 3, 2010 Здравейте на всички и Честита Нова Година!Имам един въпрос.В момента съм на 18 и искам да попитам късно ли е според вас да потърся услугите на вокален педагог?По принцип съм пял от 1 до 7 клас,тъй като бях в музикална паралелка,но никога не съм се занимавал професионално с музика.Имам 1 студиен запис,но от тогава гласът ми е мутирал и в момента пеенето не ми се получава така,както бих искал.Моля за отговор.Благодаря предварително. Цитирай
Gatzo Отговорено Януари 7, 2010 Отговорено Януари 7, 2010 Трябва ти педагог но и един преглед при лекар УНГ специалист, по гласа, да те прегледа, че много лесно се късат гласни връзки и образуват възли и тогава с пеенето е свършено. В София има и добри педагози но виж за докторите ,кът са. Скоро ми беше попадала една книжка за човешкия глас на един д-р Фурнаджиев, той е известен, потърси по нета нещо за него. Цитирай
Termy Отговорено Януари 7, 2010 Отговорено Януари 7, 2010 ^Само не разбрах, за какво му е лекар. Не видях нещо да се оплаква човекът. Иначе не е късно за педагог. Даже напротив. Идеално време е. Цитирай
Viara Ivanova Отговорено Януари 29, 2010 Отговорено Януари 29, 2010 Здравейте на всички и Честита Нова Година!Имам един въпрос.В момента съм на 18 и искам да попитам късно ли е според вас да потърся услугите на вокален педагог?По принцип съм пял от 1 до 7 клас,тъй като бях в музикална паралелка,но никога не съм се занимавал професионално с музика.Имам 1 студиен запис,но от тогава гласът ми е мутирал и в момента пеенето не ми се получава така,както бих искал.Моля за отговор.Благодаря предварително. Мой човек! Първо поздравления, че си решил да се занимаваш с пеене.Това е първата крачка За музиката възраст, пол и цвят на кожата не съществуват Имах щастието преди 2 седмици да бъда на мастърклас на Боби Макферин, който е започнал да се занимава с пеене на 27. Аз също като теб си мислех,че ми е късно на 18 тепърва да почвам да пея по банди... още повече, че едно "светило" в бургаското музикално ми беше съобщила, че на 16 съм много "възрастна" да уча пеене и трябва да си намеря друго "хоби". Дотук с темата за българските "светила" Намери си добър учител, гледай да не е някоя неуспяла "звезда", а човек, който се занимава с преподаване на пеене. Не знам какъв стил ти се пее, но във всеки случай е хубаво да имаш подкрепата на човек, който живее за музика, а не да осъществява експерименти и болни амбиции с учениците си. Абе хубаво си е да намериш учител-ще видиш как ще ти се проясни всичко, ще опознаеш гласа си по-лесно и бързо и ще почне да ти се "получава" точно както искаш обаждай се да казваш как върви Цитирай
Caruso Отговорено Януари 29, 2010 Отговорено Януари 29, 2010 Имах щастието преди 2 седмици да бъда на мастърклас на Боби Макферин, който е започнал да се занимава с пеене на 27. Аз също като теб си мислех,че ми е късно на 18 тепърва да почвам да пея по банди... още повече, че едно "светило" в бургаското музикално ми беше съобщила, че на 16 съм много "възрастна" да уча пеене и трябва да си намеря друго "хоби". Добре е да се знае и какво е правил 27години МакФерин преди да започне да пее Цитирай
Viara Ivanova Отговорено Януари 29, 2010 Отговорено Януари 29, 2010 мда господин Самаринов Боби е свирил на пиано, израстнал е в много музикално семейство, но за пеенето не е започнал да работи съсредоточено до 27 годишна възраст. в тоаи смисъл примерът ми е съвсем уместен:въпросът на момчето беше дали на 18 е твърде късно тепърва да започне с уроци ако Mark Wahlberg е в София струва си да се свържеш с Caruso, поназнайва някои работи Цитирай
Recommended Posts